Zootopia is een van Disney's best scorende films Dus waar zijn de spin-offs?

Inhoudsopgave:

Zootopia is een van Disney's best scorende films Dus waar zijn de spin-offs?
Zootopia is een van Disney's best scorende films Dus waar zijn de spin-offs?
Anonim

Als er één ding is dat Disney de afgelopen jaren heeft laten zien, is het dat het geen bedrijf is dat rommelt als het gaat om geld verdienen. Als ze weten dat een eigendom goed gemaakt is en populair is bij het publiek, laten ze het niet op de plank staan totdat het auteursrecht verloopt en de hype voorbij is: ze doen er iets mee.

Dat is waarom het bedrijf de laatste tijd zoveel populaire eigendommen heeft opgekocht en ervan heeft geprofiteerd, en waarom we nu elk jaar een live-actionversie van een klassieke film uitbrengen. Daarom staan bioscopen vol met Disney-sequels en staan Disney Channel en Disney plus vol met spin-off-tekenfilms voor kinderen.

Als je kijkt naar Disney's lijst met de tien meest winstgevende animatiefilms aller tijden, dan zie je de waarheid van dit patroon. Vanaf 6 maart 2020 hebben alle top tien films sequels of remakes. Er zijn twee versies van The Lion King en twee van de vier Toy Story-films aanwezig. Je hebt ook beide Frozen-films, beide Finding Nemo-films en het langverwachte Incredibles-vervolg. Dat zijn negen van de tien films. Het vreemde is dat de enige die we niet hebben genoemd geen vervolg of spin-offs van welke aard dan ook heeft.

Welke film is het? Zootopia.

Nummer acht op de lijst van Disney's meest winstgevende films aller tijden, Zootopia verdiende $ 1.023, 784, 195. In 2016 had het het grootste openingsweekend van alle Disney Animation Studios-films ooit, en het heeft had ook de grootste opening van alle in maart uitgebrachte animatiefilms tot nu toe. Er was veel geroezemoes rond de film toen deze uitkwam, en hij was om een aantal redenen erg populair bij zowel kinderen als volwassenen.

Ondanks dit alles, nu, een paar dagen na de vierde verjaardag van de film (4 maart), is er geen nieuws over een vervolg of spin-off-serie, en het praten erover is min of meer verwaterd.

Waarom Zootopia meer verdient

Zootopia Nick Judy verdient meer
Zootopia Nick Judy verdient meer

Zootopia was niet voor niets zo populair en winstgevend, en niet alleen omdat het op een gelukkig moment in première ging. De film was een goed gemaakt, goed verteld origineel verhaal met diepe, ronde karakters, een fascinerende wereld en een belangrijke boodschap voor moderne kinderen (en ook volwassenen). Zootopia was zo'n fascinerend universum: zo fascinerend dat Shanghai Disneyland net begon met de bouw van een Zootopia World. De personages Judy en Nick waren niet alleen gemakkelijk te vinden, maar hadden ook een oprechte, gezonde vriendschap waar fans al snel geobsedeerd door raakten.

Het belangrijkste is echter dat Zootopia met succes deed wat elke goede animatiefilm zou moeten doen: er was een complex concept van de moderne wereld voor nodig en dit werd in het verhaal opgedeeld om het voor kinderen gemakkelijk te verteren en te begrijpen. Zootopia is niet alleen een goed, interessant verhaal: het is een blauwdruk om kinderen te laten zien hoe ze respectvol voor elkaar kunnen zijn, vooral als het gaat om gemarginaliseerde groepen.

Deze kleine lessen komen in kleine en grote hoeveelheden: we zien Judy worstelen en krijgen te horen dat ze niet geschikt is om politieagent te zijn; We zien Nick gepest worden omdat de andere kinderen bang zijn voor roofdieren; We zien de problemen die dit veroorzaakt in de vriendschap van Nick en Judy; maar het beste van alles is dat we zien hoe deze personages met deze situaties omgaan. Als Judy bijvoorbeeld uitlegt dat iedereen behalve een ander konijn die een konijn 'schattig' noemt, neerbuigend is, is kalm en rationeel, en waarschijnlijk een gesprek dat veel volwassen vrouwen en minderheden bekend in de oren klonk.

Er zijn geen duidelijk zwart-wit allegorieën op het menselijk leven in de wereld van Zootopia. Judy's problemen zijn vergelijkbaar met die waarmee vrouwen dagelijks worden geconfronteerd, en er zijn gevallen waarin het duidelijk lijkt dat roofdieren analoog zijn aan mensen van kleur, maar het is niet gesneden en droog. Dit was eigenlijk een van de weinige klachten die sommige critici over de film hadden, maar het is eigenlijk een goede zaak: in plaats van te proberen menselijke politiek te verweven met deze nieuwe wereld, gebruikten de makers de interne logica van hun universum om hun eigen set te creëren van vooroordelen. Dit maakte deze vooroordelen reëler - en maakte het gemakkelijker voor kinderen om ze te verteren zonder dat ze vooraf aan de politiek worden blootgesteld.

Vanaf nu heeft Disney niets gedaan om zelfs maar een Zootopia 2 of een Zootopia tv-serie te plagen, ondanks tal van precedenten, vooral voor de laatste: Disney heeft spin-off-series gemaakt voor zowel Tangled als Big Hero 6, twee films die, hoewel ze populair waren, het bedrijf lang niet zoveel geld opbrachten als Zootopia. (En nu Disney Plus de arena betreedt, zou een serie als deze geschikter zijn dan ooit.)

Dit is vooral schokkend gezien het feit dat er aan het einde van de originele film meer instellingen zijn om de personages en verhaallijnen door te laten gaan dan er was voor Tangled. Nick en Judy zijn partners van het korps, waardoor er voldoende ruimte is voor episodisch plezier: de show schrijft zichzelf praktisch.

Hoe het eruit zou zien

Zootopia Nick Judy Partners
Zootopia Nick Judy Partners

Hoewel het praten nu min of meer is uitgestorven, waren er in het jaar of zo na de film veel geruchten en interviews over hoe Zootopia er nog meer uit zou zien… ook met de regisseurs zelf. In een interview met Collider in 2016 spraken Byron Howard en Rich Moore over enkele van hun ideeën:

"Ik ben vooral dol op Clawhauser", zei Howard. "Hij is grappig. Nate Torrence, de man die hem speelt, heeft zo'n rijkdom… Ik zou elke week naar The Clawhauser Show kijken."

"Of je zou een Orange Is the New Black kunnen doen voor Bellwether," voegde Moore eraan toe. "Dat zou zo cool zijn… als er nog een verhaal was waarin Judy naar Bellwether moet gaan zoals Hannibal Lector."

Fans in online prikborden en op fanfictie-sites gaven ook hun eigen ideeën over hoe ze zouden willen dat een vervolg eruit zou zien, waarvan vele uitbreidingen van de wereld naar andere groepen dieren (zoals vogels en amfibieën) omvatten), mogelijke romantische spanning tussen partners Nick en Judy, en een diepere kijk op het paar dat misdaad bestrijdt terwijl het andere, onontgonnen vooroordelen binnen de dierenwereld corrigeert.

Waarom het nog niet is gebeurd… en geruchten over wanneer het zal gebeuren

Zootopia Nick Judy Patrol
Zootopia Nick Judy Patrol

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom Zootopia nog geen uitbreiding heeft gezien. Een mogelijke verklaring, zoals Howard in hetzelfde Collider-interview aangaf, is dat het moeilijk is om het hoogwaardige, tijdrovende animatieproces om te zetten in een tv-show. Disney zou zich zorgen kunnen maken dat een show tijdens de overgang zowel de animatiekwaliteit als de vertelkwaliteit zou verliezen, en daarom meer kwaad dan goed zou doen (net als de direct-naar-VHS Disney-sequels van de late jaren 90 en vroege jaren 2000).

De meest waarschijnlijke verklaring is echter dat we gewoon nog niet lang genoeg hebben gewacht. Vier jaar lijkt misschien een lange tijd, maar in het grote schema van het maken van films is het helemaal niet lang: het immens populaire Frozen had niet eens een teaser-trailer voor een vervolg tot ongeveer vier jaar na de release (hoewel het vervolg zelf werd veel eerder bevestigd). De alom geliefde film The Incredibles kreeg pas 14 jaar na de oorspronkelijke release een vervolg, zelfs met fans die jarenlang smeekten en smeekten.

Gelukkig hoeven Zootopia-fans misschien niet zo geduldig te zijn. Hoewel Disney tot nu toe nog niets heeft bevestigd, gaan er sinds 2019 geruchten dat er niet één, maar twee sequels op de film komen. Dit was volgens een video van acteur Tommy Lister (Finnick) die een fan nam tijdens een meet and greet:

“Ik kan je zeker vertellen dat ik nog een Zootopia doe met Disney. We doen er drie… We zijn de grootste film die Disney produceert. De laatste was 240 miljoen. Deze die ik hoor zal 300 miljoen zijn."

De video is sindsdien verwijderd, hoogstwaarschijnlijk door Disney, maar fans speculeren dat de eerste van de twee sequels een van de "Un titled Disney Animation Studios"-films zou kunnen zijn die in 2021 worden uitgebracht. De kans is groot maar tot er een officiële aankondiging is gedaan, kunnen fans alleen maar dromen.

Aanbevolen: