De echte reden waarom Eminem zulke donkere teksten in zijn muziek gebruikt

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom Eminem zulke donkere teksten in zijn muziek gebruikt
De echte reden waarom Eminem zulke donkere teksten in zijn muziek gebruikt
Anonim

In 1999 betrad een gebleekte blonde rapper uit Detroit, Michigan de hiphopscene. Vanaf het begin

Marshall Mathers - beter bekend onder zijn initialen Eminem - maakte grapjes over het feit dat hij een blanke rapper was. Eminem bereikte de top van de hitlijsten met zijn debuutsingle 'My Name Is'. Het nummer en zijn album "The Slim Shady LP" wonnen Grammy Awards.

Zijn lyrische inhoud veroorzaakte echter vaak controverse, waarbij de rapper werd beschuldigd van het promoten van homofobie en huiselijk geweld. De rapper citeerde zijn harde opvoeding naar zijn harde muzikale inhoud. Dus wat leidde ertoe dat Eminem een van de best verkopende muziekartiesten aller tijden werd?

Hier zijn de tragische details van Eminems leven.

Eminems moeder stierf bijna bij de geboorte van hem

young-eminem-in-rood-en-blauw-gestreept-shirt
young-eminem-in-rood-en-blauw-gestreept-shirt

Marshall Mathers III werd op 17 oktober 1972 in Missouri geboren als zoon van Debbie Mathers-Briggs en Marshall Mathers Jr. Zijn ouders trouwden toen Briggs nog maar 15 jaar oud was. Bijna drie jaar later verwelkomden ze hun toekomstige supersterzoon. Volgens rapporten stierf de moeder van Eminem bijna terwijl ze hem een extreem moeilijke bevalling van 73 uur bezorgde. Eminems vader verliet het gezin toen hij nog een jongen was en kreeg nog twee andere kinderen: Michael en Sarah. Eminem en zijn moeder woonden tussen Detroit en Missouri. Zijn moeder kreeg nog een zoon, Nathan "Nate" Kane Samar. Volgens beide broers was Eminem meer een ouder voor Nate dan Debbie ooit was.

Eminem's werd als kind op brute wijze gepest

Eminem roze shirt tiener
Eminem roze shirt tiener

Eminem viel op school op omdat hij de enige blanke tiener in een zwarte buurt was. Hij was zogenaamd 'een beetje een eenling', wat hem ook een doelwit maakte voor pestkoppen. Toen de toekomstige Oscar-winnaar nog maar negen jaar oud was, werd hij brutaal aangevallen door zijn klasgenoot, DeAngelo Bailey. Em's pestkop zou hem meerdere keren hebben aangevallen gedurende een periode van vier maanden.

Hij zou de kleine E zo hard hebben geslagen dat hij in coma raakte. Zijn moeder spande daarom een rechtszaak aan tegen de school. De rechtszaak luidde gedeeltelijk: "Bailey sloeg haar jongen zo hard dat hij hoofdpijn kreeg, post-hersenschudding syndroom, intermitterend verlies van gezichtsvermogen en gehoor, nachtmerries, misselijkheid en een neiging tot asociaal gedrag." De zaak werd uiteindelijk geseponeerd.

Eminem en Rihanna op muziekvideo Love The Way You lie
Eminem en Rihanna op muziekvideo Love The Way You lie

In 2003 diende DeAngelo Bailey echter een aanklacht in tegen de rapper en noemde teksten van "Brain Damage" lasterlijk. De tekst in kwestie luidt: "Ik werd dagelijks lastiggevallen door deze dikke jongen genaamd DeAngelo Bailey / Hij sloeg met mijn hoofd tegen het urinoir tot hij mijn neus brak, mijn kleren in bloed doorweekte, me greep en mijn keel verstikte."

Bailey ontkende dat hij Eminem ooit iets had aangedaan, maar dat weerhield rechter Deborah Servitto er niet van de zaak te verwerpen.

Servitto legde haar uitspraak uit in een hilarische eigen rap. Dhr. Bailey klaagt dat zijn rap onzin is, dus hij zoekt compensatie in de vorm van contant geld', schreef ze. 'Bailey denkt dat hij recht heeft op wat geldelijk gewin omdat Eminem zijn naam ijdel heeft gebruikt. De teksten zijn verhalen die niemand als feit zou beschouwen. Ze zijn een overdrijving van een kinderachtige daad.”

Eminem beweerde dat zijn moeder valium in zijn eten strooide

Eminem M&M's
Eminem M&M's

Eminem is open geweest over zijn worsteling met middelenmisbruik in zijn muziek. Zijn debuutalbum "The Slim Shady LP" staat vol met teksten over zijn problemen met alcohol en slaappillen.

In Eminems nummer 'Cleanin' Out My Closet' zegt Em dat zijn moeder leed aan het Münchausen-syndroom bij volmacht. Dit is een aandoening waarbij een persoon iemand ziek maakt - meestal een geliefde - om aandacht voor zichzelf te krijgen. In zijn lied "My Mom" zegt hij dat zijn moeder een valiumverslaving had en valium op zijn eten sprenkelde toen hij een kind was.

In de tekst klopte hij: "Het water dat ik dronk, verdomde erwten in mijn bord, ze sprenkelde er net genoeg van om mijn biefstuk op smaak te brengen" - om hem onder controle te houden.

Eminem beweert dat de acties van zijn moeder hebben geleid tot zijn valiumverslaving.

"Vroeger kreeg ik pillen waar ik maar kon", gaf hij toe aan The New York Times. "Ik nam gewoon alles wat iemand me gaf. Ik was de ergste soort verslaafde, een functionerende verslaafde."

eminem
eminem

In 2007 verloor Eminem bijna het leven nadat hij een overdosis methadon had genomen.

Eminem Handen omhoog
Eminem Handen omhoog

Naar verluidt begon Eminem een maand na de overdosis weer meer pillen te slikken. Butt nadat hij zich realiseerde hoeveel het zijn familie beïnvloedde, ging hij naar een afkickkliniek. In 2013 bracht Eminem echter het nummer "Headlights" uit, waar hij rapt over hoe hij er spijt van heeft dat hij zoveel nummers heeft uitgebracht die de manier waarop zijn moeder hem opvoedde, dissen. Hij bedankte haar dat ze zowel zijn 'moeder als vader' was.

In zijn meer dan twintigjarige carrière heeft Eminem in totaal 15 Grammy's en een Academy Award verdiend. Hij lanceerde onlangs een spaghettirestaurant en heeft zijn eigen platenlabel. Niet slecht voor een man die vocht tegen zijn verslavingen - en won.

Aanbevolen: