Hier zijn de 10 best scorende films ter wereld, van 10 jaar geleden

Inhoudsopgave:

Hier zijn de 10 best scorende films ter wereld, van 10 jaar geleden
Hier zijn de 10 best scorende films ter wereld, van 10 jaar geleden
Anonim

Het begin van 2010 was een iconische tijd om te leven. Het decennium zag een overvloed aan belangrijke hoekstenen in onze populaire cultuur. Vóór het decennium was er geen Instagram of TikTok, en grote honden zoals Facebook en Twitter waren net begonnen.

Van de adrenaline-racende en actie-gedreven auto-achtervolging in Fast Five tot gordijnoproepen van Harry Potter en de Twilight Saga, hier is hoe 's werelds best verdienende films aan de kassa eruit zagen, tien jaar geleden, volgens naar Box Office Mojo door IMDb.

10 'Cars 2' (ongeveer $ 559, 000, 000)

Auto's 2
Auto's 2

Ondanks de gemengde beoordelingen, genereerde Cars 2 maar liefst $ 562 miljoen bruto wereldwijd. Bliksem McQueen gaat naar de World Grand Prix in Japan en Europa voordat zijn sidekick, Mater de sleepwagen, vast komt te zitten in sterk geëscaleerde internationale spionage. Owen Wilson, Larry the Cable Guy, Tony Shalhoub en Guido Quaroni hernemen hun perspectiefrollen uit de vorige film, die in 2006 werd uitgebracht.

9 'De Smurfen' (ongeveer $ 563.000, 000)

De Smurfen
De Smurfen

De Smurfen maakten hun eerste uitstapje van televisie naar de film in 2011 nadat Sony de franchise met succes van Lafig België had overgenomen. De eerste film draait om de groep blauw uitziende mensachtige wezens die proberen Gargamel, een kwaadaardige tovenaar en zijn vrienden te slim af te zijn. De productie van de film gaat helemaal terug tot 2002, toen Jordan Kerner de rechten binnenhaalde.

8 'The Hangover Part II' (ongeveer $ 586, 000, 000)

De kater deel II
De kater deel II

The Hangover Part II was een van de meest winstgevende R-rated komedies tijdens zijn theatrale run. Het tweede deel van de The Hangover-trilogie neemt je mee op een reis van Phil, Stu, Alan en Doug tijdens hun reis naar Thailand voor Stu's bruiloft.

Zoals de titel van de film al doet vermoeden, gaat de nacht naar het zuiden en eindigt hij in een nieuwe verschrikkelijke kater. De film zelf won uiteindelijk de Teen Choice Awards 2011 en kreeg verschillende nominaties van anderen.

7 'Fast Five' (ongeveer $ 626, 000, 000)

Snel 5
Snel 5

We herkennen de Fast & Furious-franchise oorspronkelijk als straatracefilms, maar het was de vijfde aflevering, Fast Five, uitgebracht in 2011, die het thema van straatraces naar bed. Na de komst van het personage van Dwayne "The Rock" Johnson in de franchise, bleef Fast & Furious dieper in een overvalactiefilm hangen, voornamelijk om een grotere fanbase aan te trekken.

6 'Kung Fu Panda 2' (ongeveer $ 665, 000, 000)

Kung Fu Panda 2
Kung Fu Panda 2

2011's Kung Fu Panda 2 gaat verder waar de vorige film mee ophield. Het vertelt het verhaal van Po, nu de Drakenkrijger, terwijl hij probeert de Vallei van de Vrede te beschermen met de Furious Five tegen de gemene vijanden die samenspanden om de vechtsporten uit te roeien en China te veroveren.

Wat de film zo speciaal maakt, is dat het het debuut van Jennifer Yuh Nelson als regisseur laat zien, en het hield het record als de meest winstgevende film van een vrouwelijke regisseur totdat Frozen het in 2013 brak.

5 'Mission: Impossible – Ghost Protocol' (ongeveer $ 694, 000, 000)

Mission: Impossible – Ghost-protocol
Mission: Impossible – Ghost-protocol

Mission: Impossible – Ghost Protocol brengt ons het beste popcorn- en spionage-entertainment. In deze film herneemt Tom Cruise zijn rol van Ethan Hunt terwijl hij racet tegen de klok die niet aan zijn kant staat om een nucleaire extremist uit te schakelen zonder enige steun van de overheid. Naast het fantastische wereldwijde brutobedrag van $ 694,7 miljoen, won Ghost Protocol twee Saturn Awards voor beste actie- of avonturenfilm en beste montage.

4 'The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 1' (ongeveer $ 712, 000, 000)

The Twilight Saga: Breaking Dawn – Deel 1
The Twilight Saga: Breaking Dawn – Deel 1

Het leven was zoveel eenvoudiger toen de moeilijkste beslissing was om te kiezen of je "Team Jacob" of een "Team Edward" was. Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1 uit 2011 werd door de critici als een troep gezien, maar de die-hard fans zorgden ervoor dat de film een van de meest winstgevende films van het jaar werd. Het volgt de gebeurtenissen van een paar maanden na de vorige film waarin Bella Swan en Edward Cullen in het huwelijksbootje stappen en hun verbijsterende huwelijksleven verkennen.

3 'Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides' (ongeveer $1,045, 000, 000)

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides

Er zijn niet veel swashbuckler-films op de markt, maar Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides verdient absoluut alle erkenning. Losjes geïnspireerd op de gelijknamige roman uit 1987, volgt de film de charismatische kapitein Jack Sparrow (Johnny Depp) en zijn hulpje Angelica, terwijl ze op reis gaan om de Fountain of Youth te vinden. On Stranger Tides kreeg verschillende nominaties van de Teen Choice Awards en de Movieguide Awards, en won de laatste een jaar later.

2 'Transformers: Dark of the Moon' (ongeveer $1, 123, 000, 000)

Transformers: Dark of the Moon
Transformers: Dark of the Moon

Ondanks de afwezigheid van Megan Fox, bleef Transformers stijgen als een van de meest winstgevende films in 2011. Transformers: Dark of the Moon gaat verder waar de vorige titel ophield toen de laatst overgebleven Transformers de wereld proberen te redden van een catastrofale strijd. Shia LaBeouf herneemt zijn rol in de film als het hoofdpersonage en werd vergezeld door Kevin Dunn, Patrick Dempsey, Josh Duhamel, Tyrese Gibson en nog veel meer.

1 'Harry Potter en de Relieken van de Dood – Deel 2' (Ongeveer $1, 342, 000, 000)

Harry Potter en de Relieken van de Dood – Deel 2
Harry Potter en de Relieken van de Dood – Deel 2

Harry Potter en de Relieken van de Dood – Deel 2 neemt een chaotische wending wanneer Harry Potter, Ron Wemel en Hermelien Griffel zich voorbereiden op hun laatste gevecht tegen de kwaadaardige Voldemort. De film, de enige Harry Potter-film die tot op de dag van vandaag in 3D is uitgebracht, was een enorm commercieel succes en verdiende drie Academy Awards-nominaties voor Beste Art Direction, Beste Make-up en Beste Visuele effecten.

Aanbevolen: