Topgasthaaien op 'Shark Tank' gerangschikt, volgens nettowaarde

Inhoudsopgave:

Topgasthaaien op 'Shark Tank' gerangschikt, volgens nettowaarde
Topgasthaaien op 'Shark Tank' gerangschikt, volgens nettowaarde
Anonim

Sinds het debuut op ABC in 2009 is de tv-show Shark Tank een plek geweest waar enkele van de meest innovatieve Amerikanen pitchen, waardoor het een must-see is voor ondernemers. Meer dan de over-the-top pitches is het charisma van de juryleden van de show, die allemaal iets unieks op tafel brengen.

MarkCuban, de miljardair Dallas Mavericks eigenaar, is de sluwe vos die het niet erg vindt om een deal onder ieders neus te sluiten, BarbaraCorcoran is de strengste, wiens favoriete regel is "I'm out", KevinO'Leary is even stoer maar geweldig, net alsRobertHerjavecJohnDaymond vaart in dezelfde boot. Last but not least is LoriGreiner , wiens intuïtie haar behoorlijk wat succes heeft opgeleverd. Bij elk seizoen komt een gasthaai om de bemanning te vervoegen. Hier zijn de onderscheidingen die sommigen van hen hebben, en hoeveel ze waard zijn:

10 Emma Grede (Seizoen 13)

Ondernemer Emma Grede zal verschijnen in het 13e seizoen van Shark Tank. Grede is de mede-oprichter van Good American, waarin ze samenwerkt met Khloe Kardashian. Hoewel het exacte persoonlijke vermogen van Grede onbekend is, wordt Good American door Owler geschat op $ 12,7 miljoen. Naast de samenwerking heeft ze de hand in andere bedrijven, zoals Kim Kardashian's SKIMS, dat wordt gewaardeerd op $ 1,6 miljard.

9 Alex Rodriguez (Seizoen 12)

Als honkbalspeler heeft Alex Rodriguez grote banken geïncasseerd, met een beloning van miljoenen. Toen hij met pensioen ging, ging de voormalige New York Yankees-speler investeren en richtte hij A-Rod Cop op, dat investeringen heeft gedaan in Snapchat, Wheels Up en Wave, om er maar een paar te noemen. In 2016 schatte Forbes de inkomsten van A-rod als atleet op $ 21 miljoen. Net als de meeste gasthaaien had Rodriguez een situatie met Mark Cuban toen hij in de show verscheen.

8 Kevin Hart (Seizoen 13)

Van een bescheiden begin in Philadelphia, is Kevin Hart van zijn stand-up comedy-jaren veranderd in een ontluikende ondernemer die content produceert via zijn bedrijf, Hartbeat Productions. De ster van Real Husbands of Hollywood verdient ook veel geld door in films te verschijnen. In 2020 schatte Forbes zijn inkomsten op $ 39 miljoen en plaatste hem op de 84e positie bij de best verdienende beroemdheden. Hart verschijnt in het 13e seizoen van Shark Tank.

7 Ashton Kutcher (Seizoen 7)

Als acteur is Kutcher erin geslaagd een carrière op te bouwen die zijn tweede decennium ver voorbij is. Buiten de schermen heeft Kutcher, die ooit een van de best betaalde acteurs was, een hand in de zakenwereld. Hij heeft geïnvesteerd in technologische startups zoals Lemonade en is mede-eigenaar van het durfkapitaalbedrijf A-Grade Investments, dat door Forbes werd geschat op $ 236 miljoen in 2016. Kutcher's verschijning op Shark Tank omvatte een korte woordenwisseling met Mr. Wonderful, Kevin O'Leary.

6 Blake Mycoskie (Seizoen 12)

Geboren als orthopedisch chirurg en auteur, begon Blake Mycoskie als ondernemer in Nashville, waar hij een bedrijf oprichtte dat gespecialiseerd was in de marketing van countrymuziek. Mycoskie zou later Toms Shoes oprichten, een bedrijf dat zich liet inspireren door een reis naar Argentinië. Een waardering van 2020 plaatste het bedrijf op een waarde van $ 625 miljoen. Als gasthaai voegde hij zich bij andere haaien door zich af te melden voor een K9-maskerdeal.

5 Matt Higgins (Seizoen 10)

In 2012 was Matt Higgins samen met Stephen Ross medeoprichter van RSE Ventures. Higgins is een executive bij Miami Dolphins, een team van Ross. RSE Ventures heeft geïnvesteerd in verschillende bedrijven, waaronder Thuzio, FanVision en Resy. Rapporten suggereren dat het individuele vermogen van Higgins $ 150 miljoen is. Als gast Shark slaagde Higgins erin een bedrijf te stelen waar Kevin O'Leary naar op zoek was door een gestroomlijnd tegenbod te doen.

4 Sara Blakely (Seizoen 9)

Forbes rangschikt Spanx-oprichter Sara Blakely onder de rijkste zelfgemaakte Amerikaanse vrouwen. Blakely, die afkomstig is uit een verleden van huis-aan-huis faxverkopen, slaagde erin een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop vrouwen ondergoed droegen en heeft een imperium opgebouwd dat zich uitstrekt over 50 landen. Toen ze haar opwachting maakte, sloot Blakely in een oogwenk een gezamenlijke deal met Barbara Corcoran, tot grote teleurstelling van Mark Cuban.

3 Jamie Siminoff (Seizoen 10)

De zaak van Jamie Siminoff, bekend als de grondlegger van de Ring, de videodeurbel, kan worden samengevat met het gezegde 'what goes around comes around'. Siminoff was eerst een deelnemer aan Shark Tank, waar hij zijn indrukwekkende idee presenteerde. Geen van de haaien kon zijn idee kopen en hij ging zonder deal naar huis. Siminoff zou later zijn product een nieuwe naam geven en het voor een miljard dollar aan Amazon verkopen. Hij keerde terug als gasthaai in het 10e seizoen.

2 Steven Tisch (Seizoen 5)

Steven Tisch is mede-eigenaar en vice-president van het NFL-team The New York Giants, dat is een familiebedrijf. Als televisieproducent wordt hij gecrediteerd voor het karnen van enkele zeer winstgevende films zoals Forrest Gump, Snatch en American History X. Tisch is niet alleen verschenen in de Amerikaanse versie van Shark Tank, maar ook in de Australische.

1 Richard Branson (Seizoen 9)

Bekend om zijn bedrijven die de naam 'Virgin' dragen, richtte Richard Branson in de jaren '70 Virgin Group op. Forbes plaatst het vermogen van Branson op $ 4,5 miljard en rangschikt hem op positie 571 onder de miljardairs van de wereld. Tijdens een pitch van Simple Habit probeerde Branson een tegenbod te doen, toen hij op weerstand stuitte van Mark Cuban. De mogul van de Virgin Group gooide op zijn beurt een glas water in de richting van Mark, tot ongeloof van Cuban. Op echte Cubaanse wijze beantwoordde de eigenaar van Dallas Mavericks de gunst.

Aanbevolen: