Waarom 'Walking Dead'-fans absoluut woedend zijn over het laatste seizoen van de show

Inhoudsopgave:

Waarom 'Walking Dead'-fans absoluut woedend zijn over het laatste seizoen van de show
Waarom 'Walking Dead'-fans absoluut woedend zijn over het laatste seizoen van de show
Anonim

Afgelopen seizoenen van The Walking Dead hebben toegewijden verschillende redenen gegeven om de show niet leuk te vinden. Het is meestal een persoonlijke voorkeur geweest boven de acties van een personage, de gevolgen of het voortijdig doden van fan-favorieten. Deze punten zijn gemakkelijk over het hoofd te zien, omdat de show inwisselbare eigenschappen heeft die opwegen tegen de nadelen. Het laatste seizoen kan fans echter over de rand duwen met twee opvallende ontwikkelingen.

Het laatste seizoen is verreweg het moeilijkste voor de overlevenden van de show. Ze hebben eerder ontberingen doorgemaakt, veel vrienden verloren en moeite om rond te komen. Maar waar ze nu mee te maken hebben, lijkt onverslaanbaar. De voorraden zijn schaarser dan ooit en de gesmeede allianties omvatten onwaarschijnlijke combinaties, zoals Negan (Jeffrey Dean Morgan) en Maggie (Lauren Cohan). Oude fans weten waarom deze koppeling ongebruikelijk is, en in de huidige situatie is een wapenstilstand redelijk. Het probleem is dat seizoen 11 de laatste plaagt en de man vergeeft die haar man op brute wijze heeft doodgeslagen. Je bent verrast, toch?

In het geval dat iemand het verdoezelde in de nasleep van Negans ommekeer, hij was verschrikkelijk in zijn entree. Hij nam Abrahams leven als compensatie voor Ricks overtredingen. Een terechte daad, jammer, maar terecht. Wat er gebeurde echter niet. Hij vermoordde Glenn voor een simpele indiscretie, en hij deed het op een van de meest wrede manieren die je je kunt voorstellen. Als klap op de vuurpijl maakte Negan grapjes en bespotte Glenn terwijl hij hem nog steeds dood sloeg met een knuppel.

De scène zelf was erg grafisch en blijft moeilijk om naar te kijken, daarom nemen we aan dat Maggie wraak wil. Ze was getuige van de executie van haar man terwijl ze hulpeloos zat, en nu moet ze haar zoon onder ogen zien, wetende dat de moordenaar die zijn vader doodsloeg vrij rondloopt. Die redenen zouden de weduwe voldoende motivatie moeten geven om Negan te vermoorden.

Maggie geeft wraak op

Glenn van Steven Yeun, Maggie van Lauren Cohan en Negan van Jeffrey Dean Morgan
Glenn van Steven Yeun, Maggie van Lauren Cohan en Negan van Jeffrey Dean Morgan

Ondanks het voor de hand liggende - en logische - plaagt The Walking Dead seizoen 11 deze twee om over het verleden heen te komen. Aflevering 7 heet bijvoorbeeld 'Broken Promises', wat klinkt als een verwijzing naar het pact dat Negan met Maggie sluit. Maar de uitleg is iets gecompliceerder.

De belofte waarnaar verwezen wordt, is die van wraak voor Glenn. Maggie bereikte Hershel Jr. of zijzelf na de brute executie van haar man. Ze heeft het volste recht om de voormalige dictator een even bloedig einde te geven, en niemand zal het haar kwalijk nemen dat ze die belofte is nagekomen. De groep heeft Negans ongewone vaardigheden nodig in hun huidige situatie, maar ze zouden Maggie niet verbannen omdat ze wraak wil nemen. Ze kwam heel dichtbij in aflevering 7 met een pistool in de lucht en alles, behalve dat ze zich inhield vanwege de behoefte van de groep aan de onconventionele vaardigheden van Negan. Dat roept natuurlijk de vraag op: hoe lang kan Maggie zichzelf in bedwang houden? Of misschien heeft ze geleerd hem te vergeven, iets wat het publiek ooit ongelooflijk vond.

In elk scenario waarin ze haar grieven achter zich laat, is het een belofte die is gebroken voor Glenn en voor Negan, niet minder. Maar wat nog belangrijker is, fans die de geschiedenis van deze personages kennen, zullen geschokt zijn als ze zien hoe ze brood breken. Ze moeten naast elkaar bestaan in het huidige klimaat, maar langzaamaan vriendelijker en comfortabeler worden is onaanvaardbaar. Hoe kon ze hem ooit vergeven? Zo zal het publiek het zien, en ze hebben gelijk als ze zo'n reactie hebben.

Als die verhaallijn zich voltooit, blijven fans misschien niet in de buurt. Wie weet of ze zullen blijven kijken terwijl het laatste seizoen zich ontvouwt, maar er is nog een reden waarom het publiek voor het climax einde kan springen.

Daryl Dixons dood

Norman Reedus als Daryl in The Walking Dead
Norman Reedus als Daryl in The Walking Dead

Bovenop seizoen 11, op weg naar een wereld waarin Maggie en Negan de groep samen leiden, kunnen ze de komende weken een belangrijk lid verliezen: Daryl. Hij is ontelbare keren aan de dood ontsnapt, heeft zichzelf in gevaar gebracht voor anderen en speelde aardig met gevaarlijke afvalligen om een kans te krijgen om in hen te infiltreren. Behalve dat zijn laatste dans met de duivel zou kunnen leiden tot zijn vroegtijdige ondergang.

Daryl heeft onlangs weer contact gehad met Leah, die nu een hooggeplaatst lid van de Reapers is. Hij heeft de hiërarchie van de groep tot in detail leren kennen, onder leiding van Pope (Ritchie Coster), een man die net zo maniakaal is als Negan. Daryl zag uit de eerste hand hoe meedogenloos Pope is, terwijl hij toekeek hoe de man een van zijn eigen handlangers op een brandende brandstapel stampte. De scène ontvouwde zich zonder dat Daryl erbij betrokken raakte, hoewel de blikken die hij met Pope uitwisselde, zeggen dat hij een soortgelijk lot zal ondergaan.

Niemand heeft Daryl tot nu toe in bedwang kunnen houden, en gebeten of neergeschoten worden in actie voelt te anticlimax voor de hoofdpersoon. De producers van de show zullen hem ook niet op die manier laten gaan, omdat geen van beide dingen in de buurt is gekomen. Maar het idee dat paus Daryl op zijn knieën dwingt en hem vervolgens laat verbranden, klinkt geloofwaardig. We willen hem niet zien vertrekken, maar een bloederige exit is de enige manier waarop Daryl Dixons verhaal over TWD eindigt.

De volgende afleveringen spelen zich echter af, het verliezen van Daryl zou op dit punt in de serie niet de juiste manier zijn om te gaan. Het laatste seizoen heeft nog maar een handvol personages waar we om geven in het spel, en Daryl is er een van. Zonder hem zijn er niet veel redenen om te blijven kijken. Het einde is misschien nog steeds episch, met Rick (Andrew Lincoln) en Michonne (Danai Gurira) die terugkeren om te vechten voor de overlevenden, behalve zonder Daryl, zien we de fans niet blijven hangen voor de finale of de lang uitgestelde Walking Dead-films.

Aanbevolen: