10 best scorende films uit de carrière van Tom Hanks

Inhoudsopgave:

10 best scorende films uit de carrière van Tom Hanks
10 best scorende films uit de carrière van Tom Hanks
Anonim

Tom Hanks heeft een succesvolle reputatie opgebouwd als een van Hollywood's aardigste en meest geliefde beroemdheden onder zowel zijn leeftijdsgenoten als de fans die betalen om zijn werk te zien. In een entertainmentindustrie waar zoveel acteurs in zijn vakgebied werden ontmaskerd als niet wie ze dachten dat ze waren, is Tom Hanks een van de weinige acteurs die consistent blijft gedurende zijn bijna 45-jarige carrière.

Als gevolg van het winnen en voortdurend behouden van het vertrouwen van zijn volgers, blijft zijn publiek Hanks en zijn werk steunen. Daarom heeft hij zo'n hoog tarief aan de kassa. Kijkend naar The Numbers, zijn zijn meest winstgevende films in zijn filmografie ook enkele van de meest winstgevende films die ooit zijn gemaakt in de geschiedenis van de kassa van Hollywood.

10 'Toy Story' - $365, 270, 951

Woody met zijn arm om buzz
Woody met zijn arm om buzz

Toy Story was een enorme sprong voorwaarts in de voortgang en evolutie van de animatieafdeling van Hollywood. Behalve dat het de eerste film van Pixar was, was het volgens EDN de eerste film die volledig met CGI werd gemaakt, wat destijds ongehoord was. Onder zijn baanbrekende prestaties herinneren de meeste kijkers zich het het beste voor het perfect animeren van Hanks en zijn hartverwarmende houding in de gedaante van een speelgoedcowboy naast een ruimteastronaut, ingesproken door Tim Allen. Samen is hun chemie elektrisch.

9 'Wegwerpen' - $427, 230, 516

Chuck Nolan scheurt een FedEx-doos open
Chuck Nolan scheurt een FedEx-doos open

In wat een van Tom Hanks fysiek meest veeleisende rollen en uitdagende uitvoeringen tot nu toe moet zijn geweest, brengt hij ongeveer 90% van de film door met acteren met niemand anders dan zichzelf - en natuurlijk een plastic rubberen bal die hij genaamd Wilson - als een personage dat een noodlanding maakt en op een eiland strandt.

Zijn unieke inspanningen om helemaal alleen een personage tot leven te brengen, werden bekroond met een Oscar-nominatie voor Beste Acteur door The Academy.

8 'Privé Ryan redden' - $485, 035, 085

Saving Private Ryan
Saving Private Ryan

In veel opzichten is Steven Spielberg de regisseur van een acteur. Het soort filmregisseur dat niet alleen de perfecte uitvoeringen uit zijn cast weet te halen, maar ook de regisseur is waarmee elke acteur zou willen werken.

Hij en Tom Hanks produceerden zeker geweldig werk samen elke keer dat ze samenwerkten, met hun meest memorabele samenwerking afkomstig van de veel gevierde oorlogsfilm, Saving Private Ryan.

7 'Engelen en demonen' - $490, 875, 846

engelen en demonen tom hanks
engelen en demonen tom hanks

Toen The Da Vinci Code zowel als boek als als film werd uitgebracht (daarover later meer), was het een groot evenement waarvan zowat iedereen het gevoel had dat ze het in handen moesten krijgen. Dus toen een vervolg werd uitgebracht onder de naam Angels and Demons, produceerde het hetzelfde evenementwaardige effect. Niet in dezelfde mate als de eerste, maar toch een opmerkelijke hit. Het boek waarvan dit is aangepast, kwam eigenlijk in de schappen voor The Da Vinci Code, waardoor deze film een prequel is.

6 'Toy Story 2' - $511, 358, 276

goudzoeker onthult zichzelf aan Woody en Jessie
goudzoeker onthult zichzelf aan Woody en Jessie

Over vervolgen gesproken die met enorm hoge verwachtingen aankomen, alle ogen waren gericht op Toy Story 2 en hoe het zou besluiten om zijn baanbrekende, driemaal voor een Academy Award genomineerde voorganger op te volgen.

De filmmakers deden dit door het verhaal deze keer wat meer rond Tom Hanks' personage Woody te centreren, naarmate het verhaal de wortel van zijn oorsprong raakte.

5 'The Simpsons Movie' - $527, 071, 022

Tom Hanks maakt een cameo
Tom Hanks maakt een cameo

Deze is misschien een beetje vals, want het is niet echt een film die correct kan worden vermeld als een 'Tom Hanks-film'. Terwijl andere films op deze lijst Tom Hanks als de ster laten zien, toont The Simpsons Movie hem gewoon in een korte cameo die zichzelf speelt. Toch scoort het ongelooflijk hoog wat betreft de meest winstgevende films in zijn filmografie.

4 'Forrest Gump'- $679, 838, 260

Tom Hanks als Forrest Gump
Tom Hanks als Forrest Gump

Hoewel het niet de meest winstgevende film uit zijn carrière is, is Forrest Gump misschien wel de meest kritisch succesvolle filmrelease van Hanks, wat betreft lofbetuigingen. Niet alleen resulteerde zijn hoofdrol in zijn tweede Oscar-overwinning voor Beste Acteur, maar de film behaalde ook een overwinning voor Beste Film.

3 'De Da Vinci Code' - $767, 820, 459

tom hanks in da vinci code
tom hanks in da vinci code

Zoals eerder vermeld, was de release van The Da Vinci Code groot genoeg om een eigen evenement te rechtvaardigen. Toen de bestverkopende roman van 2003 van Dan Brown de Hollywood-behandeling kreeg met Tom Hanks aan het roer, zou het ongetwijfeld een enorm succes worden aan de kassa.

2 'Toy Story 3' - $1, 068, 879, 522

Via Disney
Via Disney

De eerste twee Toy Story-films waren op zichzelf zeer succesvol, waarbij de tweede film zijn voorganger ruimschoots overtrof in geld dat hij aan de kassa verdiende. Hoewel de verwachtingen hoog waren voor het tweede vervolg, zou het realistisch gezien gemakkelijk zijn om te betwijfelen of een "threequel" het succes van de twee vorige films zou kunnen evenaren toen deze meer dan tien jaar na de laatste in de bioscoop werd uitgebracht en het jonge publiek van de originelen waren al lang volwassen.

Integendeel, de Toy Story-filmmakers speelden met de nostalgie van hun inmiddels volwassen kijkers uit het verleden, terwijl ze zich ook richtten op een nieuw, modern kinderpubliek. Deze combinatie hielp genoeg bioscoopbezoekers aan te trekken tot het punt dat de film de eerste in de franchise werd die een miljard dollar aan de kassa bereikte.

Deze film slaagde er ook in om de kritische verwachtingen te overtreffen, door zowel de Oscar voor beste animatiefilm te winnen als genomineerd te worden voor beste film.

1 'Toy Story 4' - $1, 073, 080, 329

Rashida Jones Toy Story 4
Rashida Jones Toy Story 4

Het is een productiewonder om te bedenken hoeveel de Toy Story-franchise bouwde met hoge financiële verwachtingen vanaf de eerste film en erin slaagde om de groeiende verwachtingen bij elk vervolg te overtreffen. De nieuwste Toy Story-film is erin geslaagd om de meest succesvolle in de franchise tot nu toe te worden, ruim boven de miljard dollar.

Tot niemands verbazing overtuigde het nooit aflatende succes van de franchise de studio om een vierde vervolg te maken (de vijfde film in de franchise in totaal) die momenteel gepland staat voor een releasedatum in 2023.

Aanbevolen: