De waarheid over de verwrongen vriendschap van Bob Saget en Gilbert Gottfried

Inhoudsopgave:

De waarheid over de verwrongen vriendschap van Bob Saget en Gilbert Gottfried
De waarheid over de verwrongen vriendschap van Bob Saget en Gilbert Gottfried
Anonim

Bob Saget was het type entertainer waar iedereen van leek te houden. Hij had talrijke sterke relaties met enkele van de grootste namen van Hollywood. Maar vooral in komedie. Hoewel Bob misschien het meest bekend is in de mainstream voor het spelen van Danny Tanner in de familie sitcom Full House, was zijn stand-up comedy-carrière verantwoordelijk voor zijn meest dierbare persoonlijke relaties. Dat is met de opmerkelijke uitzondering van John Stamos, met wie hij misschien het dichtst bij was. Bob's relaties met andere komieken hebben ook bijgedragen aan het ontstaan van het absoluut gestoorde, ongepaste en totaal ongemanierde gevoel voor humor waarvan de mainstream niet eens wist dat hij het had. Dit gevoel voor humor is wat Howard Stern zo aantrok en vormt ook de basis van zijn relatie met Gilbert Gottfried.

Het lijdt geen twijfel dat Gilbert Gottfried een van de meest controversiële komieken is die er zijn. Dit is wat hem zo'n toegewijde, cult-achtige fanbase heeft opgeleverd die denkt dat hij ronduit briljant is. Terwijl Gilbert vooral bekend staat om het uiten van de papegaai in Aladdin, heeft zijn vaak ineenkrimpende, overdreven en hilarisch gemene gevoel voor humor hem in een aantal grote controverses gebracht. En dit waren controverses waar Bob dol op was. Hij hield van Gilbert en Gilbert hield van hem. Dit is de waarheid over hun schokkend ontroerende vriendschap.

Gilbert Gottfried en Bob Saget hadden een band over het lachen om "gruwelijke" dingen

In veel opzichten vertegenwoordigde Gilbert Gottfried de kant van Bob Saget die fans van Full House en America's Funniest Home Videos gewoon niet zagen. Bob was altijd verschrikkelijk ongepast in zijn stand-up sets, zozeer zelfs dat hij in de comedy-gemeenschap een reputatie ontwikkelde als een van de 'blauwste' talenten die er zijn. Dit is de reden waarom hij werd gevraagd om samen met Gilbert deel te nemen aan de film The Aristocrats, en om geroosterd te worden op Comedy Central. Toen maakte Gilbert die absoluut verschrikkelijke grap (die we hier niet kunnen herhalen) over wat Bob echt van plan was in de jaren negentig.

De vriendschap van Bob en Gilbert gaat veel verder dan hun samenwerking in de film, gebaseerd op de vuile grap die ze allebei vertellen en de Comedy Central Roasts. De twee leerden elkaar kennen toen ze begin twintig waren en opklommen in de groezelige comedyclubs van New York City.

"We zijn al heel lang vrienden. We zijn al vrienden sinds onze vroege jaren twintig. En we lachen om waar je niet om mag lachen", zei Bob over Gilbert toen hij hem voorstelde als zijn gast op zijn podcast in februari 2021. "We lachen om gruwelijke dingen. Natuurlijk zou hij dat opvatten en er het woord 'ans' uit halen."

Bob zei verder dat zowel hij als Gilbert omgaan met de vreselijke dingen in de wereld door er grappen over te maken. "Zeg het ergste wat je kunt, want dat maakt de verschrikkelijkheid van het moment ongedaan", zei Bob over hun credo. Met de editie van gebraden meester-generaal Jeff Ross vonden de twee komieken echt iets om over te binden. Hoewel Gilbert notoir ommuurd is, leek er een echte emotionele band tussen hen twee te zijn.

"Ik ben heel close met Gilbert", zei Bob tegen Howie Mandel op zijn podcast in november 2021. Vervolgens beschreef hij Gilbert als een geweldige vader en echtgenoot… ondanks zijn vuile publieke persoonlijkheid.

In elk van hun interacties samen, zowel openbaar als privé, hebben Gilbert en Bob de grenzen verlegd. Ze maakten grapjes over enkele van de meest gevoelige onderwerpen die de mensheid kent. En ze vonden het geweldig.

"Als [onze] conversatie [s] überhaupt oprecht zouden worden, zouden we het smerig en pervers maken", zei Gilbert tegen ET na het overlijden van Bob.

En hun fans hielden hierdoor van hen. Maar dat nam niet weg dat er een diep respect en like tussen hen was. Toen Bob op tragische wijze overleed, was dit nog nooit zo duidelijk.

Gilbert Gottfrieds verwarde reactie op de tragische dood van Bob Saget

Sommige fans waren misschien verrast toen ze het gezicht van Gilbert Gottfried op CNN en andere nieuwszenders zagen verschijnen om over Bob Saget te spreken na zijn tragische overlijden. Ze verwachtten dat Mary-Kate en Ashley Olsen iets over Bob zouden zeggen, maar niet per se Gilbert. Maar die 'in-the-know'-gedachten om Gilbert ertoe te brengen een paar vriendelijke woorden over Bob te delen. Terwijl Gilbert precies dat deed, legde hij ook uit dat hij oorspronkelijk dacht dat het nieuws van Bobs dood het soort zieke grap was dat ze met elkaar zouden uithalen.

Tijdens een gesprek met Jim Norton en Sam Roberts tijdens hun SiriusXM-show, zei Gilbert dat hij slechts een paar dagen voor zijn dood met Bob had gesproken en dat hij "zijn gebruikelijke zelf" klonk. Toen belde hun wederzijdse vriend Jeff Ross en deelde het verschrikkelijke nieuws met Gilbert. "Hij zei: 'Slecht nieuws. Bob Saget stierf.' Ik wachtte op de clou. En ik dacht: 'Dat is net een zieke grap.’ Ik was in voor zo’n punchline. En er kwam niets. En ik heb nog steeds het gevoel dat ik wacht op de clou ervan."

Aanbevolen: