Iconische artiesten uit de jaren '70 die we weer op het podium willen zien

Inhoudsopgave:

Iconische artiesten uit de jaren '70 die we weer op het podium willen zien
Iconische artiesten uit de jaren '70 die we weer op het podium willen zien
Anonim

De jaren 70 waren een tijd van wedergeboorte en innovatie in muziek. Hiphop werd geboren in de jaren 70; het werd beïnvloed door genres als disco, soul, funk en rock. De jaren zeventig hielpen ook bij het herdefiniëren van wat het betekende om een goede artiest te zijn. Er waren artiesten die altijd de grenzen van hun genres verlegden, en ze hielpen de muziekindustrie te vormen tot wat het nu is.

Hoewel het onwaarschijnlijk is dat er ooit optredens en artiesten zullen zijn zoals in de jaren 70, kunnen we herinneringen ophalen, toch? Dit decennium was een tijd voor verkenning en de pioniers hielpen iedereen te inspireren om hun ware zelf te vinden en hun dromen na te jagen. Hun optredens waren iconisch. Blijf scrollen om erachter te komen welke artiesten uit de jaren 70 we vandaag nog op het podium zouden willen hebben.

8 David Bowie

David Bowie werd beschouwd als een gedaanteveranderaar vanwege zijn iconische prestatievermogen. Zijn stijl en muziek waren echt niet van deze wereld. Hij was de pionier van het glamrock-genre en hij gebruikte zijn buitenaardse persona Ziggy Stardust om de muziekindustrie een beetje sprankeling te geven. Bowie was niet bang om krankzinnige outfits te dragen om zichzelf te uiten. Bowie was onvoorspelbaar en hij vond zijn persona voortdurend opnieuw uit. Het hield zijn schare fans scherp en iedereen vond het geweldig. Beschouwd als een echt muzikaal genie en sonische visionair, zouden we echt willen dat we hem weer konden zien optreden.

7 Fleetwood Mac

In de jaren 70 werd Fleetwood Mac een poprock-krachtpatser. Ze hadden onlangs een aantal nieuwe leden toegevoegd en hun geluid verfijnd. Dit verbeterde hun vaardigheden op het podium. Een van hun meest iconische albums, Rumours, werd opgenomen in 1977 en was vanaf dat moment een hit. Door nummers van dit album uit te voeren, zoals Dreams en The Chain, werden ze onsterfelijk. Hun speelstijl is altijd down to earth geweest. Hoe kon het niet zijn met een zanger als Stevie Nicks? Het lijdt geen twijfel dat het een zeer benijd voorrecht is om deze band in hun bloei te zien. Het zou ook magisch zijn als we ze konden zien optreden zoals ze toen deden, vandaag.

6 George Clinton

George Clinton is in feite de vader van wat we tegenwoordig kennen als funk en soul. Zijn werk heeft in zijn eentje het hele decennium gevormd. Het is geen wonder dat mensen hem zo hoog waarderen als James Brown en Sly Stone. Wetende dat hij een van de meest vooraanstaande vernieuwers van het funk-genre was, zouden we echt willen dat we hem vandaag op het podium konden zien optreden. Nummers als Aqua Boogie laten perfect de vaardigheden van deze iconische artiest zien.

5 Pink Floyd

Deze band staat bekend als de leider in progressieve rock. Ze hebben echt geholpen bij de overgang uit het psychedelische tijdperk in de jaren 60. Gedurende dit proces oogstten ze serieuze kritieken. Alles aan Pink Floyd heeft het tijdperk van de jaren 70 bepaald. Hun iconische muziek, zoals die van hun hitalbum The Dark Side Of The Moon, was een groot deel van hun bekendheid. Alles tot aan de kunst op hun albumhoezen definieerde echter de jaren 70. Dit sloot hun live optredens niet uit. Ze voeren hun muziek niet meer live uit, en het is eigenlijk een tragedie. Het zou geweldig zijn geweest om ze weer op het podium te zien.

4 Led Zeppelin

Ondanks dat ze zelf geen heavy metal band zijn, pionierden ze met het genre en zonder hen zou het niet bestaan. Ze worden beschouwd als de blauwdruk voor wat elke rockband zou moeten zijn. Het is geen verrassing waarom. Ze hadden geweldige vocalen, gezongen door Robert Plant, die verpletterend en ontroerend tegelijk waren. Hun innovatieve baselines en zware drums hebben de rockindustrie gevormd tot wat we die nu kennen. Hun optredens waren legendarisch omdat deze band zoveel energie en pure rock and roll op het podium bracht. Het lijdt geen twijfel dat ze vandaag een hit zouden worden op het podium, als we ze maar weer live konden zien optreden.

3 Donna Summer

Iedereen kent de iconische nummers van Donna Summer, zoals Love to Love You Baby en Bad Girls. Het is geen wonder waarom we zouden willen dat we haar vandaag live konden zien optreden. Ze wiegde zich een weg door haar carrière voor bijna zestig jaar. Haar hoogtepunt was zeker de jaren 70. Ze bracht een theatraliteit in haar uitvoeringen die ze niets minder dan iconisch maakten. Haar iconische geluiden en aandacht voor detail laten ook zien waarom we zouden willen dat ze weer op het podium kon staan.

2 Adelaars

Iedereen kent het hitalbum Hotel California van de Eagles. Het verkocht miljoenen exemplaren en is in principe in elk huishouden bekend. De zachte en zonnige muziekstijl van deze band was een hit. Hun zachte rock bracht een nieuw perspectief op rock-'n-roll-uitvoeringen, dus ze kunnen op geen enkele manier uit deze lijst worden weggelaten. De Eagles werden geleid door Don Henley en Glenn Frey, en ze waren niets minder dan pioniers. Hun optredens hadden een geweldige sfeer en ze wisten hoe ze het publiek moesten betrekken. Ondanks dat de muziek rustiger was, was de energie tijdens hun optredens door het dak. We zouden echt willen dat we ze vandaag live konden zien optreden om diezelfde energie te creëren.

1 De Bee Gees

Deze band werd eind jaren vijftig opgericht, maar kwam pas echt op gang in de jaren 70. The Bee Gees bevatte broers Barry, Robin en Maurice Gibb. Deze broers waren niets minder dan discokoningen. Ze zijn verantwoordelijk voor het vormgeven van het geluid van het jaren 70-decennium op hun eigen unieke manier. Het lijdt geen twijfel dat de muziekscene uit de jaren 70 niet hetzelfde zou zijn geweest zonder hen. Hun muziek maakte niet alleen de weg vrij voor disco, maar ook voor vele andere muziekgenres. We zouden willen dat we hun uitvoeringen vandaag konden zien die een afspiegeling waren van wat ze hadden tijdens hun bloei.

Aanbevolen: