De 10 best scorende films uit de carrière van Morgan Freeman

Inhoudsopgave:

De 10 best scorende films uit de carrière van Morgan Freeman
De 10 best scorende films uit de carrière van Morgan Freeman
Anonim

Morgan Freeman wordt beschouwd als een van de grootste acteurs aller tijden, en terecht. Decennialang heeft hij naam gemaakt en hard gewerkt om een icoon te worden. Iedereen heeft hem minstens één keer in actie gezien, en de meeste lezers kunnen ongetwijfeld op zijn minst een van zijn vele onvergetelijke rollen noemen.

Door al zijn jaren acteren, heeft hij in veel geweldige films en series gespeeld, en bijna allemaal waren ze een enorm succes, zowel kritisch als commercieel. Hier is een lijst van enkele van zijn meest winstgevende projecten, gerangschikt.

10 'Deep Impact' - $334 miljoen

Morgan Freeman, Deep Impact
Morgan Freeman, Deep Impact

De eerste film op deze lijst is Deep Impact, die $ 334 miljoen opleverde. Het vertelt het verhaal van een journalist genaamd Jenny Lerner, die onderzoek doet naar de minister van Financiën, Alan Rittenhouse. De secretaris was abrupt gestopt met zijn functie, vermoedelijk vanwege de ziekte van zijn vrouw, maar Jenny hoorde een gerucht dat hij eigenlijk was gestopt omdat hij een affaire had gehad met een vrouw die Ellie heette. Dat is het moment waarop Morgan Freeman als president Tom Beck haar ontvoert om te proberen haar over te halen het onderzoek te stoppen.

9 'Now You See Me 2' - $ 334,9 miljoen

Morgan Freeman, nu zie je mij 2
Morgan Freeman, nu zie je mij 2

De tweede Now You See Me-film bracht $ 334,9 miljoen op. In deze film speelde Morgan Thaddeus Bradley, een magische ontmaskeraar die beschuldigd werd van de misdaden begaan door de voortvluchtige Four Horsemen, J. Daniel Atlas, Merritt McKinney, Jack Wilder, en het nieuwe lid dat in deze film werd geïntroduceerd Lula May. De bende heeft een nieuwe missie om de corrupte tech-CEO Owen Case, die persoonlijke gegevens van zijn klanten steelt, aan het licht te brengen. Het kwam uit in 2016.

8 'Gezocht' - $342 miljoen

Morgan Freeman, Gezocht
Morgan Freeman, Gezocht

Morgan speelde in deze film samen met de geweldige Angelina Jolie, en de productie verdiende $ 342 miljoen. Het was losjes gebaseerd op het stripboek met dezelfde naam, geschreven door Mark Millar en J. G. Jones, en het kwam uit in 2008.

Morgan speelde Sloan, de leider van een groep moordenaars, en Angelina speelde Fox, een van zijn beste moordenaars. De twee helpen Wesley, gespeeld door James McAvoy, zijn speciale vaardigheden te begrijpen en gebruiken ze om wraak te nemen voor de moord op zijn ouders.

7 'Now You See Me' - $ 351.7 miljoen

Morgan Freeman, nu zie je mij
Morgan Freeman, nu zie je mij

In Now You See Me, goochelaars J. Daniel Atlas, Merritt McKinney, Henley Reeves en Jack Wilder ontvangen elk een mysterieuze tarotkaart, met aanwijzingen die hen naar een appartement in New York City leiden. Daar krijgen ze instructies om een overval te plegen in een bank in Parijs, genaamd de Four Horsemen. Dat is wanneer Morgan Freeman binnenkomt en Thaddeus Bradley speelt. De voormalige goochelaar die magie debunker werd, wordt benaderd door de FBI om de overval op te lossen en de vier ruiters te vinden. De film bracht $ 351,7 miljoen op.

6 'Batman Begins' - $373 Miljoen

Morgan Freeman, Batman Begins
Morgan Freeman, Batman Begins

Jaren nadat zijn ouders op brute wijze zijn vermoord, verhuist een verwoeste Bruce Wayne, alias Batman (Christian Bale) naar Azië. Daar sluit hij zich aan bij de League of Shadows en wordt hij begeleid door Henri Ducard en Ra's Al Ghul. Hij leert hoe hij misdaad moet bestrijden om te voorkomen dat andere mensen lijden wat zijn ouders hadden. Hij keert terug naar Gotham City en neemt belang in Wayne Enterprises, het familiebedrijf. Op dat moment geeft de bedrijfsarchivaris Lucius Fox (Morgan Freeman), een vriend van Bruce's vader, hem toegang tot prototype verdedigingstechnologieën. De film verdiende $373 miljoen.

5 'Robin Hood: Prince Of Thieves' - $ 390 miljoen

Morgan Freeman, Robin Hood: Prince of Thieves
Morgan Freeman, Robin Hood: Prince of Thieves

Naast Kevin Costner, die Robin Hood speelde, speelde Morgan Freeman in Robin Hood: Prince of Thieves, een film uit 1991 die $ 390 miljoen opleverde. Hij speelde een heide genaamd Azeem. Robin Hood heeft zijn leven gered en sindsdien heeft hij gezworen voor altijd aan zijn zijde te vechten. Ze keren terug naar Engeland, maar ontdekken dat Robins vader, een edelman, is vermoord door de sheriff. Woedend vormt hij een groep rechtvaardige dieven die door Engeland trekken om rijke mensen te beroven om de armen te helpen.

4 'Lucy' - $ 458,9 miljoen

Morgan Freeman, Lucy
Morgan Freeman, Lucy

Lucy, een film uit 2014 met in de hoofdrollen Scarlett Johansson en Morgan Freeman, verdiende $ 458,9 miljoen aan de kassa. Scarlett, die Lucy speelde, was een Amerikaan die in Taipei, Taiwan studeerde. Haar nieuwe vriend Richard vroeg haar om een klus te klaren die eenvoudig leek, maar haar in feite verleidde om een drugskoerier te worden. Ze wordt ontvoerd tijdens het afleveren van de medicijnen en tijdens een aanval komt het product op een onconventionele manier in haar systeem, waardoor ze vaardigheden als telepathie en telekinese ontwikkelt. Met haar nieuwe krachten kreeg ze hulp van professor Norman, gespeeld door Morgan, de leidende autoriteit op het gebied van de menselijke geest.

3 'Bruce Almighty' - $ 484 miljoen

Morgan Freeman, Bruce Almighty
Morgan Freeman, Bruce Almighty

Deze religieuze komische film bracht $ 484 miljoen op, en Morgan werkte er samen met Jim Carrey in. Bruce Almighty volgt het verhaal van Bruce Nolan, gespeeld door Jim, een televisiereporter die van het station werd ontslagen vanwege zijn respectloze gedrag nadat hij niet de gewenste promotie had gekregen.

Hij had altijd geklaagd dat God (Morgan) oneerlijk was, en God had er eindelijk genoeg van. Om zijn klachten te stoppen, besloot hij hem voor een beperkte tijd zijn bevoegdheden te verlenen, zodat hij kan inzien dat het regeren over de wereld niet zo eenvoudig is als het lijkt.

2 'The Dark Knight' - $1 miljard

Morgan Freeman, The Dark Knight
Morgan Freeman, The Dark Knight

De op één na meest winstgevende film van Morgan Freeman verdiende maar liefst $ 1 miljard. In The Dark Knight, Morgan hernam zijn rol als Lucius Fox, een belangrijke werknemer bij Bruce Wayne's bedrijf, die hij had gespeeld in Batman Begins. Terwijl Batman op een missie gaat om The Joker te verslaan, die Gotham City probeert over te nemen, raakt hij er met tegenzin bij betrokken door hem te helpen hem op te sporen door de technologie van het bedrijf te gebruiken om elke telefoon in de stad te infiltreren. Zijn rol is misschien niet de grootste, maar hij is nog steeds essentieel voor het plot.

1 'The Dark Knight Rises' - $ 1,08 miljard

Morgan Freeman, The Dark Knight Rises
Morgan Freeman, The Dark Knight Rises

Christian Bale nam nog een keer de rol van Batman op zich in de meest winstgevende film op de lijst, The Dark Knight Rises, die $ 1,08 miljard opbracht. Bruce Wayne moet met de onschatbare hulp van Catwoman, gespeeld door Anne Hathaway, terugkeren naar Gotham City om een einde te maken aan het schrikbewind van The Joker. Morgan Freeman speelde, zoals altijd, de loyale Lucius Fox, die hem ijverig hielp door het bedrijf in zijn naam te leiden en hem alle technologie te bieden die nodig was om de stad te redden.

Aanbevolen: