Dit zijn de meest winstgevende films van Dakota Johnson

Inhoudsopgave:

Dit zijn de meest winstgevende films van Dakota Johnson
Dit zijn de meest winstgevende films van Dakota Johnson
Anonim

Er was nooit enige twijfel dat actrice Dakota Johnson het groot zou maken. Met acteurs Don Johnson en Melanie Griffith als haar ouders, werd het voor haar in de ster geschreven. Dakota Johnson brak in de jaren 2010 door in Hollywood met rollen in blockbusters als 21 Jump Street, The Five-Year Engagement en natuurlijk de Fifty Shades-trilogie.

Vandaag bekijken we welke van Dakota Johnson's rollen haar meest winstgevende is. Van How to Be Single tot The Social Network - blijf scrollen om erachter te komen welke van de films van de actrice het meest aan de kassa scoorde!

10 'Beastly' - Box Office: $ 43,2 miljoen

We trappen de lijst af met de romantische fantasiefilm Beastly uit 2011. Daarin speelt Dakota Johnson Sloan Hagen en schittert zij naast Alex Pettyfer, Vanessa Hudgens, Mary-Kate Olsen, Peter Krause, LisaGay Hamilton, Neil Patrick Harris, Erik Knudsen, Rhiannon Moller-Trotter, Regina King, David Francis en Brian Eastman. De film is een moderne versie van "Beauty and the Beast" en heeft momenteel een beoordeling van 5,6 op IMDb. Beastly werd gemaakt met een budget van $ 17 miljoen en verdiende uiteindelijk $ 43,2 miljoen aan de kassa.

9 'The Five-Year Engagement' - Box Office: $ 53,9 miljoen

De volgende op de lijst is de rom-com uit 2012 The Five-Year Engagement waarin Dakota Johnson te zien is als Audrey. Naast Johnson spelen ook Jason Segel, Emily Blunt, Rhys Ifans, Chris Pratt, Alison Brie, Mimi Kennedy, David Paymer, Jacki Weaver, Jim Piddock en Jane Carr. The Five-Year Engagement vertelt het verhaal van een stel wiens verloving wordt verlengd en het heeft momenteel een 6.2 beoordeling op IMDb. De film werd gemaakt met een budget van $30 miljoen en verdiende uiteindelijk $53,9 miljoen aan de kassa.

8 'Black Mass' - Box Office: $ 99,8 miljoen

Laten we verder gaan met Dakota Johnson als Lindsey Cyr in het biografische misdaaddrama Black Mass uit 2015. Naast Johnson zijn er in de film ook Johnny Depp, Joel Edgerton, Benedict Cumberbatch, Rory Cochrane, Jesse Plemons, Kevin Bacon, Peter Sarsgaard en Corey Stoll.

Black Mass vertelt het waargebeurde verhaal van Whitey Bulger en heeft momenteel een 6,9 rating op IMDb. De film werd gemaakt met een budget van $ 53 miljoen en verdiende uiteindelijk $ 99,8 miljoen aan de kassa.

7 'How To Be Single' - Box Office: $ 112.3 miljoen

De rom-com How to Be Single uit 2016 is de volgende op de lijst van vandaag. Daarin speelt Dakota Johnson Alice Kepley en schittert zij naast Rebel Wilson, Damon Wayans Jr., Anders Holm, Alison Brie, Nicholas Braun, Jake Lacy, Jason Mantzoukas en Leslie Mann. De film volgt een groep jonge vrouwen in New York City en heeft momenteel een 6,1 rating op IMDb. How to Be Single werd gemaakt met een budget van $38 miljoen en het verdiende uiteindelijk $112,3 miljoen aan de kassa.

6 '21 Jump Street' - Box Office: $ 201,6 miljoen

De volgende op de lijst is de actiekomedie 21 Jump Street uit 2012 voor buddy-cop. Daarin speelt Dakota Johnson Fugazy en ze schittert naast Jonah Hill, Channing Tatum, Brie Larson, Dave Franco, Rob Riggle, Ice Cube, Dax Flame, Chris Parnell en Ellie Kemper. 21 Jump Street volgt twee politieagenten op een undercovermissie op een middelbare school en heeft momenteel een 7,2 rating op IMDb. De film is gemaakt met een budget van 42-54,7 miljoen dollar en verdiende uiteindelijk 201,6 miljoen dollar aan de kassa.

5 'Need For Speed' - Box Office: $ 203,3 miljoen

Laten we verder gaan met de actiethriller Need for Speed uit 2014 waarin Dakota Johnson Anita Coleman speelt. Naast Johnson spelen ook Aaron Paul, Dominic Cooper, Scott Mescudi, Imogen Poots, Ramón Rodríguez, Michael Keaton en Harrison Gilbertson in de hoofdrol. De film vertelt het verhaal van een straatracer en heeft momenteel een 6,4 rating op IMDb. Need for Speed werd gemaakt met een budget van $ 66 miljoen en het verdiende uiteindelijk $ 203,3 miljoen aan de kassa.

4 'The Social Network' - Box Office: $ 224,9 miljoen

De biografische dramafilm uit 2010 The Social Network is de volgende op de lijst. Daarin speelt Dakota Johnson Amelia Ritter en schittert zij naast Jesse Eisenberg, Andrew Garfield, Justin Timberlake, Armie Hammer, Max Minghella, Brenda Song, Rashida Jones en John Getz.

The Social Network volgt het verhaal van de oprichting van Facebook en heeft momenteel een 7.7. beoordeling op IMDb. De film werd gemaakt met een budget van $40 miljoen en verdiende uiteindelijk $224,9 miljoen aan de kassa.

3 'Fifty Shades Freed' - Box Office: $372 miljoen

De top drie op de lijst van vandaag openen is het romantische drama Fifty Shades Freed uit 2018 - het derde en laatste deel in de Fifty Shades-trilogie. Daarin speelt Dakota Johnson Anastasia "Ana" Gray en schittert zij naast Jamie Dornan, Eric Johnson, Rita Ora, Luke Grimes, Victor Rasuk, Jennifer Ehle en Marcia Gay Harden. Fifty Shades Freed heeft momenteel een beoordeling van 4,5 op IMDb. De film werd gemaakt met een budget van $ 55 miljoen en verdiende uiteindelijk $ 372 miljoen aan de kassa.

2 'Fifty Shades Darker' - Box Office: $381 miljoen

De nummer twee op de lijst van vandaag is het romantische drama Fifty Shades Darker uit 2017 - het tweede deel in de Fifty Shades-trilogie. In de film - die momenteel een beoordeling van 4,6 heeft op IMDb - portretteert Johnson Anastasia "Ana" Steele. Fifty Shades Darker werd gemaakt met een budget van $ 55 miljoen en verdiende uiteindelijk $ 381 miljoen aan de kassa.

1 'Fifty Shades Of Grey' - Box Office: $ 569,7 miljoen

En tot slot, het afronden van de lijst op plek nummer één is het eerste deel in de Fifty Shades-trilogie - het romantische drama uit 2015 Fifty Shades of Grey. De film vertelt het verhaal van een student wiens leven verandert (op zijn zachtst gezegd) wanneer ze een miljardair ontmoet - en het heeft momenteel een 4,1 rating op IMDb. Fifty Shades of Grey werd gemaakt met een budget van $ 40 miljoen en verdiende $ 569,7 miljoen aan de kassa.

Aanbevolen: