Wat waren de symptomen van de ziekte van Gilbert Gottfried die hem uiteindelijk het leven kostte?

Inhoudsopgave:

Wat waren de symptomen van de ziekte van Gilbert Gottfried die hem uiteindelijk het leven kostte?
Wat waren de symptomen van de ziekte van Gilbert Gottfried die hem uiteindelijk het leven kostte?
Anonim

In Hollywood is vrijwel iedereen die beroemd wordt zo ongelooflijk knap dat het vaak lijkt alsof ze op de een of andere manier bijna bovenmenselijk zijn. Er zijn zelfs zoveel prachtige filmsterren dat mensen in veel gevallen onderschatten hoe aantrekkelijk bepaalde sterren zijn. In tegenstelling tot de meeste van zijn beroemde collega's, was er nooit enige twijfel dat Gilbert Gottfried niet beroemd werd vanwege zijn goede uiterlijk. In plaats daarvan werd Gottfried rijk en beroemd omdat hij erg getalenteerd was en volkomen onbevreesd leek.

Nadat hij gedurende een periode van vele jaren een uniek pad voor zichzelf in Hollywood had uitgezet, begon het te voelen alsof Gilbert Gottfried voor altijd deel zou uitmaken van het entertainment-ecosysteem. Als gevolg daarvan, toen de wereld plotseling hoorde dat Gottfried was overleden, waren veel mensen diep bedroefd en wilden ze meer weten over wat leidde tot zijn relatief vroege overlijden.

Gilbert Gottfried had een werkelijk geweldige carrière

Als je terugkijkt op de carrière van Gilbert Gottfried, wordt één ding meteen duidelijk: hij versloeg kansen die zo lang waren dat het moeilijk te overschatten is hoe onwaarschijnlijk zijn sterrenstatus was. Bekend om zijn schrille stem en scherpe gevoel voor humor, leek vrijwel elk aspect van Gottfrieds imago ontworpen om onaangenaam te zijn. Desondanks slaagde Gottfried erin om het meeste te halen uit elke seconde die hij op het scherm verscheen.

Gilbert Gottfried, een uiterst succesvolle acteur, kreeg gedurende zijn decennialange carrière een hele reeks opmerkelijke rollen. Zo zorgde Gottfried, die Iago uit de Aladdin-franchise vertolkte, ervoor dat hij de geschiedenis in zal gaan. Bovendien, ook al is het geen traditionele acteerrol, generaties mensen zullen zich herinneren dat hij de Aflac Duck nog vele jaren uitte.

Enkele van de beroemde filmrollen van Gilbert Gottfried zijn onder meer zijn optredens in films als Beverly Hills Cop II, Problem Child, A Million Ways to Die in the West en zijn rol als stem van een hond in Dr. Dolittle. Gottfried was ook een ervaren televisieacteur en maakte korte tijd deel uit van de cast van Saturday Night Live. Bovendien was Gottfried een gedenkwaardig onderdeel van shows zoals Duckman, Wings, Teenage Mutant Ninja Turtles en veel te veel anderen om ze hier allemaal op te sommen.

Ondanks alles wat Gilbert Gottfried tijdens zijn acteercarrière heeft bereikt, kan gemakkelijk worden beweerd dat hij beter bekend staat als komiek. Gottfried, diep gerespecteerd door de meeste van zijn leeftijdsgenoten, maakte tientallen jaren lang mensen aan het lachen op het podium. Het meest bekende was dat Gottfried deelnam aan de Comedy Central Roast van Hugh Hefner in 2001, die kort na de aanslagen van 11 september plaatsvond. Gottfrieds onverschrokken optreden die avond werd legendarisch omdat veel kijkers het gevoel hadden dat hij hen toestemming gaf om te lachen na een heel donker moment in de wereld.

Wat zijn de symptomen van de aandoening die het leven van Gilbert Gottfried kostte?

Tegen de tijd dat Gilbert Gottfried stierf, had de geliefde acteur en komiek geheim gehouden dat hij leed aan een aandoening die hem uiteindelijk het leven kostte. Bekend als Myotone dystrofie type II, is er geen manier om te weten wanneer Gottfried de diagnose kreeg, aangezien hij er nooit in het openbaar over sprak. Aangezien myotone dystrofie echter een genetische aandoening is, is het duidelijk dat Gottfried ermee is geboren.

Helaas kan myotone dystrofie type II patiënten op verschillende manieren treffen, variërend in ernst. Patiënten hebben bijvoorbeeld te maken met gespannen spieren, wat ernstiger is dan alleen verstijving van hun spieren. In plaats daarvan kunnen patiënten met myotone dystrofie moeite hebben om hun greep los te laten. Een van die alledaagse dingen die bijna iedereen als vanzelfsprekend beschouwt, moeite hebben om je greep op dingen los te laten, zou voor iedereen buitengewoon frustrerend zijn om mee te maken te hebben.

Sommige van de andere manieren waarop myotone dystrofie type II een patiënt kan beïnvloeden, hebben te maken met problemen met hun zintuigen. Zo ontwikkelen veel mensen die te maken hebben met myotone dystrofie type II, voor hun vijftigste staar in hun ogen, wat veel vroeger in het leven is dan normaal. Bovendien kunnen patiënten met myotone dystrofie ook gehoorproblemen krijgen. Een van de andere aandoeningen die mensen met myotone dystrofie kunnen treffen, is diabetes die tussen 25% en 50% van de mensen met de genetische aandoening treft.

Hoewel er geen twijfel over bestaat dat de bovengenoemde symptomen een enorme impact kunnen hebben op het leven van mensen met myotone dystrofie, leidde geen van hen tot het overlijden van Gilbert Gottfried. In plaats daarvan is de reden dat Gottfried zijn leven verloor op 67-jarige leeftijd ventriculaire tachycardie. De reden daarvoor is dat tussen 10% en 20% van de mensen die geboren zijn met myotone dystrofie type II hun hartspier hebben aangetast door de aandoening. Helaas voor Gottfried was zijn hart beschadigd omdat het door zijn aandoening te snel sloeg en dat leidde tot het overlijden van hem toen hij nog zo levendig leek.

Aanbevolen: