10 filmmakers die zijn afgewezen door de Oscars

Inhoudsopgave:

10 filmmakers die zijn afgewezen door de Oscars
10 filmmakers die zijn afgewezen door de Oscars
Anonim

Als het gaat om de filmindustrie, is er geen evenement meer begeerd om enkele van de beste films, uitvoeringen en al het andere te vertegenwoordigen dan de Academy Awards! De Oscars kwamen voor het eerst tot stand in 1927 in Los Angeles, Californië, en het is nog maar een paar jaar verwijderd van het vieren van hun 100ste verjaardag.

De prijsuitreiking heeft een aantal van de meest iconische momenten in de geschiedenis van de popcultuur gezien, waaronder de legendarische overwinning van Halley Berry, waarvan ze zegt dat ze er spijt van heeft. Kijkers hebben ook gezien dat een aantal van hun favorieten een gouden beeld mee naar huis namen, waaronder Meryl Streep, Brad Pitt en Viola Davis, om er maar een paar te noemen.

Ondanks de Oscars die enkele van de beste talenten belonen, waaronder enkele van de jongste acteurs in de industrie, hebben ze ook een paar fouten gemaakt! Of het nu gaat om het aankondigen van de verkeerde winnaar of het uitreiken van de prijs aan een minder waardige acteur, de Oscars zaten vol met twijfelachtige momenten, vooral als het gaat om enkele van de grootste snubs ooit!

10 Orson Welles

Via The Criterion Collection
Via The Criterion Collection

De Oscars zijn al bijna een eeuw springlevend, maar een van de grootste Oscar-snubs ontstond in 1947. Toen het tijd was om de prijs voor Beste Film aan te kondigen, was iedereen ervan overtuigd dat Orson Welles' film, Citizen Kane, zou gemakkelijk de overwinning pakken.

Nou, de Oscar ging uiteindelijk naar How Green Was My Valley, een film die iedereen kent! Oh, wacht… Ondanks het verlies van Orson dat jaar, is de film nog steeds te zien in de 100 Great Movies of All Time van het American Film Institute, wat bewijst hoe geweldig het was, Oscar of niet.

9 Alfred Hitchcock

Via Thoughtco
Via Thoughtco

Alfred Hitchcock is gemakkelijk een van de meest bekende namen als het gaat om de filmindustrie. De filmregisseur ging verder met het creëren van een filmische stijl die synoniem werd met zijn eigen naam, waar zijn werk bijna overal te zien was!

Ondanks dat hij het brein achter films als Vertigo, Psycho en The Birds is, heeft de filmmagnaat nog nooit een Oscar in de wacht gesleept! Alfred is vijf keer genomineerd voor een Academy Award, waardoor zijn verliezen een van de grootste stommiteiten aller tijden zijn!

8 Glenn Sluiten

Via mensen
Via mensen

Glenn Close is een naam waar je zeker al eerder van hebt gehoord! De actrice verscheen in hitfilms zoals Fatal Attraction, Dangerous Liaisons en Albert Nobbs, om er maar een paar te noemen, maar ondanks haar talent heeft Glenn nog geen Oscar gewonnen.

Hoewel het duidelijk is dat de ster inmiddels veel Oscars had moeten winnen, heeft ze één record als het gaat om de Academy Awards. Close heeft nu het record voor de actrice met de meeste Oscar-nominaties, die officieel 8 heeft bereikt, zonder ooit te winnen. Over een stomp gesproken!

7 Steven Spielberg

Via Victoria News
Via Victoria News

Steven Spielberg is gemakkelijk een van de grootste namen in de branche en zijn werkcatalogus is daar het bewijs van! Hoewel Spielberg al eerder een Oscar heeft gewonnen, drie om precies te zijn, wordt ook hij het slachtoffer van afwijzing door de Academie.

In 1999 vond een van de meest schokkende snubs plaats toen Spielbergs Saving Private Ryan verloor van Shakespeare. Gwyneth P altrow, die in Shakespeare speelde, nam de Oscar voor Beste Actrice mee naar huis, een prestatie die Glenn Close vindt dat P altrow niet verdiende, waardoor het een nogal twijfelachtig jaar was voor filmprijzen.

6 Spike Lee

Via The Times
Via The Times

Spike Lee creëert al tientallen jaren filmische magie! Hij heeft films uitgebracht zoals Do The Right Thing, Malcolm X, Inside Man en BlacKkKlansman, een film die Lee zijn allereerste nominatie voor beste regisseur opleverde.

Hoewel hij is erkend door de Oscars, heeft de Academie de filmregisseur jaar na jaar zeker geplaagd, vooral als het gaat om de categorie Beste Regisseur, waarin Spike nog nooit heeft gewonnen. In 2019 ging Spike met Best naar huis Aangepast scenario werd echter opnieuw afgewezen nadat hij over het hoofd werd gezien in de 2021-nominaties voor Da 5 Bloods.

5 Pam Grier

Via WBUR
Via WBUR

In 1997 speelde Pam Grier de rol van Jackie Brown in de film Jackie Brown. De regisseur van de film, Quentin Tarantino, had de rol van stewardess die parttime smokkelaar werd, speciaal voor Grier geschreven, en wat heeft ze dat ooit waargemaakt!

Ondanks haar geweldige optreden scoorde Pam niet eens een Oscar-nominatie, wat zowat iedereen verontwaardigd maakte. Wat alles nog sneller naar het zuiden deed draaien, was het feit dat Robert Forster, die tegenover Pam Grier verscheen, in feite genomineerd was. Hoera!

4 Cicely Tyson

Via WIC Nieuws
Via WIC Nieuws

Wijlen en geweldige Cicely Tyson is ook een film- en televisieschat die veel beter verdiende met de Oscars. Cicely werd slechts één keer genomineerd gedurende haar 50+-jarige carrière in 1973 voor haar werk in Sounder, maar verloor uiteindelijk van Liza Minelli voor Cabaret.

Ondanks dat ze in talloze films heeft gespeeld, werd Cicely nooit genomineerd voor een Oscar, waardoor velen verward raakten met de Academie. Nou, in 2018 werd Cicely eindelijk erkend door de Oscars toen ze haar ere-Academy Award ontving. De actrice was een absoluut icoon, waardoor het passeren van afgelopen januari een zeer zware pil was om te slikken.

3 Leonardo DiCaprio

Via deadline
Via deadline

Leonardo DiCaprio was in snel tempo de Susan Lucci van de filmindustrie aan het worden! Leo is zeven keer genomineerd voor een Academy Award, maar hij heeft maar één keer gewonnen. De acteur won in 2016 de Oscar voor Beste Acteur voor zijn rol in The Revenant.

Ondanks zijn succes op het scherm, scoorde Leo vier andere nominaties voor Beste Acteur voorafgaand aan zijn overwinning, waardoor velen zich afvragen waarom het zo lang duurde. Bovendien werd de acteur duidelijk afgekeurd door de Academie toen zijn rol als Jack Dawson in de Titanic niet eens genomineerd was!

2 Ang Lee

Via The Toronto Star
Via The Toronto Star

Ang Lee werd in 2006 afgekeurd door de Oscars toen zijn hitfilm Brokeback Mountain er niet in slaagde de Academy Award voor beste regisseur te winnen. De prijs ging uiteindelijk naar Crash, wat we ons allemaal herinneren, toch? Ang Lee beschreef het moment als "teleurstellend" en terecht!

Het stompzinnige was zo'n schok dat acteur Jack Nicholson zelf zijn verbazing niet kon bedwingen toen de camera's meedraaiden naar zijn verbijsterde uitdrukking, en dat is precies wat de rest van ons op dat moment voelde.

1 Regina King

Via Black Enterprise
Via Black Enterprise

Regina King heeft de industrie stormenderhand veroverd en we zien het graag! De actrice nam in 2019 haar eerste Oscar mee naar huis voor beste vrouwelijke bijrol in If Beale Street Could Talk. Dit was haar eerste overwinning en nominatie, maar het lijkt erop dat de ster door de Academie werd afgewezen nadat ze niet was genomineerd voor Beste Regisseur.

Regina regisseerde de film, One Night In Miami, die veel lof kreeg en kijkers deed vermoeden dat ze een shoo-in was voor de overwinning, maar de actrice was niet eens genomineerd! Een echte schande.

Aanbevolen: