Elizabeth worden is een van de belangrijkste koninklijke verhalen ooit verteld, volgens acteur Tom Cullen

Inhoudsopgave:

Elizabeth worden is een van de belangrijkste koninklijke verhalen ooit verteld, volgens acteur Tom Cullen
Elizabeth worden is een van de belangrijkste koninklijke verhalen ooit verteld, volgens acteur Tom Cullen
Anonim

Er zal waarschijnlijk geen tijd komen dat mensen niet helemaal geobsedeerd zijn door de Britse koninklijke familie. Tegenwoordig kunnen sommige mensen geen genoeg krijgen van zowel prins Harry als Meghan Markle, zelfs als ze een hekel aan hen hebben. En de populariteit van shows zoals The Crown, die een prequel-serie in de maak zou kunnen hebben, v alt niet te ontkennen. Maar de historische figuren die ooit aan de top van de heersende klasse van het Verenigd Koninkrijk zaten, worden met dezelfde fascinatie begroet.

Het lijdt geen twijfel dat Starz' Becoming Elizabeth een voorbeeld is van uitzonderlijke en hoogwaardige verhalen die duiken in de rommelige, controversiële, mooie en ronduit fascinerende geschiedenis van Groot-Brittannië. De serie, die is gemaakt door Anya Reiss, duikt in het vroege leven van koningin Elizabeth I en het vreselijke misbruik dat ze heeft ondergaan door Thomas Seymour, de 1st Baron Seymour van Sudeley. In de show speelt Tom Cullen hem heerlijk, als zowel een dreigende en gruwelijke figuur als iemand die grappig, sexy en onmogelijk charmant is. Dit raakt de kern van de complexiteit van het materiaal. In een interview met Vulture ging Tom in detail over hoe hij zich voorbereidde op de rol en de waarheid over het schokkende verhaal…

Let op: spoilers om Elizabeth te worden en misbruik trigger-waarschuwing vooruit

Waar gaat Elizabeth eigenlijk over?

In zijn interview met Vulture ging acteur Tom Cullen in detail over waar hij denkt dat Starz' Becoming Elizabeth eigenlijk over gaat en hoe hij hoopt dat het tot een grotere discussie leidt.

"Het is duidelijk een verhaal over verzorging en misbruik, en het heeft veel interessante discussies opgeleverd, en daar ben ik trots op", zei Tom in zijn interview met Vulture nadat hij in detail was ingegaan op het leeftijdsverschil tussen Elizabeth (die toen 14 was) en Thomas (die eind 30 of begin 40 was).

Maar wat Becoming Elizabeth het beste doet, is de complexiteit tonen van een situatie die velen als zwart-wit beschouwen.

"Het is een genuanceerd verhaal omdat misbruik er niet altijd uitziet als de enge, vreselijke persoon en een bange persoon die wordt misbruikt. Soms is de meest charismatische persoon in de kamer de persoon die neemt wat ze willen, hoe jong ook hun slachtoffer is,' vervolgde Tom. "Thomas heeft de verliefdheid van een onschuldig jong kind gemanipuleerd en gemanipuleerd tot iets veel duisterder. Hij heeft haar gedestabiliseerd, haar in staat gesteld te denken dat dit haar verantwoordelijkheid is, dat ze net zo schuldig is als hij. En dat is ze gewoon niet. Dus zelfs als ze ja zegt, is dit geen consensuele relatie. Dit is een 14-jarig kind en een 40-jarige man. Er zijn mensen die denken dat we deze relatie romantiseren, en dat kan niet verder van Ik hoop dat mensen in aflevering zes zullen beseffen dat dit een verhaal van misbruik is en dat Anya [Reiss, de maker] het heeft verteld vanuit het oogpunt van Elizabeth. Ik ben trots op Anya en ik ben zo blij dat ik een klein deel mag uitmaken van wat volgens mij een belangrijk verhaal is dat niet vaak op deze manier wordt verteld. Ik voelde me absoluut verantwoordelijk omdat het heel eigentijds aanvoelde en alsof er vrouwen en mannen zijn die dit bekijken en zich op de een of andere manier gezien voelen. Ik hoop dat het voor hen een verademing kan zijn."

Tot slot zei Tom: "Het is een briljant verhaal om te vertellen over iemand die, op macroniveau, dit iconische historische personage is; ze is bijna perfect, vergoddelijkt. Maar ik denk dat Anya haar wilde vermenselijken. Ze geeft ons het verhaal van een vrouw die een trauma heeft gehad, wat een diepgaand effect op haar had. Maar het is haar veerkracht die de persoon heeft gevormd die ze is geworden."

Hoe Tom Cullen zich voorbereidde om Thomas Seymour te spelen

Tom zei tegen Vulture dat hij zoveel mogelijk probeerde "in de tekst te leven" bij het voorbereiden van zijn walgelijke maar gecompliceerde karakter.

"Er zijn een aantal banen, vooral hedendaagse banen, waar ik de lijnen natuurlijk ken, maar er is een losheid waarin ik kan worden verrast door wat er in de scene gebeurt. Hiermee, omdat de taal behoorlijk dicht is, wilde ik het in mijn lichaam krijgen. Mijn zus, zegen haar, zoemde ongeveer drie weken lang elke dag een uur met me mee. We namen de tekst door en dan liep ik door de kamer en gooide het tegen de muur en probeerde zoveel verschillende dingen. Veel ontdekking van wie Thomas was in die ruimte. Het was belangrijk dat de woorden zo in me waren dat ik ze kon vergeten en echt verrast kon worden in de scènes."

Tom vervolgde: "De manier waarop regisseur Justin Chadwick werkte met deze geweldige jonge Braziliaanse DP, Adolpho Veloso - ze schoten 360 graden - het hielp echt dat gevoel van niet weten wat Thomas zou kunnen doen. Ik had ook een geweldige relatie met het prop-team. Ik zou zeggen: "Deze wijn hier, mag ik die drinken? Deze vrucht, mag ik die eten? Ja? Wat staat er in dit boek? Kunnen we hier iets krijgen voordat we beginnen met fotograferen?" En ze zouden heel responsief zijn, dus als ik midden in de scène plotseling wat wijn zou willen drinken, zou ik dat kunnen zijn. Maar het zou niet gepland zijn."

Is Elizabeth worden een waargebeurd verhaal?

Natuurlijk las Tom ook voortdurend geschiedenis ter voorbereiding op de rol. Maar omdat het verhaal doelbewust over het hoofd is gezien door de geschiedenis, was het moeilijk om het juiste materiaal te vinden.

"Over dit deel van Elizabeths geschiedenis is niet zo veel geschreven omdat het niet het vuurwerk van haar regering is. Er zijn maar weinig dingen over geschreven; Children of England, door Alison Weir, heeft me echt geholpen, " legde Tom uit. "Ik bedoel, de hele geschiedenis is interpretatie; niemand weet echt wat er is gebeurd, zelfs als we de vaste markeringen hebben. In termen van de relatie tussen Thomas en Elizabeth is dat zeker voor interpretatie vatbaar. Schriftelijk bewijs zou zeggen dat het niet zo was gebeuren, maar dat kan gemakkelijk zijn omdat het bedekt moest worden. Elizabeth had haar leven kunnen verliezen. En Thomas deed dat. Ik denk dat er zeker iets is gebeurd, en ik denk dat het een belangrijk verhaal is om te vertellen - onze interpretatie ervan."

Aanbevolen: