Hoe Will Smith Jaden tot mislukking heeft gecoacht tijdens 'After Earth

Inhoudsopgave:

Hoe Will Smith Jaden tot mislukking heeft gecoacht tijdens 'After Earth
Hoe Will Smith Jaden tot mislukking heeft gecoacht tijdens 'After Earth
Anonim

Op 31 mei 2013 keerde Will Smith terug naar het scherm voor een nieuwe film met zijn zoon, Jaden. Het paar had eerder samengewerkt in de biografische dramafilm uit 2006, The Pursuit of Happyness.

Hun nieuwe film vertelde het verhaal van Chris Gardner, een succesvolle zakenman die in de jaren tachtig dakloos begon te worden met zijn jonge zoon. The Pursuit of Happyness was een doorslaand succes over de hele wereld, in gelijke mate geprezen door publiek en critici.

Het was een heel ander verhaal voor After Earth: ondanks het binnenhalen van een winst van $ 120 miljoen aan de kassa, was de ontvangst onder critici nogal vernietigend. Deze negatieve reactie heeft naar verluidt de zaken tussen Will en Jaden zo gespannen, dat de toen 15-jarige emancipatie eiste.

Ze zouden uiteindelijk hun meningsverschillen oplossen, en Jaden zou er ook in slagen zijn carrière weer op de rails te krijgen, hoewel zijn recente afwezigheid van het grote scherm ervoor zorgt dat fans speculeren dat hij misschien voorgoed is gestopt met acteren. Nu 23 jaar oud, speelde hij eerder dit jaar in een aflevering van The Proud Family: Louder and Prouder op Disney+.

We blikken terug op hoe Will zijn zoon tot mislukking coachte met hun werk samen op After Earth.

Wat is de samenvatting van het plot voor 'After Earth'?

Een samenvatting van het plot voor After Earth op IMDb luidt: 'Duizend jaar nadat catastrofale gebeurtenissen de mensheid dwongen te ontsnappen van de aarde, is Nova Prime het nieuwe thuis van de mensheid geworden. De legendarische generaal Cypher Raige keert terug van een lange dienstreis naar zijn vervreemde familie, klaar om een vader te zijn voor zijn 13-jarige zoon Kitai.'

'Als een asteroïdestorm het voertuig van Cypher en Kitai beschadigt, maken ze een noodlanding op een nu onbekende en gevaarlijke aarde. Terwijl zijn vader op sterven na dood in de cockpit ligt, moet Kitai over het vijandige terrein trekken om hun reddingsbaken terug te vinden. Zijn hele leven heeft Kitai niets liever gewild dan een soldaat te zijn zoals zijn vader. Vandaag krijgt hij zijn kans.'

Will Smith bedacht oorspronkelijk het verhaal, hoewel hij de ervaren regisseur M. Night Shyamalan (The Sixth Sense, Unbreakable) inhuurde om het project te leiden. De Indiaas-Amerikaanse filmmaker schreef ook het script voor de film, samen met de Engelse scenarioschrijver Gary Whitta.

Will Smith had blijkbaar al heel lang met de met een Oscar bekroonde regisseur willen werken, maar had pas het perfecte project voor hem gevonden, tot After Earth.

Waarom werd 'After Earth' zo wijdverbreid gepand door critici?

After Earth werd geproduceerd onder de naam Columbia Pictures, maar ook in samenwerking met Will Smith's productiebedrijf, Overbrook Entertainment. De ster uit het Wilde Westen was een van de belangrijkste producenten van het project, samen met zijn vrouw Jada Pinkett Smith en haar broer, Caleeb Pinkett.

Ondanks dat deze studio's een gigantisch budget van $ 130 miljoen in de film investeerden en een regisseur van hoog niveau inhuurden om de productie te leiden, was de ontvangst door critici en publiek op zijn best teleurstellend.

Larushka Ivan-Zadeh van Metro UK noemde de foto 'Predikend, slepend geregisseerd door M Night Shyamalan, en gewoon niet erg leuk.' Anthony Quinn van The Independent zei: 'De effecten [op After Earth] zijn tweedehands spullen van Alien en Star Trek, gecombineerd met Shyamalan's reguliere preken over persoonlijke groei.'

Beter nog, er waren mensen die vonden dat Will Smith gewoon zijn opvoedingsproblemen op het grote scherm projecteerde: 'Als drama biedt After Earth geen verrassingen; als actie is het zelden stimulerend; als een ouderschapshandleiding lijkt het erop dat Will Jaden in het water heeft gegooid dat iets te diep is', schreef Richard Brody van The New Yorker.

Hoe reageerde Jaden Smith op de 'vicieuze' pers na 'After Earth'?

Donald Clarke van The Irish Times was een andere die dit verhaal versterkte, zoals hij schreef: 'Nadat de aarde naar beneden is gesleept door, ja, Will Smith's schijnbare wens om zijn saaie zorgen over het ouderschap te delen met een onberispelijk publiek.'

Dit zijn slechts fragmenten van het soort overweldigend negatieve ontvangst dat After Earth ontving na de release in 2013. Gezien hun eerste film samen zo goed had gedaan, was dit een complete schok voor het systeem voor de tiener Jaden Smith.

Will Smith zou later in zijn memoires Will, die in november 2021 in een serie verscheen op People Magazine, de details onthullen van hoe zwaar het destijds tussen hem en zijn zoon was geworden. De acteur legde uit hoe zwaar deze mislukking woog de jonge Jaden.

' After Earth was een verschrikkelijke kassa en een kritieke mislukking. Wat erger was, was dat Jaden de klap kreeg. Ik had hem gecoacht tot de ergste openbare mishandeling die hij ooit had meegemaakt', schreef Will Smith.'We hebben het er nooit over gehad, maar ik weet dat hij zich verraden voelde. Hij voelde zich misleid en verloor zijn vertrouwen in mijn leiderschap.'

Aanbevolen: