De waarheid over de relatie van Bob Saget en Louie Anderson voordat ze stierven

Inhoudsopgave:

De waarheid over de relatie van Bob Saget en Louie Anderson voordat ze stierven
De waarheid over de relatie van Bob Saget en Louie Anderson voordat ze stierven
Anonim

Minder dan acht maanden voordat ze allebei tragisch stierven, gingen comedians Bob Saget en Louie Anderson zitten om een gesprek te voeren. Het vond plaats via Zoom op Bob's podcast "Bob Saget Is Here For You". Het lijdt geen twijfel dat geen enkele kijker had gedacht dat het een van de laatste keren zou zijn dat deze twee mannen met elkaar zouden spreken. En er was zeker geen kijker die dacht dat geen van deze mannen over een paar maanden nog in leven zou zijn.

Nadat werd gemeld dat Bob Saget een natuurlijke dood is gestorven, verslinden fans zijn eerdere interviews om een assortiment van huiveringwekkende woorden, troost en gelach te vinden. Het lijdt geen twijfel dat zijn gesprek met Louie Anderson, die minder dan twee weken na Bob overleed, aan al deze criteria voldeed. Niet alleen dat, maar het onthulde ook veel over hun ware band met elkaar…

Bob Saget en Louie Anderson begonnen hun carrière eigenlijk samen

Hoewel de meeste fans Bob Saget kenden van zijn gezonde familieshows zoals Full House en America's Funniest Home Videos, kenden comedyfans hem als een van de smerigste strips in de game. De man was ronduit ongepast en fans vonden het geweldig. Net als een aantal van zijn beroemde vrienden zoals Gilbert Gottfried, met wie hij een ietwat verwrongen (maar ontroerende) connectie deelde. Maar niet alle komische vrienden van Bob waren zo ordinair als hij.

Louie Anderson is iemand die Bob al jaren kent. De in Minnesota geboren komiek kreeg zijn start met Rodney Dangerfield's Young Comedians Special op HBO en boekte snel een plek in The Tonight Show. Tijdens zijn indrukwekkende, maar helaas kortstondige carrière was Louie te zien in Ferris Bueller's Day Off, Coming To America, The Muppets, presenteerde hij The Family Feud en won hij Emmy's voor zijn shows Life With Louie en Baskets. En dat terwijl ze een van de meest succesvolle stand-up comedians in de branche zijn.

Voor het grootste deel werkte Louie ook behoorlijk schoon. Dit was iets dat Bob vermeldde toen hij hem presenteerde op zijn podcast in mei 2021. Hij zei ook dat hij en Louie hun comedycarrières op hetzelfde moment bekendmaakten, net als Jim Carrey de gelederen opklommen in The Comedy Store in L. A. Richard Belzer en Pauly Shore.

"Hij is geweldig. Hij is een echte stand-up. Een uitzonderlijke stand-up", zei Bob terwijl hij Louie voorstelde op zijn podcast. "Ik zag je direct nadat je [je eerste] Tonight Show [uiterlijk] deed."

"Je zag me die avond, denk ik. Omdat je in The [Comedy] Store was," antwoordde Louie.

Bob Saget en Louie Anderson hadden elkaars ruggen

Louie legde verder uit dat de Comedy Store-groep van comedians waar hij en Bob allebei in zaten, elkaar voortdurend steunden. "We waren uit op elkaar. We waren er niet op uit om elkaar pijn te doen."

In feite voedden ze zich allemaal met elkaars energie. Dit was een tijd waarin comedy een hoge vlucht nam en mensen als Robin Williams, Eddie Murphy en Chris Rock kwamen allemaal naast hen op de proppen. Hoewel Bob en Louie het heerlijk vonden om in de buurt van elk van deze mensen te zijn, wisten ze niet hoe prestigieus het uiteindelijk zou worden. Maar dat komt omdat ze niet gefocust waren op het succes ervan. Ze hielden er gewoon van om comedy te doen.

Bob had diep respect voor het feit dat Louie zich helemaal in zijn werk stopte. het ging niet om de gimmick. Het ging om eerlijkheid. En dat ziet Louie ook in het werk van Bob. 'Ik denk dat jij en…' Louie begon tegen Bob te zeggen: 'Ik denk dat we vastzitten aan het leven dat we als kinderen hadden. En dat trekken we altijd naar boven.'

Bob en Louie zagen iets in elkaar. Dus, afgezien van hun gedeelde geschiedenis, voelden ze zich enigszins beschermend voor elkaar. Zelfs toen beide mannen buitengewoon succesvol waren geworden, zorgde Louie voor Bob. In zijn podcast beschreef Bob hoe Louie hem in 2004 probeerde te troosten tijdens de herdenkingsdienst van Rodney Dangerfield. De twee waren uitzonderlijk dicht bij de iconische komiek en hadden pijn. Bob leidde de dienst en Jay Leno viel hem in de rede. Dit deed Bob echt pijn, maar Louie was er om hem te kalmeren.

"Je wist het meteen. Dat ik hier ben, mijn hart is open en hij neemt als een uithaal naar me", legde Bob uit. "Het was een persoonlijke uithaal en je was daar als een engel."

"Ik was niet van plan je daar te laten hangen. Ik bedoel, echt niet", zei Louie, die toegaf dat Jay Leno's persoonlijke hekel bij de herdenkingsdienst niet juist was, maar dat hij het deed uit nervositeit.

Tegen het einde van hun podcast zei Bob dat hij niet kon wachten om hem te zien en hem te knuffelen. Hoewel we niet weten of ze ooit een laatste ontmoeting hebben gehad voordat ze overleden, was dit vrijwel zeker een van de laatste keren dat deze twee komische vrienden elkaar ooit spraken.

Aanbevolen: