10 filmmakers die hun carrière begonnen te werken aan 'The Simpsons

Inhoudsopgave:

10 filmmakers die hun carrière begonnen te werken aan 'The Simpsons
10 filmmakers die hun carrière begonnen te werken aan 'The Simpsons
Anonim

Het voelt alsof The Simpsons er altijd al is geweest, aangezien ze deze maand op het punt staan hun 33e seizoen te bereiken en volgend jaar al een 34e seizoen plannen. Het lijkt erop dat de tekenfilmshow voor volwassenen nooit zal eindigen en veel mensen zouden dat waarschijnlijk niet willen, vooral filmmakers. Omdat het al zo lang bestaat en een erg populaire show is, heeft The Simpsons de carrières van enkele van de beroemdste filmmakers van de afgelopen decennia een vliegende start gegeven.

Veel van die filmmakers begonnen als animators en regisseerden daarna enkele afleveringen van de show voordat ze doorgingen met andere tekenfilmseries of speelfilms. The Simpsons is absoluut een zegen geweest voor filmmakers en is de reden waarom velen van hen het in Hollywood hebben gehaald. Hier zijn 10 van de filmmakers die hun carrière begonnen te werken aan The Simpsons.

10 David Silverman

David Silverman is een animator en regisseur die een grote rol heeft gespeeld bij het maken van The Simpsons. Hij was een van de oorspronkelijke animators en creëerde veel van de richtlijnen die de animators volgen bij het animeren van de personages in de show. Hij regisseerde ongeveer 24 afleveringen en zijn uitgesproken stijl maakte de show tot hoe het er vandaag uitziet. Hij werkt nu nog steeds aan The Simpsons en regisseerde de film gebaseerd op de show in 2007. Hij was ook co-regisseur van Monsters Inc. en regisseerde een paar korte films die nu op Disney+ staan.

9 Wes Archer

Wes Archer is een animator, storyboardartiest en regisseur die een van de andere originele animators van The Simpsons was. Hij regisseerde ongeveer 26 afleveringen voordat hij naar andere tv-shows ging, waaronder andere tekenfilmseries voor volwassenen. Hij regisseerde tekenfilmseries voor volwassenen, zoals King of the Hill, The Goode Family en Bob's Burgers. Hij is nu de toezichthoudende directeur voor Rick and Morty.

8 Jeffrey Lynch

Jeffrey Lynch is een animator, graficus en regisseur die aan seizoen 3 tot en met 7 van The Simpsons heeft gewerkt. Na ongeveer 12 afleveringen van de geanimeerde tv-serie te hebben geregisseerd, ging hij verder met het regisseren van afleveringen voor een andere tekenfilmserie voor volwassenen, Futurama. Hij werkte ook aan speelfilms. Hij was de assistent-regisseur van Spider-Man 1, 2 en 3, en was tevens hoofd van de afdeling Verhalen van The Iron Giant.

7 Steven Dean Moore

Steven Dean Moore is een animator en regisseur die in een paar studio's werkte voordat hij carrière maakte met The Simpsons. Hij regisseerde tot nu toe ongeveer 65 afleveringen van de tekenfilmserie. De laatste aflevering die hij regisseerde ging in première afgelopen november, maar hij werkt nog steeds aan de show en zal binnenkort mogelijk meer afleveringen regisseren. Hij heeft ook meegewerkt aan verschillende afleveringen van de Rugrats.

6 Alan Smart

Alan Smart is een animator en regisseur die aan The Simpsons werkte, maar slechts één aflevering regisseerde voor seizoen 3 genaamd 'Flaming Moe's'. Hij was echter de assistent-regisseur voor 14 andere afleveringen en hielp met een deel van de animatie. Hij heeft ook aan veel populaire animatiefilms en tv-shows gewerkt, zoals Oliver & Company, The Little Mermaid, The SpongeBob SquarePants Movie, The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water, Rugrats, Hey Arnold!, Recess, CatDog, Sanjay en Craig, The Loud House en de nieuwe tekenfilmserie The Patrick Star Show. Hij werkt ook aan SpongeBob SquarePants en heeft eraan gewerkt sinds de eerste aflevering.

5 Susie Dietter

Susie Dietter is een storyboardartiest, animator en regisseur die ongeveer 11 afleveringen van The Simpsons regisseerde. Ze was de eerste vrouwelijke regisseur die ooit een aflevering van The Simpsons regisseerde en was ook de eerste vrouwelijke regisseur die andere tekenfilmseries regisseerde, zoals Futurama, Baby Blues en The Critic. Ze heeft ook meegewerkt aan Recess, Looney Tunes en de animatiefilm Open Season.

4 Dominic Polcino

Dominic Polcino is een animator, storyboardartiest en regisseur die ongeveer zeven afleveringen van The Simpsons regisseerde voor de seizoenen 7 tot 10. Sindsdien regisseerde hij afleveringen voor andere tekenfilmseries voor volwassenen, zoals King of the Hill, Family Guy, en Rick en Morty. Nu is zijn broer, Michael Polcino, een regisseur van The Simpsons en heeft hij al 38 afleveringen geregisseerd, waaronder een die net in mei van dit jaar werd uitgezonden.

3 Jim Reardon

Jim Reardon is een animator, storyboardartiest, schrijver en regisseur die ongeveer 35 afleveringen van The Simpsons heeft geregisseerd. Hij kreeg zijn grote doorbraak met het regisseren van afleveringen nadat hij als schrijver aan Mighty Mouse: The New Adventures en Tiny Toon Adventures had gewerkt. Hij werkte aan The Simpsons gedurende de jaren '90 tot het begin van de jaren 2000 en begon toen zijn carrière in speelfilms. Hij hielp bij het schrijven en ontwikkelen van de populaire films WALL-E, Wreck-It-Ralph, Zootopia en Ralph Breaks the Internet.

2 Brad Bird

Brad Bird is een animator, schrijver, producent en regisseur die bekroonde films heeft geregisseerd, zoals The Iron Giant, Ratatouille en The Incredibles. Hij regisseerde begin jaren 90 slechts twee afleveringen van The Simpsons, maar dat hielp zijn carrière als regisseur een vliegende start. Daarvoor was hij animator bij Disney, maar hij mocht pas in 1999 een speelfilm regisseren nadat hij al afleveringen van The Simpsons regisseerde. Hij nam even een pauze van animatie en regisseerde de live-action films Mission: Impossible–Ghost Protocol en Tomorrowland. Maar kwam terug naar animatie om Incredibles 2 te regisseren.

1 Rich Moore

Rich Moore is een schrijver, producer, stemacteur en regisseur die begin jaren 90 ongeveer 17 afleveringen van The Simpsons regisseerde. Hij regisseerde ook de tekenfilmseries The Critic en Futurama. Nadat hij zijn carrière had gevestigd met het regisseren van tv-shows, ging hij verder met speelfilms en regisseerde hij Disney-films, zoals Wreck-It-Ralph, Zootopia en Ralph Breaks the Internet (dezelfde films die zijn Simpsons-medewerker, Jim Reardon, schreef). In 2019 verliet hij Disney en werkt nu bij Sony Pictures Animation.

Aanbevolen: