Dit zijn Tobey Maguire's best scorende films

Inhoudsopgave:

Dit zijn Tobey Maguire's best scorende films
Dit zijn Tobey Maguire's best scorende films
Anonim

De 46-jarige acteur Tobey Maguire staat bekend om zijn webslingerstatus en belichaamt al sinds de jaren '90 rollen voor de camera. Met meer dan 30 filmacteercredits op zijn naam (exclusief die op televisie), is het redelijk veilig om te zeggen dat de tweevoudig Golden-Globe-genomineerde acteur en producer voor velen een begrip is. Zijn reis naar het sterrendom was echter een onconventionele, aangezien hij eerder heeft gezegd dat hij worstelde met armoede en een moeilijke jeugd voordat hij een megaster werd. Desondanks was Maguire in staat om de kansen te verslaan en een uiterst succesvolle acteercarrière te ontwikkelen. Hoewel velen Maguire misschien kennen van zijn werk op het scherm, is hij ook een getalenteerde producer met zijn productiecredits die teruggaan tot 2002.

Ondanks zijn veelzijdige vaardigheden en het resulterende succes, nam Maguire een pauze om in 2014 op het witte doek te verschijnen. Volgens The Sun was de schijnbare verdwijning van de acteur te wijten aan persoonlijke zaken zoals persoonlijke beslissingen en negatieve druk op huwelijk, echtscheiding en vaderschap.” Het lijkt er echter op dat de acteur klaar is om verder te gaan waar hij was gebleven, aangezien de release van de langverwachte Spider-Man: No Way Home zijn terugkeer naar film markeerde. Nu zijn carrière de ultieme comeback maakt, laten we eens kijken naar zijn eerdere rollen en welke van die films waarin hij een belangrijke rol speelde het meest succesvol presteerden aan de Amerikaanse kassa.

10 Sam Cahill In 'Brothers' (2009)

Eerst hebben we Jim Sheridan's hartverscheurende verhaal uit 2009 over overleven en PTSS, Brothers. Maguire speelt samen met collega Marvel-alumn Jake Gyllenhaal en Academy Award-winnende Natalie Portman, het hoofdpersonage van de film, Sam Cahill, een legersoldaat die naar huis terugkeert nadat hij vermoedelijk dood was in de strijd. De film ontving volgens Rotten Tomatoes $ 28,5 miljoen aan Amerikaanse box office-inkomsten.

9 David Wagner In 'Pleasantville' (1998)

Daarna hebben we een van Maguire's eerdere hoofdrollen in de Gary Ross-film uit 1998, Pleasantville. De komische film, met in de hoofdrol Hollywood-superster Reese Witherspoon, volgt broers en zussen David en Jennifer Wagner (Maguire en Witherspoon) terwijl ze hun weg terug vinden naar de echte wereld nadat ze vast komen te zitten in Davids favoriete tv-show, "Pleasantville". De film ontving in totaal $ 40,6 miljoen aan Amerikaanse box office-inkomsten.

8 Homer Wells In 'The Cider House Rules' (1999)

Een andere rol uit de jaren 90 die Maguire vertolkte, was die van Homer Wells in de film The Cider House Rules uit 1999 in Lasse Hallström. De opbeurende speelfilm volgt Maguire's verweesde hoofdpersoon terwijl hij het weeshuis verlaat waarin hij is opgegroeid om zichzelf te vinden tijdens zijn reizen. De film ontving $ 57,5 miljoen aan Amerikaanse box office-inkomsten.

7 Lou In 'Cats &Dogs' (2001)

Vervolgens hebben we de familiekomedie Cats & Dogs van Lawrence Guterman uit 2001. In de film sprak Maguire het personage uit van Lou, een vastberaden beagle die is ingesteld om de plannen van de katachtigen om de mensheid allergisch te maken voor honden te voorkomen. In de film schittert Maguire naast een aantal behoorlijk grote stemmen zoals Alec Baldwin, Sean Hayes en Susan Sarandon. De film ontving $ 93,4 miljoen aan Amerikaanse box office-inkomsten.

6 Johnny “Red” Pollard In 'Seabiscuit' (2003)

Op nummer 5 staat de inspirerende Gary Ross-film uit 2003, Seabiscuit. Gebaseerd op echte gebeurtenissen en aangepast van Seabiscuit: An American Legend, vertelt de film het verhaal van een onwaarschijnlijk trio dat paden kruist en een schijnbaar hopeloos paard verandert in een renbaanhengst. In de film speelt Maguire de rol van Johnny "Red" Pollard - een halfblinde verloren ziel die uiteindelijk zijn roeping als jockey vindt. De film ontving $ 120,1 miljoen aan Amerikaanse box office-inkomsten.

5 Nick Carraway In 'The Great Gatsby' (2013)

Daarna hebben we misschien wel een van Maguire's meer iconische rollen als Nick Carraway in Baz Luhrmann's 2013-bewerking van het klassieke F. Scott Fitzgerald-boek The Great Gatsby. In deze verfilming van het iconische verhaal over glamour en bedrog uit de jaren 1920 speelde Maguire samen met zijn jeugdvriend Leonardo DiCaprio die de titulaire rol van Jay Gatsby vertolkte. De film ontving $ 144,8 miljoen aan Amerikaanse box office-inkomsten.

4 Tim Templeton In 'Boss Baby' (2017)

Terug in 2017, midden in zijn acteerpauze, keerde Maguire kort terug naar de wereld van acteren in zijn voice-overrol voor de kinderanimatiefilm Boss Baby van het jaar. In de film vertolkt Maguire de rol van Tim Templeton… Of liever de oudere versie van Tim Templeton - een jonge jongen die vastbesloten is om van zijn nieuwe bizarre zakenman af te komen, namelijk een broertje. De film ontving $ 174,9 miljoen aan Amerikaanse box office-inkomsten.

3 Peter Parker In 'Spider-Man 3' (2007)

En nu de top 3 van meest winstgevende films van Maguire. Het zal voor velen waarschijnlijk niet als een verrassing komen om te horen dat Maguire's best presterende films die zijn waarin hij de mantel van de web-slingerende gemaskerde superheld, Spider-Man, in Sam Raimi's trilogie neemt. Zijn derde meest winstgevende functie als "Spidey" was Spider-Man 3 waarin Maguire's Peter Parker het opneemt tegen schurken zoals Venom (Topher Grace) en Sandman (Thomas Haden Church). De film ontving $ 336,5 miljoen aan Amerikaanse box office-inkomsten.

2 Peter Parker In 'Spider-Man 2' (2004)

De op één na hoogste opbrengst van Maguire's Spider-Man-trilogie was Spider-Man 2. In de film navigeert Maguire's Parker door zijn dubbelleven nadat hij het heeft uitgemaakt met de liefde van zijn leven MJ Watson (Kirsten Dunst). Acteerlegende Alfred Molina speelt ook de hoofdrol in de film als de belangrijkste antagonist van het verhaal, Dr. Otto Octavious. De film ontving $ 373,4 miljoen aan Amerikaanse box office-inkomsten.

1 Peter Parker In 'Spider-Man' (2002)

En tot slot, niet verwonderlijk, Maguire's best presterende film tot nu toe was zijn eerste als de New Yorkse held in Spider-Man. De film was cruciaal voor de toekomst van de web-slinger omdat het de eerste live-action Spider-Man was die op het scherm verscheen. Met in de hoofdrol een aantal behoorlijk grote namen zoals Willem Dafoe en James Franco, maakte de film de weg vrij voor de volgende 7 (en nog steeds tellende) Spider-Man-functies die eraan komen. Met maar liefst $ 403,7 miljoen aan Amerikaanse box office-inkomsten neemt Spider-Man de eerste plaats in als Tobey Maguire's meest winstgevende film.

Aanbevolen: