Dit zijn de beste rom-coms van Meryl Streep, volgens IMDb

Inhoudsopgave:

Dit zijn de beste rom-coms van Meryl Streep, volgens IMDb
Dit zijn de beste rom-coms van Meryl Streep, volgens IMDb
Anonim

Hollywood-ster Meryl Streep werd eind jaren 70 beroemd - en sindsdien staat ze bekend als een van de meest getalenteerde actrices in de geschiedenis. Tegenwoordig kan Streep opscheppen over het feit dat hij in talloze kaskrakers heeft gespeeld die veel geld verdienden aan de kassa, en de ster zelf wordt geschat op $ 160 miljoen.

Vandaag bekijken we alle romantische komedies van Meryl Streep. Blijf scrollen om erachter te komen welke rom-com waarin de Hollywood-legende speelde momenteel de hoogste beoordeling op IMDb heeft!

9 'It's Complicated' heeft een 5,4 rating op IMDb

De aftrap is de romantische komedie It's Complicated uit 2009 waarin Meryl Streep Jane Adler speelt. Naast Streep zijn er in de film ook Steve Martin, Alec Baldwin en John Krasinski te zien. It's Complicated volgt een alleenstaande moeder die een geheime affaire begint met haar ex-man - en het heeft momenteel een 6,5 rating op IMDb. De film is geschreven en geregisseerd door Nancy Meyers.

8 'Heartburn' heeft een beoordeling van 6,1 op IMDb

Volgende op de lijst is het romantische komedie-drama uit 1986 Heartburn. Daarin speelt Meryl Streep Rachel Samstat en schittert ze naast Jack Nicholson, Stockard Channing, Jeff Daniels en Catherine O'Hara. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Nora Ephron. Maagzuur heeft momenteel een beoordeling van 6,1 op IMDb en werd geregisseerd door Mike Nichols.

7 'Prime' heeft een 6,2 rating op IMDb

Laten we verder gaan met het romantische komedie-drama Prime uit 2005. Daarin portretteert Mery Streep Lisa Metzger Bloomberg, en ze schittert naast Uma Thurman, Bryan Greenberg, Jon Abrahams, Zak Orth en Annie Parisse.

Prime volgt een vrouw die verliefd wordt op een jonge schilder die de zoon is van haar psychoanalyticus. De film heeft momenteel een 6,2 rating op IMDb. Prime is geschreven en geregisseerd door Ben Younger.

6 'Hope Springs' heeft een 6,3 rating op IMDb

Het romantische komedie-drama Hope Spring uit 2012 is de volgende. Daarin speelt Meryl Streep Kay Soames, en ze schittert naast Tommy Lee Jones, Steve Carell, Elisabeth Shue, Jean Smart en Mimi Rogers. De film volgt een echtpaar van middelbare leeftijd dat na 30 jaar huwelijk een week lang een counselingsessie bijwoont. Hope Springs heeft momenteel een beoordeling van 6,3 op IMDb en werd geregisseerd door David Frankel.

5 'Mamma Mia!' Heeft een beoordeling van 6.5 op IMDb

De top vijf op de lijst van vandaag is de jukebox-musical romantische komedie uit 2008 Mamma Mia! waarin Meryl Streep Donna Sheridan speelt. Naast Streep zijn er in de film ook Pierce Brosnan, Colin Firth, Stellan Skarsgård, Julie W alters en Amanda Seyfried te zien. Mama Mia! is gebaseerd op het boek van Catherine Johnso uit de gelijknamige musical uit 1999, geïnspireerd op de liedjes van de popgroep ABBA. De film heeft momenteel een 6.5 rating op IMDb. De film werd geregisseerd door Phyllida Lloyd.

4 'Mamma Mia! Here We Go Again' heeft een beoordeling van 6,6 op IMDb

Volgende op de lijst is de jukebox-musical romantische komedie uit 2018 Mamma Mia! Here We Go Again, het vervolg op de film Mamma Mia!.

Naast de cast van de eerste film die hun rollen hernam, schittert het vervolg ook met muzikant en actrice Cher. Mama Mia! Here We Go Again heeft momenteel een 6,6 rating op IMDb. De film is geschreven en geregisseerd door Ol Parker.

3 'The Devil Wears Prada' heeft een 6,9 rating op IMDb

De top drie op de lijst van vandaag is het romantische komediedrama The Devil Wears Prada uit 2006, dat Meryl Streep behoedde voor typecasting. In de film speelt Streep Miranda Priestly, en ze speelt naast Anne Hathaway, Emily Blunt, Stanley Tucci, Simon Baker en Adrian Grenier. The Devil Wears Prada is gebaseerd op de gelijknamige roman van Lauren Weisberger uit 2003 - en heeft momenteel een 6.9 rating op IMDb. De film werd geregisseerd door David Frankel.

2 'Defending Your Life' heeft een 7,2 rating op IMDb

De nummer twee op de lijst van vandaag is de romantische fantasy-komedie Defending Your Life uit 1991. Daarin speelt Meryl Streep Julia, en ze schittert naast Albert Brooks, Rip Torn, Lee Grant en Buck Henry. Defending Your Life volgt een man die terechtstaat in het hiernamaals, en heeft momenteel een 7,2 rating op IMDb. De film is geschreven en geregisseerd door Albert Brooks.

1 'Manhattan' heeft een 7,9 rating op IMDb

En tot slot, de lijst wordt afgerond met het romantische komedie-drama Manhattan uit 1979, waarin Meryl Streep Jill Davis speelt. Naast Streep zijn er in de film ook hoofdrollen voor Woody Allen, Diane Keaton, Michael Murphy, Mariel Hemingway en Anne Byrne. De film volgt een gescheiden 42-jarige schrijver die aan het daten is met een 17-jarig meisje, en heeft momenteel een 7,9 rating op IMDb. Manhattan is geschreven en geregisseerd door Woody Allen.

Aanbevolen: