Fans hebben deze wilde theorie over de muziek van Carrie Underwood

Inhoudsopgave:

Fans hebben deze wilde theorie over de muziek van Carrie Underwood
Fans hebben deze wilde theorie over de muziek van Carrie Underwood
Anonim

Veel muzikanten creëren verhalen in hun songteksten. En sommigen creëren zelfs hele universums vol verhalen, zoals Taylor Swift, die haar verhalen ook in verband bracht met echte vrienden Blake Lively en Ryan Reynolds.

En lange tijd werd Carrie Underwood gezien als een van die singer-songwriters wiens nummers intense verhalen weefden.

Tegelijkertijd was het voor fans vrij duidelijk dat niet alle liedjes van Carrie over haar gingen. Zeker, sommigen waren dat, maar anderen werden voortgebracht uit ideeën of ervaringen en veranderden in iets anders.

Maar één fantheorie verbindt ze allemaal op een heel intrigerende manier.

Fans zeggen dat de liedjes van Carrie Underwood een tijdlijn zijn

Het is op het eerste gezicht niet zo'n bizarre theorie. Een fan legde zijn theorie bloot dat ten minste enkele van Carrie Underwood's nummers met elkaar in verband staan, chronologisch zijn en een zeer intens verhaal vertellen.

Hun voorstel? Dat Carrie in haar liedjes "Just a Dream", "Wasted", "Jesus Take the Wheel", "Before He Cheats" en "Two Black Cadillacs" over dezelfde persoon zingt.

De fan suggereert dat Carrie begint te zingen over haar man die in oorlog is, maar na zijn dood verandert de hoofdpersoon in iemand die ze niet meer herkent. Dan heeft ze een soort openbaring ("Jesus Take the Wheel"), ze wil een beter leven voor haar dochter, maar de spin-out verandert in een ongeluk en de gebeurtenissen na het ongeluk in het nummer gebeuren niet echt.

Wanneer ze uit haar droomstaat komt, beleeft de "onbetrouwbare verteller" wat tegenslagen terwijl ze probeert haar dochter (die bij het ongeluk om het leven kwam) te wreken, liefde te vinden en vast te houden aan een man die dat niet doet weet zelfs dat ze bestaat.

Fans waren het erover eens dat de theorie gek was, maar ook… bijna plausibel.

Wat de chronologie betreft, suggereert de toegewijde fan en complottheoreticus dat de nummers heel goed niet in orde zijn. Toch kunnen ze nog steeds deel uitmaken van een tijdlijn die logisch is als je ze als prequels en sequels beschouwt (en het feit dat de dingen donkerder werden toen Carrie creatief draaide na 'Idol').

Heeft Carrie echt haar eigen verhalenboek gemaakt?

Heeft Carrie echt een Taylor Swift getrokken en al haar nummers via verschillende draden met elkaar verbonden? Alleen de meest gepassioneerde Underwood-fans zijn bereid om het idee te koesteren.

Sommigen waren het erover eens dat andere nummers in Carrie's repertoire de hiaten opvullen, hoewel er nog enkele gaten in het verhaal blijven. Een enthousiaste commentator merkte op: "Dit zou wel eens een musical als Across the Universe of We Will Rock You kunnen worden, alle nummers van één artiest/groep die een samenhangend verhaal vertellen."

Maar anderen schoten de theorie onderuit door te suggereren dat Carrie zelf niet genoeg zou geven om een verhaal samen te stellen (over meerdere albums in verschillende jaren) om zo'n ingewikkeld (en weliswaar trippy) web te weven.

Wie kent de waarheid echt, behalve Carrie zelf?

Aanbevolen: