De filmscène die ervoor zorgde dat Dwayne Johnson acht keer tussen de opnames uitviel

Inhoudsopgave:

De filmscène die ervoor zorgde dat Dwayne Johnson acht keer tussen de opnames uitviel
De filmscène die ervoor zorgde dat Dwayne Johnson acht keer tussen de opnames uitviel
Anonim

Begin 2010 begon Dwayne 'The Rock' Johnson zich net te vestigen als een echte filmster in Hollywood. Hij had op dat moment in zijn leven al twee eerdere carrières achter de rug. Eerst had hij zijn droom van een carrière in de NFL zien sterven voordat hij een van de meest succesvolle professionele worstelaars ter wereld werd.

Zijn eerste poging tot acteren kwam vlak voor de millenniumwisseling, toen hij Rocky Johnson - zijn echte vader - speelde in een aflevering van de Fox-sitcom That '70s Show.

Hij maakte nog een paar cameo's op televisie voordat hij uiteindelijk zijn debuut op het grote scherm maakte, als 'The Scorpion King' in de Stephen Sommers-film uit 2001, The Mummy Returns.

Made een naadloze overgang naar Hollywood

In het decennium dat volgde, maakte Johnson een indrukwekkend naadloze overgang van professioneel worstelen naar Hollywood. Hij speelde in grote foto's, waaronder Get Smart en The Game Plan. Naarmate zijn carrière vorderde, castte Paramount Pictures hem om het mythologische personage Hercules te spelen in hun fantasie-actie met dezelfde naam uit 2014.

De synopsis voor Hercules op Rotten Tomatoes luidt gedeeltelijk: "Hoewel hij in de oudheid beroemd is om zijn meer dan levensgrote heldendaden, wordt Hercules, de zoon van Zeus en een menselijke vrouw, achtervolgd door zijn tragische verleden."

"Nu vecht hij alleen voor goud als een reizende huurling, vergezeld van een bende trouwe volgelingen. Wanneer de welwillende heerser van Thracië en zijn dochter zijn hulp echter zoeken bij het verslaan van een barbaarse krijgsheer, moet Hercules de ware held in zichzelf weer."

Hercules-poster
Hercules-poster

Johnson deed er alles aan om in vorm te komen voor de rol. Hij onthulde details van dit proces op zijn Instagram voordat de film in première ging. "Ik heb acht maanden lang harder dan ooit getraind en gewerkt voor deze rol", zei hij. "[Ik] woonde alleen en sloot mezelf zes maanden op in Boedapest tijdens het filmen. [Het] doel was om volledig te transformeren in dit personage. Verdwijnen in de rol."

Iconisch moment in de film

Hercules' succes in het verhaal hangt af van zijn openheid om te erkennen dat hij inderdaad de zoon van een god is. Dit gebeurt in een opvallende scène, waar hij wordt gevangengenomen en geketend, terwijl Ergenia, de dochter van de koning van Thracië, op het punt staat te worden onthoofd. Net als de bijl op het punt staat te worden gezwaaid, heeft Hercules zijn moment van openbaring en weet hij uit zijn ketenen te ontsnappen.

Zo dramatisch en krachtig als de scène op het scherm is, het was een heel ander verhaal op de set tijdens het filmen. Johnson bracht dezelfde passie en toewijding die hij had ter voorbereiding op de rol naar deze specifieke scène. Dit keer liep het echter niet zo goed af.

"Weet je, in de Griekse mythologie, wanneer Hercules eindelijk zijn lot aanvaardt om de zoon van Zeus te zijn, krijgt hij al zijn krachten als halfgod", legde Johnson uit aan een publiek tijdens het opnemen van een aflevering van Conan. "Het is een iconisch moment in de mythologie, een iconisch moment in de film, en ik wilde alles wat ik had erin stoppen. Dus ik liet de afdeling rekwisieten ervoor zorgen dat de kettingen echt waren en het staal echt en ik kon niet breken het."

Ervaar een adrenalinestoot

Johnson herinnerde zich hoe hij een adrenalinestoot ervoer toen hij de scène uitvoerde, wat ertoe leidde dat hij een black-out kreeg tussen de opnames door. "[Dit was] het moment van de film", vervolgde The Rock. "Dus met alles wat ik zou kunnen doen, liet ik het er allemaal uit: 'Ik ben Hercules!'"

Dwayne Johnson Hercules
Dwayne Johnson Hercules

"Wat er gebeurt, weet je, als je deelneemt aan een atletisch evenement of iets dergelijks, als je al deze adrenaline hebt, kun je het echt laten gaan. Als je aan het vechten bent, of als je aan het voetballen bent of wat dan ook. Maar in dit geval had ik er geen plaats voor, dus ik dacht 'ik ben Hercules!' En toen… kreeg ik een black-out!"

Gelukkig voor de acteur betekende het feit dat hij letterlijk vastgeketend was, dat hij niet viel en zich daardoor ook niet verwondde. De rest van de opnames verliepen ook vlekkeloos en de film maakte zijn debuut in theaters in het hele land op 25 juli 2014. Met een budget van ongeveer $ 100 miljoen slaagde Hercules erin een brutorendement van $ 245 miljoen te behalen aan de kassa.

Doorgewinterde criticus Roger Ebert gaf een minder dan gloeiende recensie van de film op zijn website, maar had iets positievere woorden voor Johnson's uitvoering: "Net als Arnold Schwarzenegger voor hem, werd Dwayne Johnson geboren om Hercules te spelen. Zoals Ah -nuld, hij is gespierd en niet zonder een chemie op het scherm die soms perfect mythologisch is. En Johnson is een welkome afwisseling van de Scandinavische ideale mythische films die gewoonlijk worden gebruikt."

Aanbevolen: