De 10 best scorende films ter wereld, van 20 jaar geleden

Inhoudsopgave:

De 10 best scorende films ter wereld, van 20 jaar geleden
De 10 best scorende films ter wereld, van 20 jaar geleden
Anonim

2001 was een iconisch jaar voor films! We waren niet alleen getuige van de opkomst van Harry Potter, Shrek en de Fast & Furious franchises in 2001, we zagen dit jaar ook enkele productieve Hollywood-megasterren hun carrière starten.

Dat gezegd hebbende, het is ongeveer twintig jaar geleden sinds 2001, waardoor we veel herinneringen hebben om te koesteren. Van het verhaal van de kannibalistische seriemoordenaar in Hannibal tot Harry Potter &co's reis van volwassenheid in Harry Potter and the Sorcerer's Stone, hier is wat de meest winstgevende films van het jaar aan de kassa waren zag eruit als 20 jaar geleden, volgens Box Office Mojo.

10 'Hannibal' (ongeveer $351 miljoen)

Hannibal
Hannibal

Een andere klassieke horror aller tijden, Hannibal scoorde maar liefst $ 351 miljoen aan de kassa. De door Ridley Scott geregisseerde film gaat 10 jaar verder waar The Silence of the Lambs ophield, met Anthony Hopkins die zijn rol als seriemoordenaar Hannibal Lecter opnieuw vertolkt. Ondanks het overdreven geweld en de gemengde recensies, was Hannibal nog steeds een enorm commercieel succes.

9 'Planet Of The Apes' (ongeveer $362 miljoen)

Planeet van de apen
Planeet van de apen

Losjes aangepast van de gelijknamige roman van Pierre Boulle uit 1963, volgt Planet of the Apes Leo Davidson, een astronaut, terwijl hij navigeert op een nieuwe planeet die wordt bewoond door al te intelligente apen. Hij weet niet dat er een massale politieke hervorming op het punt staat te beginnen op de planeet. De filmsterren Mark Wahlberg, Tim Roth, Helena Carter, Kris Kristofferson en nog veel meer.

8 'Jurassic Park III' (ongeveer $ 368 miljoen)

Jurassic Park III
Jurassic Park III

In 2001 kwam er een einde aan de Jurassic Park-trilogie na Jurassic Park in 1993 en The Lost World in 1997. De film zelf concentreert zich op Isla Sorna, een fictief eiland voor de Pacifische kust van Midden-Amerika met alleen maar gevaren vooruit. Deze film was bedoeld als de laatste in de serie, maar de franchise pakte hem in 2015 weer op met een nieuwe titel, Jurassic World.

7 'The Mummy Returns' (ongeveer $ 433 miljoen)

De mummie keert terug
De mummie keert terug

Niemand zegt nee tegen een leuk avontuur met middeleeuwse smaak, vooral wanneer Dwayne 'The Rock' Johnson erin zit. The Mummy Returns was een kritieke flop, maar het was een groot commercieel succes dat veel geld opleverde voor Universal Pictures. Het was zo groot dat de studio later in 2008 nog een vervolg tekende, The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor.

6 'Pearl Harbor' (ongeveer $ 449 miljoen)

Pearl Harbor
Pearl Harbor

Zoals de titel van de film al doet vermoeden, neemt Pearl Harbor je mee op een reis van de beruchte noodlottige dag van de Japanse verrassingsaanval op de marinebasis in december 1941, midden in het hoogtepunt van de Tweede Wereldoorlog. De film zelf is een romantisering en dramatisering van de historische gebeurtenis waarin twee oude beste vrienden, Rafe McCawley en Danny Walker, zich in een catastrofale situatie bevinden.

5 'Ocean's Eleven' (ongeveer $ 450 miljoen)

Ocean's Eleven
Ocean's Eleven

Niet elke scenarioschrijver kon een fantastische uitvoering geven van een snelle overval gecombineerd met een hilarische komedie, maar Steven Soderbergh en Ted Griffin leverden het met Ocean's Eleven. De film was zo goed dat hij sindsdien verschillende vervolgen heeft gekregen: Ocean's Twelve in 2004 en Ocean's Thirteen in 2007. Een andere spin-off met een volledig vrouwelijke cast, Ocean's 8, werd uitgebracht in 2018.

4 'Shrek' (ongeveer $ 487 miljoen)

Shrek en Donkey in scène uit Shrek
Shrek en Donkey in scène uit Shrek

Ondanks dat het ongeveer twintig jaar geleden werd uitgebracht, is het feit dat er nog steeds over Shrek wordt gesproken een bewijs van de kwaliteit ervan. De film, die is aangepast van het sprookjesboek voor kinderen met dezelfde naam, volgt de titulaire boeman en zijn reis om prinses Fiona te redden van de corrupte en gemene Lord Farquaad.

Vorig jaar prees de Library of Congress de film omdat hij "cultureel, historisch of esthetisch significant" was, wat een enorme eer is voor iedereen die eraan heeft meegewerkt.

3 'Monsters, Inc.' (Ongeveer $ 582 miljoen)

Monsters, Inc
Monsters, Inc

Twee monsters, Sulley en Mike, geloofden altijd dat kinderen giftig waren. Maar in Monsters, Inc. beginnen de twee aan een doordachte reis die hun perspectief voor altijd verandert. De film was een klassieke hit met ongeveer $ 582 miljoen aan de kassa, en hij maakt zich nu op voor een aanstaande Disney+ spin-off, Monsters at Work.

2 'The Lord Of The Rings: The Fellowship Of The Ring' (ongeveer $ 883 miljoen)

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

2001 markeerde het begin van het epische verhaal van eindeloze avonturen van The Lord of the Rings. De Dark Lord Sauron wil graag de Ene Ring zoeken, maar hij weet niet dat het lot van de aarde van hem afhangt. The Lord of the Rings werd voortdurend geprezen als een van de grootste en invloedrijkste films aller tijden en bereikte een nieuw niveau toen de twee vervolgfilms respectievelijk in 2002 en 2003 werden uitgebracht.

1 'Harry Potter en de Steen der Wijzen' (ongeveer $1 miljard)

Harry Potter en de steen der wijzen
Harry Potter en de steen der wijzen

Herinner je je de oude tijd nog toen iedereen een Potterhead wilde zijn en de accenten van hun favoriete tovenaars wilde imiteren? Elk kunstproduct uit de Harry Potter-franchise deed het altijd commercieel goed, maar Harry Potter en de Steen der Wijzen (ook bekend als Harry Potter en de Steen der Wijzen) was iets anders. De door Chris Columbus geregisseerde film is zelfs toegevoegd aan de exclusieve lijst van films die in een jaar tijd meer dan $ 1 miljard bruto aan de kassa scoorden.

Aanbevolen: