15 manieren waarop American Idol is veranderd sinds seizoen 1

Inhoudsopgave:

15 manieren waarop American Idol is veranderd sinds seizoen 1
15 manieren waarop American Idol is veranderd sinds seizoen 1
Anonim

Vandaag zijn er een aantal geweldige talentenjachten waar je naar kunt kijken en je op kunt afstemmen, maar "American Idol" was een van de eerste. De show, die in 2002 in première ging op het Fox-netwerk, ontdekte en hielp bij het lanceren van muziekcarrières van verschillende deelnemers. Dit zijn onder meer Kelly Clarkson, Carrie Underwood, Jennifer Hudson, Adam Lambert, Jordin Sparks en Chris Daughtry.

In de loop der jaren heeft "American Idol" verschillende getalenteerde juryleden en mentoren gehad. Samen helpen ze een aspirant-zangeres om een carrière op te starten en het sterrendom te bereiken. Op een gegeven moment werd de show op Fox geannuleerd. Gelukkig vond "American Idol" een nieuw thuis op ABC.

En terwijl we wachten op de première van de show in 2020, dachten we dat het leuk zou zijn om ook 15 veranderingen door te voeren die de show tot nu toe heeft ondergaan:

15 Ryan Seacrest is van co-host naar hoofdhost gegaan

Vooral nu is het misschien moeilijk te onthouden dat Ryan Seacrest niet de enige gastheer was van "American Idol" tijdens het eerste seizoen. In feite was hij een co-host naast Brian Dunkleman. Dunkleman keerde 14 jaar later in 2016 terug naar de show en vertelde verslaggevers: "Ik weet dat ik de show heb verlaten, maar uit wat ik heb begrepen, wilden ze me toch niet terug."

14 De show verhuisde van Fox naar ABC

Zoals je je misschien herinnert, werd "American Idol" uitgezonden op het Fox-netwerk toen het begon. Toen de show echter nieuw leven werd ingeblazen, besloot het naar ABC te verhuizen en Fox af te wijzen. Volgens The Hollywood Reporter wilde de show niet terugkeren naar een netwerk dat ze al eerder had geannuleerd. Een bron merkte op: “Ze zijn gescheiden. Een jaar later hertrouw je niet.”

13 Coca-Cola over, maar nieuwe adverteerders hebben zich aangemeld

Toen de show besloot om netwerken te verplaatsen, leek het erop dat het ook enkele sponsors verloor in het proces. Volgens een rapport van MediaPost heeft "American Idol" afscheid genomen van bekende adverteerders zoals Coca-Cola, Ford Motor en AT&T. Wel kreeg het enkele nieuwe partners. Deze omvatten Johnson & Johnson's Zyrtec en Macy's.

12 Advertentietarieven daalden na de heropleving van de show

“American Idol” verloor maar liefst tweederde van zijn publiek tijdens het laatste seizoen op Fox. En toen ze verhuisden, had dit zeker invloed op hun vermogen om adverteerders in rekening te brengen. Voorheen kon de show volgens Media Post $ 25 tot $ 30 miljoen verdienen aan elke sponsor. Tijdens de heropleving betaalden Macy's en J&J naar verluidt slechts $ 1 tot $ 1,5 miljoen.

11 Nieuwe juryleden hebben zich aangesloten bij de show

In de loop der jaren hebben we een aantal juryleden op de show zien komen en gaan. Tijdens het eerste seizoen waren de juryleden Simon Cowell, Randy Jackson en Paula Abdul. In de loop der jaren hebben we ook Jennifer Lopez, Mariah Carey, Nicki Minaj, Keith Urban, Ellen DeGeneres, Harry Connick Jr. en Kara DioGuardi gezien. Vandaag zijn de juryleden Katy Perry, Lionel Richie en Luke Bryan.

10 De slogan is een paar keer veranderd

In de loop der jaren heeft "American Idol" het leuk gevonden om zijn slogan zo nu en dan te veranderen. Voor het 13e seizoen vroeg de show fans om hun keuze te stemmen en uiteindelijk ging het met: "This is Real." Ondertussen, volgens Gold Derby, luidt de slogan voor het komende seizoen 18: "Er zijn zangers en dan zijn er idolen."

9 Voormalige deelnemers worden uitgenodigd om het opnieuw te proberen

In 2019 zei de show: De serie die de aanzet gaf tot de evolutie van het zangcompetitiegenre, werkt samen met de 2019 American Music Awards® voor een epische kans die Amerika in staat stelt te stemmen op een voormalige favoriet van fans deelnemer door naar Hollywood voorafgaand aan de aanstaande première op ABC.”

8 De show heeft een samenwerking met "Dancing With The Stars"

Naast de American Music Awards, werkte 'American Idol' onlangs ook samen met 'Dancing With the Stars' (DWTS). Zoals de show uitlegde: "American Idol krijgt een voorsprong op zijn nieuwste seizoen, de première op ZONDAG 16 FEB 8Auto Express7c op ABC, met een gloednieuwe kans voor voormalige deelnemers - de Second Chance Audition." En de winnaar, Layla Spring, werd aangekondigd op DWTS.

7 De show heeft een nieuwe set

Natuurlijk kun je verwachten dat "American Idol" een nieuwe set heeft na de verhuizing naar een ander netwerk. Volgens Billboard onthulde de show de nieuwe set in 2018 en "bevat het een extra balkonniveau voor het publiek, evenals een jurytafel die ofwel verduisterd lijkt te zijn, of meer off-to-the-side is dan normaal.”

6 De show wordt live gesimuleerd in de hele VS

Het maakt niet uit waar je bent in de U. S. Met de show kan iedereen nu tegelijkertijd kijken en stemmen. "American Idol"-showrunner Trish Kinane vertelde Billboard: "Het is de eerste keer in de geschiedenis van de Amerikaanse televisie dat een wedstrijdshow een simultane uitzending had waarbij je tegelijkertijd kunt kijken en stemmen. Tegen het einde van de show heb je resultaten.”

5 Je zult geen 'slechte' audities meer zien

Herinner je je de voormalige deelnemer William Hung nog? Nou, laten we zeggen dat je geen uitvoeringen meer zult zien die vergelijkbaar zijn met die van hem. Kinane legde uit aan Billboard: "Het voelt niet comfortabel om borderline onstabiele mensen op het podium te zetten en hen uit te lachen." Later voegde ze eraan toe: "We willen de humor, maar we willen geen uitbuiting."

4 Sommige deelnemers traden op in Disneyland

Zoals je weet, traden de deelnemers alleen op op het "American Idol"-podium in de studio. In de afgelopen jaren begon de show de deelnemers naar buiten te brengen voor hun optredens. In 2018 werden de top 10 deelnemers zelfs gevraagd om Disney-nummers uit te voeren. En hun optredens werden gedaan in het Disneyland-park in Anaheim.

3 Bobby Bones is een interne mentor geworden

Bobby Bones deed voor het eerst mee aan de show om deel te nemen aan de all-star celebrity duet partners. In 2018 werd echter aangekondigd dat Bones ook een interne mentor zou gaan dienen. Volgens ABC zou Bones "zijn branche-expertise gedurende de hele wedstrijd aanbieden, waardoor kanshebbers het volgende niveau van hun kunstenaarschap en uitvoeringen bereiken."

2 De show is vastbeslotener om Breakout Stars te ondersteunen

Natuurlijk, "American Idol" heeft vandaag de carrière van verschillende succesvolle muziekartiesten gelanceerd. Maar zijn andere talentontdekkingen zijn al lang vergeten. Terwijl hij met Billboard sprak, legde Seacrest uit: "Wat belangrijk voor mij [over de reboot] was, was dat er sterren in de show zouden zijn die zouden samenwerken en dit serieus zouden nemen en de franchise zouden geven wat het verdient.”

1 Je kunt de show nu bekijken via streamingdiensten

Als je geen satelliet- of kabelabonnement hebt, kun je nu "American Idol" live bekijken via een streamingdienst. Volgens Heavy kun je het streamen op DirecTV Now, Hulu met Live TV en PlayStation Vue. Abonneer u beter op deze services voordat het 18e seizoen van de show in februari in première gaat.

Aanbevolen: