Hier is waarom Meryl Streep lid werd van 'Big Little Lies' zonder het script te zien

Inhoudsopgave:

Hier is waarom Meryl Streep lid werd van 'Big Little Lies' zonder het script te zien
Hier is waarom Meryl Streep lid werd van 'Big Little Lies' zonder het script te zien
Anonim

Big Little Lies ging voor het eerst in première als tv-show in 2017, drie jaar nadat de gelijknamige roman van auteur Liane Moriarty in 2014 werd gepubliceerd.

Met in de hoofdrollen Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Laura Dern en Zoë Kravitz, volgde de show de levens van vijf fictieve vrouwen die in een Californische badplaats wonen, wiens gemeenschap van de hogere klasse wordt opgeschrikt door schandalen en geheimen.

Het eerste seizoen van de show was een succes dat Moriarty onder druk stond om nieuwe inhoud te schrijven voor een tweede seizoen buiten het rijk van haar boek.

Meryl Streep voegde zich op beroemde wijze bij de cast voor het tweede seizoen van de show, dat in 2019 in première ging.

Streep speelde de rol van Mary Louise Wright en kreeg positieve recensies voor haar optreden. Interessant is dat ze zich bij de show aanmeldde voordat ze het script daadwerkelijk las - een riskante zet voor elke acteur.

Blijf lezen om erachter te komen waarom de legendarische actrice zich bij de cast voegde zonder het script te zien en welke rol Liane Moriarty speelde om haar te overtuigen om de rol te spelen.

Meryl Streep als Mary Louise in 'Big Little Lies'

In de tv-serie Big Little Lies, die liep van 2017 tot 2019 en een bewerking was van het boek van Liane Moriarty, speelde Meryl Streep de rol van Mary Louise Wright. Ze verschijnt in het tweede seizoen als de moeder van Perry Wright, die aan het einde van het eerste seizoen overlijdt.

Voor zijn dood beledigde Perry zijn vrouw Celeste, gespeeld door Nicole Kidman. Hij viel ook Jane aan, gespeeld door Shailene Woodley, en verwekte onbewust haar zoon.

Als Mary Louise arriveert, neemt ze de rol van de nieuwe schurk van de serie op zich door Celeste af te schilderen als een slechte moeder en te proberen de voogdij te krijgen over de tweelingjongens van Celeste en Perry.

Meryl Streep is geen onbekende in het spelen van een schurk waar het publiek uiteindelijk van houdt, omdat ze de rol van de angstaanjagende (zelfs Meryl zei dat het "vreselijk" was om de film te filmen) en toch charismatische Miranda Priestly in The Devil op beroemde wijze heeft geportretteerd Draagt Prada in 2006.

Liane Moriarty schreef specifiek de rol voor Meryl Streep

Cheat Sheet meldt dat de auteur van de roman, Liane Moriarty, de rol van Mary Louise specifiek schreef met Meryl Streep in gedachten.

Ze onthulde aan de cast van seizoen één, Nicole Kidman en Reese Witherspoon, dat ze de legendarische actrice wilde voor de rol van Mary Louise toen ze materiaal aan het schrijven was voor het tweede seizoen, maar ze lachten om haar wang.

Hoe Liane Moriarty haar kansen op het beveiligen van Meryl Streep verbeterde

Gezien de iconische reputatie van Meryl Streep in Hollywood, is het begrijpelijk dat Witherspoon en Kidman niet dachten dat Liane Moriarty haar zou kunnen beveiligen voor Big Little Lies.

Moriarty zelf nieuw, het zou een uitdaging zijn, dus besloot ze een specifieke strategie te gebruiken om haar kansen te vergroten om Streep te overtuigen om aan boord te komen.

Ze noemde het personage van Perry's moeder Mary Louise omdat dat de echte naam van Meryl Streep is. Zoals Cheat Sheet meldt, was de actrice onmiddellijk verkocht toen ze hoorde dat haar naam voor het personage werd gebruikt.

Waarom Meryl Streep geen script hoefde te zien

Toen de agent van Meryl Streep haar vertelde over de rol van Mary Louise, accepteerde ze die zonder zelfs maar een script te zien.

Hoewel Moriarty's truc om de echte naam van de actrice te gebruiken zou hebben geholpen, was dit naar verluidt omdat Streep al veel respect had voor de show.

Ze zou Big Little Lies "het beste op tv" hebben genoemd en zei: "Ik zal het doen" zodra haar agent het onderdeel aan haar noemde.

Meryl Streep wilde het karakter van Mary Louise beschermen

Net als veel andere acteurs die schurken spelen, werd Meryl Streep loyaal aan Mary Louise op de set en wilde ze niet luisteren naar opmerkingen die suggereerden dat ze ongelijk had door te proberen de voogdij over haar kleinkinderen te krijgen na de dood van haar zoon.

Volgens IndieWire was Streep niet onbeleefd op de set, maar was ze vastbesloten haar personage te beschermen tegen de reputatie de schurk van de show te zijn, en verwierp ze de opmerkingen van de regisseur dat Mary Louise slecht zou zijn.

Dit volgt natuurlijk de manier waarop Streep al haar personages heeft omarmd, inclusief tactieken zoals het improviseren van scènes voor 20 takes of meer. Meryl's diepe duik in haar personage in The Devil Wears Prada is slechts één voorbeeld, maar het heeft haar hele leven veranderd.

Tegen de tijd dat Big Little Lies langskwam, had Meryl een voorsprong.

Het antwoord op Meryl Streep in 'Big Little Lies'

Zoals voorspeld was Meryl Streep een enorm succes in Big Little Lies. Haar optreden kreeg overwegend positieve recensies. Waar het tweede seizoen zelf werd veroordeeld, toonden critici nog steeds respect en bewondering voor de prestaties van Streep.

"… [Mary Louise] is de reddende genade van [de serie] geworden, en ze vergaarde meer intriges met elke volgende aflevering", lees de recensie van het tweede seizoen in de LA Times. 'Wie wist tot vanavond dat Mary Louise de fysieke macht had om de deur van haar appartement dicht te duwen voor een vrouw die half zo oud was als zij? (Arme Jan.)”

De recensie bestempelde Streep's Mary Louise als 'een zeldzaam tv-meesterwerk' dankzij haar mix van 'ouderwetse etiquette, passieve suggestie en zenuwslopende dreiging'.

Aanbevolen: