De ongelooflijke reden waarom Nia Vardalos ophing bij Tom Hanks

Inhoudsopgave:

De ongelooflijke reden waarom Nia Vardalos ophing bij Tom Hanks
De ongelooflijke reden waarom Nia Vardalos ophing bij Tom Hanks
Anonim

Er zijn maar weinig acteurs in Hollywood met een reputatie die zo indrukwekkend is als die van Tom Hanks.

Behalve dat hij bekend staat als de "aardige kerel" van Tinseltown, heeft Hanks zich ook gevestigd als een meester in zijn vak en een gecertificeerde filmster, nadat hij in de loop van zijn carrière verschillende blockbuster-hitfilms heeft gemaakt.

Tot zijn beroemdste films behoren Forrest Gump, Castaway, Sleepless in Seattle en The Da Vinci Code. Gezien zijn intimiderend buitengewone cv, zou Tom Hanks de laatste persoon zijn aan wie je zou willen ophangen. Maar toen ze nog een rijzende ster was, deed comedienne Nia Vardalos precies dat.

Haar film, My Big Fat Greek Wedding, is zowel een onderschatte klassieker als een van de meest winstgevende films ooit gemaakt. Met miljoenen bewonderende fans over de hele wereld was de film een groot succes voor Vardalos, en het begon allemaal toen ze Tom Hanks meer dan 20 jaar geleden ophing.

Lees verder over de reden waarom Vardalos de oproep van Hanks afwees en hoe ze uiteindelijk met hem samenwerkte om van haar script een iconische komedie te maken.

‘Mijn dikke Griekse bruiloft’

Als je single bent en uit een etnisch gezin komt, dan is de kans groot dat je My Big Fat Greek Wedding hebt gezien (en verliefd op bent geworden).

Deze komedie uit 2002 met in de hoofdrollen Nia Vardalos en John Corbett vertelt het verhaal van Toula Portokalos, die nog steeds vrijgezel is en achter in de twintig bij haar Griekse ouders woont. Haar familie zet haar constant onder druk om te trouwen met een aardige Griekse jongen, maar ze zijn niet zo blij als ze Ian Miller (Corbett) mee naar huis neemt, die geen Griek is.

Terwijl de twee doorgaan met het plannen van hun bruiloft, blijft Toula's familie in de weg zitten, totdat ze zich afvraagt of zij en Ian gewoon samen moeten wegrennen.

Hilarisch en herkenbaar voor velen, My Big Fat Greek Wedding is een van de meest iconische films van de jaren negentig. Het heeft een reeks beroemde fans, waaronder Tom Hanks, die als producer voor de film diende. Hoewel de film onmiskenbaar succesvol was, kwam hij uit een bescheiden begin.

Het bescheiden begin van 'My Big Fat Greek Wedding'

Toen Nia Vardalos voor het eerst het script schreef voor My Big Fat Greek Wedding, kon ze niemand zover krijgen om het erop te wagen. Nadat haar agent haar had laten vallen, besloot ze van het script een one-woman-show te maken, in de hoop dat ze een agent zou krijgen nadat ze het had uitgevoerd.

Het blijkt dat Vardalos meer dan een agent landde. Ze trok de aandacht van Tom Hanks.

Hoe Tom Hanks wind kreeg van Nia Vardalos' One-Woman Show

Tom Hanks kreeg voor het eerst lucht van My Big Fat Greek Wedding toen zijn vrouw, Rita Wilson, naar de show van Vardalos ging en er verliefd op werd. Omdat ze zelf van Griekse afkomst was, kon Wilson onmiddellijk contact maken met de uitbeelding van Vardalos.

Wilson ging backstage om Vardalos te ontmoeten na het zien van de show in Second City en vertelde haar dat ze zich kon voorstellen dat het materiaal zou worden aangepast in een film.

Wilson, die sinds 1988 gelukkig getrouwd is met Hanks, was zo betrokken bij het verhaal dat ze Hanks en zijn zakenpartner, Gary Goetzman, voorstelde om het te zien. Zoals Wilson voorspelde, vonden ze het geweldig en besloten er een film van te maken.

“Het volgende dat ik weet, Tom Hanks en Gary Goetzman, die net Playtone hadden gevormd, kwamen naar de show”, herinnert Vardalos zich (via ABC News). "En Tom belde me en zei: 'Ik ga je film maken.'"

Waarom Nia Vardalos ophing aan Tom Hanks

Voor elke scenarioschrijver zou een telefoontje van Tom Hanks het telefoontje van zijn leven zijn. Maar Nia Vardalos hing naar verluidt op toen de filmster belde.

Volgens Cheat Sheet hadden de vrienden van Vardalos haar gebeld terwijl ze zich voordeed als Tom Hanks en toonden ze interesse in haar werk nadat ze had verteld dat hij haar show had gezien.

Dus tegen de tijd dat de echte Tom Hanks belde, wist Vardalos zeker dat het gewoon haar vrienden waren die haar nog een trucje uithaalden en hing op.

Gelukkig besefte Vardalos uiteindelijk wat er was gebeurd en kon ze contact maken met Hanks, die haar vervolgens hielp om van haar show een hitfilm te maken.

Nia Vardalos noemde Tom Hanks haar mentor

Nadat ze voor het eerst contact hadden via My Big Fat Greek Wedding, onderhielden Nia Vardalos en Tom Hanks een sterke werkrelatie. De actrice denkt naar verluidt aan Hanks als haar mentor en verwijst naar hem als zodanig in de media.

In 2016 keerde Tom Hanks terug om het vervolg op de film te produceren, My Big Fat Greek Wedding 2.

Nia Vardalos en Tom Hanks zijn nog steeds vrienden vandaag

Bijna 20 jaar nadat ze voor het eerst contact hadden, zijn Tom Hanks en Nia Vardalos nog steeds vrienden.

In 2017 werden ze gezien tijdens een wandeling door de wijk Soho in New York City met Rita, de vrouw van Hanks, die de twee vrienden voor het eerst bij elkaar bracht.

Aanbevolen: