Waarom Matthew Modine Millie Bobby Brown aanvankelijk als een kind op de set van vreemdere dingen behandelde

Inhoudsopgave:

Waarom Matthew Modine Millie Bobby Brown aanvankelijk als een kind op de set van vreemdere dingen behandelde
Waarom Matthew Modine Millie Bobby Brown aanvankelijk als een kind op de set van vreemdere dingen behandelde
Anonim

Er is geen gebrek aan liefde voor Stranger Things seizoen vier. Hoewel de populaire Netflix-show zeker behoorlijk wat inconsistenties en plotgaten heeft, raakte dit laatste seizoen echt een snaar bij de kijkers. Een deel daarvan heeft te maken met het iconische gebruik van Kate Bush's "Running Up That Hill" en de nieuwste toevoegingen aan de cast, namelijk Joseph Quinn en Jamie Campbell Bower, die zichzelf helemaal verloren in zijn gemene rol. Maar wat in eerdere seizoenen werkte, werkte ook in de vierde aflevering. En dat geldt ook voor de dynamiek tussen Matthew Modine's Dr. Brenner (AKA Papa) en Millie Bobby Brown's Eleven.

In een paar recente interviews wierp Matthew licht op de uitzonderlijk unieke relatie die de twee acteurs delen…

Geeft Dr. Brenner om Elf?

Volgens Matthew Modine's uitstekende interview met Vulture, hield Dr. Brenner (ook bekend als Papa) absoluut van Eleven. Maar hij verdedigt absoluut niet wat zijn karakter Elf of de rest van de kinderen heeft aangedaan.

"Er is zoiets als een 'vlo in de pot'-experiment. Als je een vlo in de natuur plaatst, kan de vlo twee meter springen, ' begon Matthew. "Als je dezelfde vlo neemt en hem in een pot doet en het deksel erop doet, zal de vlo, die gelooft dat hij anderhalve meter kan springen, springen en met zijn kop tegen het deksel bonzen. Na verschillende sprongen en met zijn kop tegen de Als je het deksel verwijdert en de vlo terug in de natuur zet, zal de vlo nooit meer twee meter springen, omdat hij is geconditioneerd om te geloven dat hij maar een paar centimeter kan springen. Dit is een goede metafoor voor Dr. Brenner en de kinderen. Terwijl hij dingen doet om hun vaardigheden uit te breiden door middel van telekinetische krachten, heeft hij een omgeving gecreëerd waarin de kinderen in een pot zitten om ze te beheersen. Dit is wat ik zou definiëren als mentale slavernij, en het is een onvergeeflijke misdaad. Iemand die deze omgeving zou creëren, is op geen enkele manier een goed mens."

De relatie tussen Matthew Modine en Millie Bobby Brown

Tijdens zijn recente interview met Vulture wierp Matthew Modine enig licht op zijn relatie met Millie Bobby Brown. natuurlijk werkt het paar al sinds het eerste seizoen tegenover elkaar. En de meeste van Matthew's scènes in de hele serie waren exclusief tegenover Millie. Hij heeft dus de unieke ervaring gehad haar alleen te zien opgroeien.

"Millie was 11 jaar oud toen we begonnen te werken. Het beste aan kinderen is om ze met rust te laten, "legde Matthew uit."Als we een kind zien spelen met een kiepwagen in de zandbak, denken ze dat de kiepwagen een gigantische vrachtwagen is die de aarde verplaatst en tonnen zand opraapt en ze in de Tonka rijden. Het is allemaal een heel echte wereld Dus het beste wat je met een jonge acteur kunt doen, is hem de kans te geven om te zijn. Wat je wilt vermijden, zijn trucjes en trucs die de ouders hen kunnen opleggen. Het goede is dat Millie's ouders en familie dat begrepen. Ze zijn zo dankbaar dat Millie een scènepartner zou hebben zoals ik, omdat ik alleen maar wilde dat ze zou slagen en de beste acteur zou zijn die ze kon zijn."

Matthew ging verder met het uitleggen van hun unieke werkdynamiek door een tennisanalogie te gebruiken… natuurlijk…

"Als ik Björn Borg, John McEnroe of Rafael Nadal ben, als mijn partner de bal niet terug over het net kan slaan, kan ik je niet laten zien hoe goed mijn spel is. Wat je wilt doen is de persoon aan de andere kant van het net, je scènepartner, de beste performer maken die ze kunnen zijn."

Dus je werkt met hen samen en je leert de dialoog - je begrijpt het idee achter de dialoog, waarom het personage dit zegt, waarom het personage dit doet en welk soort fysiek gedrag belangrijk is om aan het publiek te vertegenwoordigen, zodat ze kunnen begrijpen wat er emotioneel aan de hand is. Dit waren allemaal gesprekken die ik voerde met een jong kind. De gave die Millie heeft, is een enorme intelligentie en begrip van waar ik het over had en het vermogen om een heel specifieke richting in te slaan.'

Matthew Modine denkt dat Millie Bobby Brown een geweldige acteur is geworden

Natuurlijk nam Millie's vermogen om het spel op zijn niveau te begrijpen en te spelen alleen maar toe naarmate ze ouder werden. Dit was belangrijk gezien de enorme intensiteit in hun scènes in seizoen vier.

"Er waren dit seizoen momenten waarop we met elkaar incheckten, vooral tijdens scènes waarin we schadelijk voor elkaar zijn", zei Matthew."We zouden beginnen met te zeggen: 'Ik hou van je.' We knipoogden naar elkaar voordat een scène begon, zodat we wisten wat we aan het doen waren, vooral als het iets pijnlijks zei. Het was een manier om met elkaar in contact te komen en elkaars spel te verbeteren. Tegen seizoen vier, opnieuw de tennismetafoor gebruikend, Ik speelde met Serena Williams. Ik speelde met een expert in haar vak. Er waren tijden dat ik wegkeek en me omdraaide, en plotseling werkte ik met Judy Garland. Ik zou me weer afwenden, en alle ineens leek ze op Natalie Wood. Ze heeft iets 'oud Hollywood'."

In een interview met Still Watching Netflix zei Matthew dat hij oprecht van Millie Bobby Brown houdt op een vaderlijke manier, en op basis van zijn opmerkingen in het Vulture-interview lijkt dit duidelijk te zijn.

In de zogenaamd laatste scène van Dr. Brenner met Elf zegt hij dat alles wat hij ooit heeft gedaan voor haar is geweest. Dit is een verklaring waarin Matthew beweert de waarheid te vinden, want alles wat hij ooit op de set heeft gedaan, was in het voordeel van Millie. En het lijdt geen twijfel dat ze enorm dankbaar is dat ze met zoveel liefde en zorg is behandeld door de ervaren acteur.

Aanbevolen: