Dit zijn de meest winstgevende films van Julia Roberts

Inhoudsopgave:

Dit zijn de meest winstgevende films van Julia Roberts
Dit zijn de meest winstgevende films van Julia Roberts
Anonim

Hollywood-ster Julia Roberts begon met acteren in de jaren '80, maar pas in de jaren '90 en rollen in klassiekers als Pretty Woman en My Best Friend's Wedding vestigde ze zich als een nietje in de filmindustrie. Sindsdien speelde Roberts in talloze blockbusters en tegenwoordig wordt ze beschouwd als een van de meest getalenteerde acteurs van haar generatie.

Vandaag bekijken we welke van de films van Julia Roberts het beste deed aan de kassa. Van Erin Brockovich tot Notting Hill - blijf scrollen om erachter te komen welke van haar films haar meest winstgevende is!

10 'Valentijnsdag' - Box Office: $216,5 miljoen

We trappen de lijst af met de rom-com Valentijnsdag 2010 waarin Julia Roberts Cpt. Catharina Hazeltine. Naast Roberts schittert de film ook met een lange lijst van beroemdheden, waaronder Jessica Alba, Kathy Bates, Jessica Biel, Bradley Cooper, Eric Dane, Patrick Dempsey, Anne Hathaway, Ashton Kutcher, Queen Latifah, Taylor Lautner en Taylor Swift. De film vertelt het verhaal van een groep verwante personages op Valentijnsdag en heeft momenteel een beoordeling van 5,7 op IMDb. De romcom werd gemaakt met een budget van 52 miljoen dollar en verdiende uiteindelijk 216,5 miljoen dollar aan de kassa.

9 'Erin Brockovich' - Box Office: $ 256,3 miljoen

De volgende op de lijst is het Erin Brockovich 2000 biografische juridische drama Erin Brockovich waarin Julia Roberts het titulaire personage speelt. Naast Roberts spelen ook Albert Finney, Aaron Eckhart, Marg Helgenberger, Tracey W alter, Peter Coyote, Cherry Jones, Scarlett Pomers, Conchata Ferrell en Michael Harney. De film vertelt het waargebeurde verhaal van Erin Brockovich die vecht tegen het energiebedrijf Pacific Gas and Electric Company en heeft momenteel een 7,4 rating op IMDb. Erin Brockovich werd gemaakt met een budget van 52 miljoen dollar en verdiende uiteindelijk 256,3 miljoen dollar aan de kassa.

8 'De bruiloft van mijn beste vriend' - Box Office: $ 299,3 miljoen

Laten we verder gaan met de romcom My Best Friend's Wedding uit 1997. Daarin speelt Julia Roberts Julianne Potter en schittert zij naast Dermot Mulroney, Cameron Diaz, Rupert Everett, Philip Bosco, M. Emmet Walsh, Rachel Griffiths, Carrie Preston en Susan Sullivan.

My Best Friend's Wedding vertelt het verhaal van een vrouw die zich realiseert dat ze verliefd is op de verloofde van haar oude vriend - en het heeft momenteel een 6,3 beoordeling op IMDb. De rom-com werd gemaakt met een budget van $ 38 miljoen en verdiende uiteindelijk $ 299,3 miljoen aan de kassa.

7 'Hook' - Box Office: $ 300,9 miljoen

De fantasy-swashbuckler-avonturenfilm Hook uit 1991 is de volgende op de lijst. Daarin portretteert Julia Roberts Tinker Bell en speelt ze naast Dustin Hoffman, Robin Williams, Bob Hoskins, Maggie Smith, Charlie Korsmo, Gwyneth P altrow, Charlie Korsmo, Caroline Goodall en Dante Basco. Hook vertelt het verhaal van Captain James Hook die de kinderen van Peter Pan ontvoert en heeft momenteel een 6,8-score op IMDb. De film werd gemaakt met een budget van $ 70 miljoen en verdiende uiteindelijk $ 300,9 miljoen aan de kassa.

6 'Wonder' - Box Office $ 306.2 miljoen

De volgende op de lijst is de coming-of-age-dramafilm Wonder uit 2017, waarin Julia Roberts Isabel Pullman speelt. Naast Roberts zijn er ook Owen Wilson, Jacob Tremblay, Noah Jupe, Izabela Vidovic, Mandy Patinkin, Daveed Diggs, Sonia Braga, Danielle Rose Russell, Nadji Jeter, Bryce Gheisar en Millie Davis in de hoofdrollen. De film volgt het verhaal van een jongen met het Treacher Collins-syndroom en heeft momenteel een 8,0 rating op IMDb. Wonder is gemaakt met een budget van $ 20 miljoen en heeft uiteindelijk $ 306 verdiend.2 miljoen aan de kassa.

5 'Runaway Bride' - Box Office: $309,5 miljoen

Laten we verder gaan met de screwball-rom-com Runaway Bride uit 1999. Daarin speelt Julia Roberts Margaret "Maggie" Carpenter en schittert zij naast Richard Gere, Joan Cusack, Héctor Elizondo, Rita Wilson, Paul Dooley, Christopher Meloni, Lisa Roberts, Donal Logue, Yul Vazquez en Reg Rogers. Runaway Bride vertelt het verhaal van een vrouw die meerdere verloofden bij het altaar heeft achtergelaten en heeft momenteel een beoordeling van 5,6 op IMDb. De film werd gemaakt met een budget van $ 70 miljoen en verdiende uiteindelijk $ 309,5 miljoen aan de kassa.

4 'Ocean's Twelve' - Box Office: $362 miljoen

De overvalkomedie Ocean's Twelve uit 2004 is de volgende op de lijst. Daarin speelt Julia Roberts Tess Ocean en schittert zij naast George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon, Catherine Zeta-Jones, Andy García, Don Cheadle, Bernie Mac, Casey Affleck, Scott Caan, Vincent Cassel, Eddie Jemison, Carl Reiner, en Elliott Gould.

De film is het vervolg op Ocean's Eleven en heeft momenteel een beoordeling van 6,5 op IMDb. Ocean's Twelve werd gemaakt met een budget van 110 miljoen dollar en verdiende uiteindelijk 362 miljoen dollar aan de kassa.

3 'Notting Hill' - Box Office: $ 363,9 miljoen

De volgende op de lijst is de rom-com Notting Hill uit 1999. Daarin portretteert Julia Roberts Anna en schittert zij naast Hugh Grant, Hugh Bonneville, Emma Chambers, James Dreyfus, Rhys Ifans, Tim McInnerny en Gina McKee. De film vertelt het liefdesverhaal van een Londense boekverkoper en een beroemde Amerikaanse actrice - en heeft momenteel een 7,1 beoordeling op IMDb. Notting Hill werd gemaakt met een budget van $ 42 miljoen en het verdiende uiteindelijk $ 363,9 miljoen aan de kassa.

2 'Ocean's Eleven' - Box Office: $ 450,7 miljoen

De nummer twee op de lijst van vandaag is de overvalkomedie Ocean's Eleven uit 2001 waarin Julia Roberts - zoals eerder vermeld - Tess Ocean speelt. De film volgt een groep die van plan is om drie casino's in Las Vegas tegelijkertijd te beroven en het heeft momenteel een 7.7 rating op IMDb. Ocean's Eleven werd gemaakt met een budget van $ 85 miljoen en verdiende uiteindelijk $ 450,7 miljoen aan de kassa.

1 'Pretty Woman' - Box Office: $463,4 miljoen

En tot slot, als afsluiting van de lijst op plek nummer één, is Julia Roberts als Vivian Ward in de rom-com Pretty Woman uit 1990. Naast Roberts zijn er in de film ook Richard Gere, Ralph Bellamy, Jason Alexander, Héctor Elizondo, Laura San Giacomo, Alex Hyde-White en James Patrick Stuart te zien. Pretty Woman volgt het liefdesverhaal van een Hollywood-prostituee en rijke zakenman en heeft momenteel een 7,1 rating op IMDb. De film werd gemaakt met een budget van $ 14 miljoen en verdiende uiteindelijk maar liefst $ 463,4 miljoen aan de kassa.

Aanbevolen: