Heeft Lizzo een smet in haar teksten gebruikt?

Inhoudsopgave:

Heeft Lizzo een smet in haar teksten gebruikt?
Heeft Lizzo een smet in haar teksten gebruikt?
Anonim

Is er op dit moment iemand die niet bekend is met Lizzo? De vrouw is een superster, en of ze nu een populaire realityshow uitbrengt, nieuwe merchandise dropt of geweldige muziek dropt, Lizzo kan het allemaal, en ze heeft een fortuin verdiend met haar inspanningen.

Lizzo is voor het grootste deel een van de meest geliefde muzikanten ter wereld. Dat gezegd hebbende, raakte ze onlangs in een controverse dankzij iemand die haar onbedoeld gebruik van een smet benadrukte.

Laten we eens kijken naar Lizzo en zien hoe ze briljant reageerde op haar controverse.

Lizzo is een superster

Als we kijken naar de grootste en helderste sterren in de muziekindustrie, zijn er niet veel cijfers die in de buurt komen van de liefde die Lizzo regelmatig ontvangt. Ze is een dominante kracht geweest sinds ze uitbrak, en op dit moment weten fans dat er geweldige dingen om de hoek staan wanneer ze zich opmaakt voor een nieuwe release.

2019 was het jaar waarin Lizzo een superster werd dankzij het ongelooflijke succes van 'Truth Hurts'. Sindsdien heeft de ster niet alleen haar eigen knallers laten vallen, maar heeft ze ook samengewerkt voor spraakmakende samenwerkingen die de Billboard-hitlijsten hebben gedomineerd.

Aangezien het nog maar een paar jaar geleden is dat ze uitbrak, is Lizzo erin geslaagd om veel te bereiken in haar carrière. Vier van haar nummers hebben de top 5 van de Hot 100 gekraakt en haar album Cuz I Love You uit 2019 is door de RIAA als platina gecertificeerd.

Lizzo's carrière loopt op rolletjes, maar onlangs kwam de ster in een controverse terecht die mensen niet konden negeren.

Haar lyrische controverse

Dus, wat was de controverse rond Lizzo's teksten die de laatste tijd de sociale media domineerden? Welnu, in haar lied "GRRRLS" gebruikte de zangeres een woord waarvan maar weinig mensen zich realiseerden dat het een smet was.

Per EW, "Hold my bag", luidt het nummer, terwijl Lizzo over een sample van Beastie Boys zingt. 'Houd mijn tas vast/ Zie je deze s---?/ Ik ben een sp-z/ Ik sta op het punt iemand knock-out te slaan/ Yo, waar mijn beste vriend?/ Zij is de enige die ik ken om me af te praten het diepe.'"

Nogmaals, de smet in kwestie was er een waarvan velen niet wisten dat het schadelijk was, maar de muzikant werd snel opgeroepen op sociale media.

In een Tweet die bijna 9.500 likes heeft gegenereerd, uitte Hannah Diviney haar teleurstelling over het gebruik van de smet door de zangeres, terwijl ze ook enige context gaf over waarom het woord voor zo velen beledigend is.

"Hey @lizzo mijn handicap Cerebral Palsy is letterlijk geclassificeerd als spastische diplegie (waar spasticiteit verwijst naar oneindige pijnlijke beklemming in mijn benen) je nieuwe nummer maakt me behoorlijk boos + verdrietig ", schreef een Twitter-gebruiker. "'Sp-z' betekent niet gek of gek. Het is een beledigende smet. Het is 2022. Doe het beter", schreef Diviney.

Gelukkig bereikten deze woorden Lizzo's oren en te zijner tijd reageerde de ster op de best mogelijke manier.

Hoe ze het goed maakte

De muzikant ging naar Twitter om de wereld te laten weten waar ze stond, verontschuldigde zich en bracht fans op de hoogte.

"Het is onder mijn aandacht gebracht dat er een schadelijk woord in mijn nieuwe nummer 'GRRRLS' staat. Laat me één ding duidelijk maken: ik wil nooit denigrerende taal promoten", schreef de zanger.

Vanaf daar was ze in staat om haar empathie te delen met degenen die werden beïnvloed door haar woorden, en mensen te laten weten dat ze doorging en een nieuwe versie van het nummer liet vallen, een versie waar alle mensen van kunnen genieten.

"Als dikke zwarte vrouw in Amerika heb ik veel kwetsende woorden tegen me gebruikt, dus ik begrijp de kracht die woorden kunnen hebben (of het nu opzettelijk of in mijn geval, onbedoeld is)", vervolgde ze. "Ik ben trots om te zeggen dat er een nieuwe versie van GRRRLS is met een tekstwijziging. Dit is het resultaat van luisteren en actie ondernemen. Als invloedrijke artiest zet ik me in om deel uit te maken van de verandering die ik in de wereld verwachtte te zien, "vervolgde ze.

Dit was enorm voor de artiest, die altijd heeft laten zien een persoon van hoge kwaliteit te zijn. Fans waren blij om te zien dat Lizzo de zaken zo snel goed maakte, en degenen die niet op de hoogte waren van de smet konden aantekeningen maken en een waardevolle les leren.

We hebben allemaal ruimte om te groeien, en het is verfrissend om iemand met een openbaar platform als Lizzo te zien groeien van zoiets als dit. Het is een van de vele redenen waarom mensen van haar houden.

Aanbevolen: