De waarheid achter de gezondheidsproblemen van Angelina Jolie

Inhoudsopgave:

De waarheid achter de gezondheidsproblemen van Angelina Jolie
De waarheid achter de gezondheidsproblemen van Angelina Jolie
Anonim

Een van de meest populaire actrices in Hollywood, Angelina Jolie is gewend om haar leven in de openbaarheid te brengen. Nadat ze in september 2019 de echtscheiding van haar echtgenoot Brad Pitt had aangevraagd, nam de aandacht van de media in Jolie's persoonlijke leven toe tot een bijna ondraaglijk niveau, waardoor het publiek naar elk detail verlangde. Bovenal geeft Jolie prioriteit aan het welzijn van haar kinderen en weigert ze vaak te veel te delen waar dit haar familie zou kunnen beïnvloeden. Maar omgekeerd heeft ze zich in de loop der jaren opengesteld voor haar gevechten met haar gezondheid.

Fans zijn nog steeds verheugd nadat Jolie in augustus 2021 bij Instagram kwam, en prijzen de Maleficent-actrice voor het uitspreken van haar eigen gezondheidsproblemen die ook miljoenen andere vrouwen treffen. Blijf lezen om de waarheid achter Angelina Jolie's gezondheidsproblemen en haar beslissing om eerlijk te zijn over haar persoonlijke worstelingen te leren in de hoop anderen te helpen.

Haar kanker schrik

Toen de moeder van Angelina Jolie, Marcheline Bertrand, slechts 56 jaar oud was, verloor ze haar leven aan eierstokkanker. Dit was verwoestend voor de actrice, die een hechte band met haar moeder deelde. Toen Jolie ontdekte dat ook zij het BRCA1-gen had, koos ze voor een dubbele borstamputatie en reconstructieve chirurgie om de vorming van kankercellen te voorkomen.

Ondanks de preventieve dubbele operatie, kreeg Jolie een telefoontje van haar dokter terwijl ze in de montagekamer aan het werken was aan By the Sea uit 2015. Hij maakte zich zorgen over de niveaus in haar bloedonderzoek die op kanker zouden kunnen wijzen.

“Tien minuten later draait de kamer en denk je gewoon: Hoe… ?” Jolie haalde herinneringen op (via Vanity Fair). Ze besloot de kinderen niet te vertellen wat er aan de hand was terwijl ze op de testresultaten wachtte. Gelukkig kwam ze er eindelijk achter dat ze geen kanker had.

Tweede operatie

Na haar dubbele borstamputatie en reconstructieve procedure, koos Jolie ervoor om nog een operatie te ondergaan als bescherming tegen de vorming van kankercellen. In maart 2015 werden haar eierstokken en eileiders verwijderd.

De actrice onthulde dat ze een kleine goedaardige tumor had op een van haar eierstokken. Hoewel er geen teken van kanker was, nam ze de beslissing om de preventieve operatie te ondergaan, zodat haar kinderen nooit hoeven te zeggen: "Mam is overleden aan eierstokkanker."

"Ik was dit al een tijdje van plan, " legde Jolie uit terwijl ze haar gezondheidsproblemen opende (via Entertainment Tonight) in de hoop het bewustzijn te vergroten en anderen op te leiden. "Het is een minder complexe operatie dan de borstamputatie, maar de effecten zijn ernstiger. Het brengt een vrouw in een gedwongen menopauze."

Na de operatie ging Jolie meteen in de menopauze.

Vroegtijdige menopauze

De menopauze komt meestal voor in de veertig of vijftig van een persoon, wanneer er een natuurlijke afname is van de reproductieve hormonen. Hoewel Jolie eerder in deze fase van haar leven is gekomen dan ze misschien zou hebben gedaan, heeft ze de ervaring niet als negatief ervaren.

In een interview met de Daily Telegraph gaf Jolie toe dat ze het heerlijk vindt om in de menopauze te zijn: Ik heb er geen vreselijke reactie op gehad, dus ik heb veel geluk. Ik voel me ouder en voel me ouder.”

Stress-geïnduceerde hypertensie

Naast haar angst voor kanker en preventieve operaties, ontwikkelde Jolie ook hoge bloeddruk en moest ze worden behandeld voor hypertensie. De actrice onthulde dat ze de aandoening ontwikkelde tijdens een periode van intense stress in haar leven.

Hoewel Jolie in het verleden privé is gebleven over haar persoonlijke leven, is ze openhartig geweest over de moeilijke tijd die ze heeft doorgemaakt na haar scheiding van Brad Pitt, met wie ze 12 jaar samen was. Ze delen samen zes kinderen: Maddox, Shiloh, Zahara, Vivienne en Knox.

"Het is gewoon de moeilijkste tijd geweest, en we komen gewoon een beetje in de lucht", gaf Jolie toe (via de Daily Mail). Ze kocht een huis voor zichzelf en de kinderen op slechts een paar kilometer van Pitt's Los Feliz-huis in een poging het gezin bij elkaar te houden en onnodige stress in het leven van de kinderen te verminderen.

Bells Palsy Diagnose

Naast hypertensie ontwikkelde Jolie in 2016 ook de verlamming van Bell, volgens Vanity Fair. Deze vorm van tijdelijke aangezichtsverlamming zorgde ervoor dat één kant van Jolie's gezicht ging hangen als gevolg van schade aan de gezichtszenuwen.

Jolie onderzocht het idee dat haar gezondheidsproblemen het gevolg waren van het verwaarlozen van zelfzorg, vooral in een tijd van verhoogde stress: "Soms zetten vrouwen in gezinnen zichzelf op de laatste plaats", zegt ze, "totdat het zich manifesteert in hun eigen gezondheid.”

Overgaan op acupunctuur

Gelukkig is Jolie volledig hersteld van Bells verlamming. Haar herstel schrijft ze toe aan acupunctuur, een vorm van alternatieve geneeskunde die is afgeleid van de traditionele Chinese geneeskunde. Acupunctuur omvat het inbrengen van zeer dunne naalden in de huid op verschillende delen van uw lichaam. Er wordt gezegd dat het bepaalde delen van het lichaam stimuleert en vitale energie in evenwicht brengt, waardoor een breed scala aan aandoeningen wordt genezen.

Aanbevolen: