Heb je deze 20 paaseieren van vreemdere dingen gevangen?

Inhoudsopgave:

Heb je deze 20 paaseieren van vreemdere dingen gevangen?
Heb je deze 20 paaseieren van vreemdere dingen gevangen?
Anonim

Fans van de Netflix-serie Stranger Things wachten met spanning op de terugkeer van de serie met seizoen 4. De opnames voor het seizoen begonnen in januari 2020 en zullen in augustus worden afgerond. Dat betekent dat fans even moeten wachten voordat ze zien wat er daarna gebeurt in Hawkins. Laten we tot die tijd terugkijken op de andere drie seizoenen voor paaseieren die je misschien hebt gemist.

Natuurlijk staat deze lijst vol met spoilers, dus stop nu met lezen als je onder een steen hebt geleefd en de show niet hebt gezien. The Duffer Brothers brengen hulde aan enkele van de meest populaire films uit de jaren 80. Veel plezier met deze lijst met de titel, Heb je deze 20 paaseieren van vreemdere dingen gevangen?

20 Seizoen één is geïnspireerd door Poltergeist

Wynona
Wynona

De makers van Stranger Things, The Duffer Brothers, werden geïnspireerd door de film Poltergeist uit 1982. Er zijn verschillende overeenkomsten, maar de meest herkenbare is de verhaallijn van een kind dat vastzit in een andere dimensie en op andere manieren communiceert. De scène waarin Joyce ontdekt dat Will kan praten door knipperende kerstverlichting is een voorbeeld.

19 Hopper's seizoen één uniform geeft een knipoog naar Jaws

57d8af53-4fee-4d80-bc9c-42f10f0997b8-vreemde-dingen-hopper
57d8af53-4fee-4d80-bc9c-42f10f0997b8-vreemde-dingen-hopper

Hopper's sheriff-uniform in seizoen één is geïnspireerd op het uniform van chef Martin Brody in Jaws and Jaws 2. De overeenkomsten zijn gemakkelijk te herkennen. Van de driehoekige patch op de mouw tot het feit dat het uniform van de sheriff bruin is en de uniformen van de politieagenten blauw, het is duidelijk dat de Duffer Brothers inspiratie hebben gehaald uit die films.

18 Eleven's personage geeft een knipoog naar E. T. Het Buitenaardse

29-09-elf-vreemde-dingen-01
29-09-elf-vreemde-dingen-01

Het personage Eleven was gebaseerd op E. T. het buitenaardse. Millie Bobbie Brown onthulde aan Indie Wire: "Ze vertelden me dat de voorstelling waar ze me op wilden laten lijken 'E. T.' was en een soort van die relatie tussen E. T. en de kinderen. Ik dacht dat dat heel interessant was, en Matt en Ross zeiden: 'Kortom, je wordt een buitenaards wezen.'".

17 De spoorlijnen in seizoen één zijn geïnspireerd door Stand By Me

29-09-elf-vreemde-dingen-01
29-09-elf-vreemde-dingen-01

The Duffer Brothers brachten hulde aan de film Stand By Me in Stranger Things. In beide is een bende adolescente jongens te zien die over het spoor loopt. Een andere directe knipoog in seizoen één is een aflevering getiteld "The Body", de naam van het Stephen King-verhaal waarop Stand By Me was gebaseerd.

16 De kamer voor sensorische deprivatie is een verwijzing naar veranderde staten

de-karakter-elf-ervaringen-zintuiglijke-ontbering-in-vreemde-dingen
de-karakter-elf-ervaringen-zintuiglijke-ontbering-in-vreemde-dingen

Een belangrijk element in de verhaallijn van Eleven is geïnspireerd op de film Altered States. Volgens The Wire brachten de Duffer Brothers een eerbetoon aan de film toen Eleven in seizoen één werd ondergedompeld in een deprivatietank van Hawkin's Labs. Het weergalmde de ervaring van het personage van William Hurt in de sciencefictionfilm uit 1980.

15 Eleven's Powers zijn geïnspireerd door Stephen King's Firestarter

als-je-denkt-netflix-gaat-gaan
als-je-denkt-netflix-gaat-gaan

Er zijn verschillende manieren waarop het personage van Eleven in Stranger Things een eerbetoon brengt aan Stephen King's, Firestarter. Beide verhalen gaan over jonge meisjes met psychokinetische krachten en veel van de scènes roepen hetzelfde beeld op van een jonge Drew Barrymore die de wereld verwoest met de kracht van haar geest.

14 De Demogorgon is geïnspireerd door de buitenaardse franchise

The-Biology-Achter-Vreemd
The-Biology-Achter-Vreemd

Een andere film uit de jaren 80 die de Duffer Brothers inspireerde, was Alien. Het monster in de show, de Demogorgon, is zwaar ontworpen naar de aliens in de Ridley Scott-film. Ze putten ook uit het feit dat de wezens uit enge eieren kwamen en ventilatoren gebruiken om hun slachtoffers in te halen.

13 Sean Astin als Bob Newby is een knipoog naar de Goonies

sean-astin-vreemde-dingen
sean-astin-vreemde-dingen

Het is vrij duidelijk dat de Duffer Brothers Stranger Things beschouwen als een liefdesbrief aan de film The Goonies. Ze brachten op een grote manier hulde aan de film toen ze Sean Astin castten voor de rol van Bob Newby in seizoen twee. De acteur speelde ook Mikey Walsh in de film uit 1985.

12 Hawkin's Theatre speelde de Terminator in seizoen 2

Ontwerp zonder titel(932)
Ontwerp zonder titel(932)

Een van de grootste blockbuster-films in 1984 was de sci-fi-film The Terminator. Fans werden gek op de cyborg-moordenaar van Arnold Schwarzenegger, dus een leuk eerbetoon uit seizoen twee van Stranger Things was een klein detail dat alleen de meest scherpzinnige fans misschien hebben gezien. Het bord van Hawkin's Theatre onthulde dat de Terminator op schermen te zien was.

11 Het openen van de voordeur is een eerbetoon aan ontmoetingen van de derde soort

2017_11_01_35090_1509522442
2017_11_01_35090_1509522442

Een andere film waar de Duffer Brothers in seizoen twee van Stranger Things naar uitkeken, is Close Encounters of the Third Kind van Steven Spielberg. Een duidelijke parallel is een scène waarin Will de voordeur opende om een gloeiende lucht bloot te leggen. Deze scène is rechtstreeks afkomstig uit de film uit 1977.

10 Max Playing Dig-Dug geeft een knipoog naar de Arcade-rage uit de jaren 80

Ontwerp zonder titel(933)
Ontwerp zonder titel(933)

Stranger Things legde de magie van de arcade-rage uit de jaren 80 vast in seizoen twee, toen het personage Mad Max de videogame Dig-Dug speelde. Matt Duffer onthulde aan Vulture: "Een van onze schrijvers zei:" We moeten Dig - Dug doen omdat het aansluit bij onze tunnelverhaallijn."

9 Billy's look in seizoen twee is geïnspireerd op St. Elmo's Fire

Ontwerp zonder titel(934)
Ontwerp zonder titel(934)

Seizoen twee van Stranger Things introduceerde fans bij Billy Hargrove, een getroebleerde tiener en grote broer van Max. Volgens TV Guide lieten de makers zich inspireren door het personage van Rob Lowe in de film St. Elmo's Fire. Billy's harder en oorbel komen rechtstreeks uit het drama van 1985.

8 D'art uit seizoen twee geeft een knipoog naar Gremlins

Ontwerp zonder titel(935)
Ontwerp zonder titel(935)

Seizoen twee is ook een eerbetoon aan Gremlins wanneer Dustin een Pollywog ontdekt. Matt Duffer zei tegen Vulture: "Ik hou van Gremlins. Ik hou ook van Gremlins 2. Ik vind het gewoon een geweldige serie. Afgezien van dat Will bezeten was, zat die verhaallijn altijd in ons eerste idee: een jongen en zijn monster, Dustin die een schepsel dat zal groeien.".

7 Hopper's shirt en snor in seizoen drie zijn geïnspireerd op Magnum P. I

hopper-hawaiian-80s-shi
hopper-hawaiian-80s-shi

Hopper's look in seizoen 3 was geïnspireerd door Magnum P. I. Volgens Entertainment Weekly was David Harbor geen fan. “Ik vond het een paar maanden leuk, en toen dacht ik: ‘Holy s-! Het enige wat ik wil doen is dit ding van mijn gezicht scheren, maar ik heb nog drie maanden van een tv-show te doen, 'zei hij.

6 Nancy brengt hulde aan Nancy Drew in seizoen drie

nancy
nancy

The Duffer Brothers gaven ook een subtiele knipoog naar de populaire Nancy Drew-serie in seizoen drie van Stranger Things. Het personage Nancy Wheeler wordt "Nancy Drew" genoemd door een van de mannelijke personages bij The Hawkins Post, wat passend is omdat ze op zoek is naar de waarheid over wat er in Hawkins gebeurt.

5 Robin's Scoops Ahoy-uniform is een knipoog naar Ghostbusters

709153016-1024x759.vreemde-dingen-robin-lp.7919
709153016-1024x759.vreemde-dingen-robin-lp.7919

Het is geen geheim dat de Duffer Brothers fans zijn van de film Ghostbusters uit 1984. Niet alleen verkleden de kinderen zich als Ghostbuster voor Halloween in seizoen twee, maar er is ook een eerbetoon aan de film in seizoen drie. Robin's Scoops Ahoy-uniform lijkt precies op de Stay Puft Marshmallow Man.

4 Er hangt een filmposter voor Pee Wee's grote avontuur aan de muur in seizoen drie

Ontwerp zonder titel(936)
Ontwerp zonder titel(936)

Sommige paaseieren in Stranger Things seizoen drie zijn kleine details op de achtergrond die je misschien hebt gemist. In de lobby van de bioscoop was een leuk eerbetoon te zien. Een poster voor de film, Pee Wee's Big Adventure is te zien, die uitkwam in 1985, hetzelfde jaar waarin het seizoen zich afspeelde.

3 Er zijn verschillende Back To The Future-referenties in seizoen drie

terug-naar-de-toekomst-trilogie-1122951-1280x0
terug-naar-de-toekomst-trilogie-1122951-1280x0

Er zijn zoveel verwijzingen naar Back to the Future in seizoen drie van Stranger Things dat het er bijna te veel zijn om te tellen. Alleen al de openingsscène in de eerste aflevering is een voorbeeld van wanneer Jonathan en Nancy te laat op hun werk verschijnen. Dit weerspiegelt hoe we Marty McFly ontmoetten toen hij te laat op school kwam.

2 Seizoen drie is een eerbetoon aan snelle tijden op Ridgemont High

04vreemdelingrefs2-jumbo-v3
04vreemdelingrefs2-jumbo-v3

Het zou moeilijk zijn om de verwijzingen naar Fast Times op Ridgemont High in seizoen drie van Stranger Things te missen. Van Billy die wordt aangekeken door de moeders bij het zwembad in rode zwembroeken tot Dustin die verwijst naar zijn vriendin als heter dan Phoebe Cates, de eerbetonen zijn talrijk.

1 Dustin Sports A Weird Al Shirt in seizoen drie

creenshot_2019-07-04_at_20.45.22_1024x1024
creenshot_2019-07-04_at_20.45.22_1024x1024

Je hebt misschien nog een leuk eerbetoon gemist in seizoen drie, wat een knipoog was naar de populaire muzikale komiek, Weird Al. Dustin is te zien in een Weird Al-t-shirt terwijl hij aan de telefooncel in het winkelcentrum praat, wat zo geschikt is voor zijn karakter en ook de popcultuur in het jaar 1985 vastlegde.

Referenties: Vulture.com, Indiewire.com, Ew.com

Aanbevolen: