Dit is hoeveel Ty Pennington waard is

Inhoudsopgave:

Dit is hoeveel Ty Pennington waard is
Dit is hoeveel Ty Pennington waard is
Anonim

Ty Pennington is een van de meest herkenbare gezichten in de 21e-eeuwse wereld van reality-tv. Hij maakte naam als timmerman op de woningverbeteringsshow Trading Spaces, die tussen 2000 en 2003 op TLC werd uitgezonden. Maar het is door zijn optreden als gastheer van ABC's Extreme Makeover: Home Edition dat mensen echt meer intieme details van zijn persoonlijke en professionele leven. Hij was negen jaar in die specifieke baan, voordat de serie oorspronkelijk werd afgesloten in 2012, na in totaal 202 afleveringen.

Pennington is momenteel getrouwd met een socialemediamanager genaamd Kellee Merrell, die hij voor het eerst ontmoette in 2020 voordat hij halverwege vorig jaar de grote vraag stelde. Eerder had de tv-persoonlijkheid een langdurige relatie met zijn ex-vriendin, Andrea Bock, met wie hij uiteindelijk uit elkaar ging voordat hij Merrell ontmoette.

Pennington heeft ook te maken gehad met een aantal uitdagingen in zijn leven, waaronder een ADHD-diagnose toen hij nog op de basisschool zat, en een aanklacht voor rijden onder invloed waardoor hij in 2007 bijna in de gevangenis zat.

Ondanks dit alles is de 57-jarige er ook in geslaagd om genoeg geld te verdienen om hem meerdere levens mee te laten gaan. Hier is een blik op hoe hij zijn vermogen heeft opgebouwd en hoe hij het uitgeeft.

8 Ty Pennington is $12 miljoen waard

Volgens Celebrity Net Worth wordt Pennington momenteel geschat op ongeveer $ 12 miljoen. Het meeste hiervan is toe te schrijven aan zijn tijd als reality-tv-ster, hoewel hij zich ook op andere manieren heeft gewaagd om geld te verdienen.

Nu het meeste van dit werk nog steeds aan de gang is, zal de tv-persoonlijkheid zijn rijkdom de komende jaren waarschijnlijk zien groeien.

7 Ty Pennington verdiende $ 75.000 per aflevering van 'Extreme Makeover: Home Edition'

De negen jaar die Pennington als presentator van Extreme Makeover: Home Edition doorbracht, zijn ongetwijfeld de financieel meest productieve van zijn leven. Er wordt gezegd dat hij een knappe $ 75.000 per aflevering van de ABC-show heeft verdiend.

Voor een totaal van 202 afleveringen zou hij een bruto totaal van meer dan $ 15 miljoen hebben verdiend met de show alleen, hoewel een aanzienlijk minder bedrag op zijn bankrekening zou zijn gekomen, na belastingen en makelaarskosten inhoudingen.

6 Ty Penningtons ontwerp- en timmervaardigheden zijn autodidact

Penningtons interesse in een make-over voor thuis is geen toevalstreffer, aangezien hij begon met timmeren voordat hij zelfs maar een tiener was: als 12-jarige bracht hij een paar van zijn jeugdvrienden samen en ontwierpen ze een drie- verhaal boomhut.

Hierna zou hij de kennis van bouwen en renoveren helemaal alleen nastreven. Hij is nu praktisch een expert, met kennis van de do's en don'ts van doe-het-zelfprojecten voor thuis.

5 Ty Pennington is een tweevoudig winnaar van de 'Primetime Emmy'-prijs

Er is geen grotere eer voor een tv-persoonlijkheid dan een Primetime Emmy Award te winnen voor je werk. Gedurende drie opeenvolgende jaren, tussen 2005 en 2007, werd Pennington's Extreme Makeover genomineerd voor Outstanding Reality Program.

Hij kwam als overwinnaar uit de eerste twee. Hoewel er geen prijzengeld is verbonden aan een Emmy-overwinning, heeft de erkenning zeker meer geholpen dan de reputatie van Pennington en bijgevolg de verkoopbaarheid te schaden.

4 Ty Pennington's commerciële deals met Pepsi en Sears

Naast het verdienen van geld via zijn tv-shows, heeft Pennington gedurende zijn carrière een moord gepleegd via verschillende endossementdeals. Hij heeft in dit opzicht met name samengewerkt met het warenhuis Sears, evenals met frisdrankgigant Pepsi.

De exacte waarde van zijn deals met deze bedrijven is echter onbekend.

3 Ty Pennington bouwde een huis van $ 680, 000 in Flagler County, Florida

Pennington bouwde in 2014 zijn eigen huis in Flagler County in Florida en zei dat het na jaren van huizen bouwen voor anderen eindelijk "tijd was om er een voor mijn gezin te bouwen". Het herenhuis met twee verdiepingen heeft zes slaapkamers en vijf badkamers en beslaat 3.800 vierkante meter.

In tegenstelling tot de meeste beroemdheden die ervoor kiezen om obsceen dure huizen te kopen, kostte Penningtons landhuis hem een relatief magere $ 680.000 om te bouwen.

2 Ty Pennington is een drievoudig gepubliceerde auteur

De andere onderneming die Ty Pennington is aangegaan, is het schrijven van boeken. Zijn eerste ooit was getiteld Ty's Tricks: Home Repair Secrets Plus Cheap and Easy Projects to Transform Any Room en werd gepubliceerd in 2003. In 2008 werd zijn tweede - Good Design Can Change Your Life: Beautiful Rooms, Inspiring Stories - gepubliceerd.

Hij bracht in 2019 ook een memoires uit, met de titel Life to the Extreme: How a Chaotic Kid Became America's Favorite Carpenter.

1 Ty Pennington is momenteel co-host van HGTV's 'Rock The Block'

Hoewel de grootste show uit zijn carrière nu al lang voorbij is, blijft Pennington werken aan en verdienen aan televisie. Hij is momenteel een van de drie co-hosts van Rock the Block van het HGTV-netwerk, naast Alison Victoria en Mina Starsiak.

De algemene thema's van de show zijn niet ver verwijderd van die van Extreme Makeover: Home Edition. IMDb beschrijft het als een serie die "reno-professionals in de schijnwerpers zet terwijl ze huizen doordrenken met hun kenmerkende kenmerkende stijl."

Aanbevolen: