Dit zijn de meest winstgevende films uit de carrière van Ryan Gosling

Inhoudsopgave:

Dit zijn de meest winstgevende films uit de carrière van Ryan Gosling
Dit zijn de meest winstgevende films uit de carrière van Ryan Gosling
Anonim

Het is een tijdje geleden dat bioscoopbezoekers het voorrecht hadden om Ryan Gosling zijn acteerprestaties te zien oefenen aan de kassa, met zijn laatste filmkrediet dateert uit 2018, volgens zijn IMDB-pagina. Het is zijn verdienste dat hij zich tijdens zijn pauze bezig heeft gehouden door zich aan te melden bij verschillende projecten, waarvan sommige in 2021 uitkomen. Het is echter nog te lang geleden dat fans een echte Ryan Gosling-film hebben meegemaakt.

Over drie jaar zou het gemakkelijk zijn om het soort magie te vergeten dat Gosling naar de tafel brengt wanneer hij op het grote scherm stapt, evenals het geld dat zijn naam oplevert voor elke film waarin hij speelt. Dankzij sites als The Numbers kan het publiek nu zelf controleren wat Ryan Gosling financieel op tafel brengt en wat zijn meest winstgevende films zijn.

10 Drive - $81,4 miljoen

Ryan Gosling in witte jas loopt door verlichte gang in scène uit Drive
Ryan Gosling in witte jas loopt door verlichte gang in scène uit Drive

Drive is een film die met weinig fanfare werd uitgebracht en zelfs enige teleurstelling van fans die iets soortgelijks als The Fast and the Furious verwachtten, omdat de trailer het als zodanig plaagde.

De eerste reacties terzijde, het Gosling-voertuig (bedoelde woordspeling) is in de recente geschiedenis uitgegroeid tot een soort cult-klassieker en heeft een kleine fan gekregen die volgt uit een publiek dat zijn langzame tempo waardeert.

9 Breuk - $ 92 miljoen

Ryan Gosling in breuk
Ryan Gosling in breuk

Een van de eerste keren dat Ryan Gosling de kans kreeg om te leren van een legende op het scherm, was toen hij aan de slag ging met Oscarwinnaar Anthony Hopkins in het spannende Fracture.

Hoewel de film niet memorabel genoeg is gebleven om de tand des tijds als klassieker te doorstaan, moest de ervaring in ieder geval een lonende ervaring zijn voor de jonge Ryan Gosling, waardoor de oude Hannibal Lector hem wat acteertrucs kon leren.

8 Gangster Squad - $ 105,2 miljoen

Ryan Gosling in Gangster Squad
Ryan Gosling in Gangster Squad

Gangster Squad bleek weer een vergeten film uit de catalogus van Ryan Gosling te zijn, wat verrassend is omdat er dankzij de cast alleen al een enorme hype voor de film was.

Gosling slaagde erin een sterrencast te leiden, waaronder Emma Stone, met wie hij kort na Crazy, Stupid, Love herenigd werd op het scherm. Andere grote namen uit de film waren Sean Penn, Josh Brolin, Anthony Mackie, Nick Nolte en Michael Peña.

7 Eerste man - $ 105,7 miljoen

Ryan Gosling in First Man
Ryan Gosling in First Man

Nadat La La Land de grote hit was die het was (daarover later meer), was het slechts een kwestie van tijd voordat Ryan Gosling zou besluiten om opnieuw samen te werken met "Best Director" Damien Chazelle.

Slechts twee jaar na de release van La La Land deden Gosling en Chazelle precies dat toen Gosling Neil Armstrong speelde voor Chazelle in First Man. Hoewel het uiteraard moeilijk zou zijn om het financiële en kritische succes van La La Land te overtreffen, slaagde First Man er toch in om een Oscar te winnen voor zijn visuele effecten.

6 De notebook - $ 116,1 miljoen

Het notitieboekje
Het notitieboekje

In de bloei van zijn carrière werd Ryan Gosling vereeuwigd in de filmcultuur toen hij en Rachel McAdams bijna onmiddellijk het favoriete filmkoppel van elke bioscoopbezoeker werden dankzij The Notebook.

Na de release werd de Nicholas Sparks-aanpassing meteen de go-to-date-film van elk stel. Om die reden duurde het niet lang voordat deze film wereldwijd $ 116 miljoen bruto verdiende.

5 De grote short - $ 133,4 miljoen

screenshot van de grote short
screenshot van de grote short

Vier jaar nadat ze samen op het scherm sisten voor Crazy, Stupid, Love (daarover later meer), herenigden Steve Carell en Ryan Gosling zich op het scherm voor de Wall Street-seriekomedie, The Big Short.

Tussen de twee Hollywood-vrienden plukte Carell meer van de voordelen, aangezien hij een Golden Globe-nominatie ontving voor zijn rol in de film, maar geen van beiden kan klagen omdat ze waarschijnlijk een flink deel van die $ 133 miljoen bruto hebben ontvangen hun salaris.

4 Remember the Titans - $ 136,7 miljoen

Denzel Washington speelt in Remember The Titans
Denzel Washington speelt in Remember The Titans

Ryan Goslings vroegste succes als acteur kwam in het voertuig van Denzel Washington en Disney genaamd Remember the Titans.

Aangezien hij nog een jong en onbekend gezicht was in Hollywood ten tijde van de release, is Gosling nauwelijks een belangrijk onderdeel van de cast, en om zelfs maar te zeggen dat zijn rol groot genoeg is om een "bijrol"-titel te vervullen misschien wat genereus. Maar iedereen moet ergens beginnen, en dit was de eerste grote start van de inwoner van Ontario.

3 Gek, dom, liefde - $ 145,1 miljoen

Afbeelding
Afbeelding

Elke acteur heeft een breakout-film die hem als het ware op de kaart zet. Voor Ryan Gosling was die film Crazy, Stupid, Love, met in de hoofdrol Steve Carell op het hoogtepunt van zijn roem en Emma Stone, vers van haar eerste Golden Globe-overwinning.

2011 was over het algemeen een doorbraakjaar voor Gosling, aangezien het frisse gezicht dat jaar meerdere Hollywood-films had uitgebracht, maar Crazy, Stupid, Love is degene die het best wordt herinnerd en tot op de dag van vandaag zit hij bovenop zijn best scorende films.

2 Blade Runner 2049 - $260,5 miljoen

Ryan Gosling in Blade Runner 2049
Ryan Gosling in Blade Runner 2049

Het was een riskante film van Goslings kant om zich te hechten aan het thematisch ambitieuze vervolg, gebaseerd op een klassieker die 35 jaar voor de release van het vervolg uitkwam. Er was geen garantie dat zo'n film net zo succesvol zou zijn als het origineel, of zelfs maar een kassucces zou worden.

Het was echter een risico dat zijn vruchten afwierp toen Blade Runner 2049 alleen al in de VS meer dan $ 90 miljoen binnenhaalde, voor een wereldwijd brutobedrag van $ 260 miljoen.

1 La La Land - $ 449,3 miljoen

Emma Stone in La La Land
Emma Stone in La La Land

Tot nu toe heeft La La Land in ieder geval bewezen het grootste succes van Ryan Gosling te zijn, niet alleen aan de kassa, maar ook in zijn carrière als een veelgeprezen meesterwerk.

De meeste fans denken misschien aan de controverse rond de slotmomenten van de Academy Awards van dat jaar en wie echt 'Beste Film' won, maar ze mogen niet vergeten dat de verzengende chemie van Gosling en Emma Stone ertoe heeft bijgedragen dat de film 14 Oscar-nominaties binnenhaalde, inclusief een Beste Acteur-knik voor Gosling.

Aanbevolen: