BlackPink'-lid Jisoo's debuut toont controverse over vervorming van de geschiedenis

Inhoudsopgave:

BlackPink'-lid Jisoo's debuut toont controverse over vervorming van de geschiedenis
BlackPink'-lid Jisoo's debuut toont controverse over vervorming van de geschiedenis
Anonim

K-popgroep Blackpink's bandlid Jisoo maakte haar grote acteerdebuut met Snowdrop, een langverwachte Koreaanse dramaserie uit de periode waarin ze de verboden liefde onderzoekt tussen een universiteitsstudent (Jisoo) en een spion die ze aanziet voor een pro-democratie activist (Jung Hae-in). De show speelt zich af tegen de achtergrond van de politieke onrust in Zuid-Korea in 1987, het jaar van de presidentsverkiezingen, toen massale protesten uitbraken in het hele land.

De show wordt uitgezonden in Zuid-Korea door JTBC, en met twee afleveringen die al uit zijn, is de show omgeven door controverse. Snowdrop wordt beschuldigd van "historische onnauwkeurigheid" en het beschadigen van een van de belangrijkste politieke bewegingen van het land. Onder velen die beledigd zijn door de show, is een van de meest prominente sponsors van het drama, die heeft besloten hun sponsoring op te zeggen.

Snowdrop Faces Annuleringsverzoeken van kijkers

Volgens verschillende Koreaanse nieuwsportalen heeft de investeerder P&J-groep van de show besloten hun sponsoring in te trekken na de release van twee afleveringen. Een vertegenwoordiger van het bedrijf onthulde aan allkpop.com dat hen was beloofd dat de "problematische scènes" uit de show zouden zijn verwijderd, en ze dachten er niet aan om verder te onderzoeken nadat ze gerustgesteld waren.

"Na meer informatie over het probleem te hebben vernomen, hebben we nu gevraagd om onze sponsoring stop te zetten, en ze hebben bevestigd onze naam uit de derde aflevering te halen", deelde de vertegenwoordiger met de website.

De dramaserie is onder vuur komen te liggen vanwege de ernstige verdraaiing van de feiten; de pilot-aflevering zag het personage van Jisoo per ongeluk het leven redden van een spion tegen de pro-democratische beweging. Verder bevat een andere scène een "historisch belangrijk" lied dat de politieke campagne symboliseert die wordt gespeeld tijdens de achtervolging tussen een lid van het National Security Planning Agency en een Noord-Koreaanse spion.

Een petitie om de uitzending van de show te annuleren is ook gemaakt en heeft 200.000 handtekeningen overschreden volgens Hype.

Kijkers zijn teleurgesteld over de romantisering van het drama van de mannelijke hoofdrol die een spion vermomd als een pro-democratische figuur uitbeeldt, wat volgens hen de waarde van de beweging schaadt. Snowdrop zal in geselecteerde regio's ook beschikbaar zijn voor streaming op Disney+.

De K-dramaserie is geschreven door Yoo Hyun-mi en geregisseerd door Jo Hyun-tak, het creatieve duo achter de veelgeprezen thriller Sky Castle die in 2018 werd uitgebracht.

Aanbevolen: