Deze Zuid-Afrikaanse acteurs maken naam in Hollywood

Inhoudsopgave:

Deze Zuid-Afrikaanse acteurs maken naam in Hollywood
Deze Zuid-Afrikaanse acteurs maken naam in Hollywood
Anonim

Voor de meeste acteurs is Hollywood de heilige graal; de plaats waar de magie gebeurt. Maar voor aspirant-acteurs, zelfs die in de Verenigde Staten, is de reis naar het krijgen van een eigen show of het casten in een grote show even vermoeiend als bijna hopeloos. Enkelen vinden geluksmomenten te snel, maar de meesten moeten het moeilijk hebben en klussen voordat ze een pauze kunnen nemen. Meghan Markle, voordat ze de hoofdrol speelde in Suits en uiteindelijk koninklijk werd, had een groot deel van de tijdelijke banen.

In de afgelopen jaren zijn we getuige geweest van talenten uit andere landen die naar Hollywood kwamen en naam maakten. Een goed voorbeeld is voormalig Miss World Priyanka Chopra, die erin slaagde een geweldige acteercarrière te maken, op het hoogtepunt waarvan ze de hoofdrol kreeg in ABC 's Quantico. Evenzo had komiek Trevor Noah de grootste en meest impactvolle overgang door de gastheer te worden van The Daily Show. Net als Noah zijn hier sterren uit Mzansi (het zuiden) die zich langzaam een weg banen naar Hollywood.

10 Thuso Mbedu

Thuso Mbedu werd beroemd als Winnie Bhengu in de tienerdramaserie Is'Thunzi, een rol waarvoor ze een internationale Emmy-nominatie kreeg. Dit jaar kreeg ze haar doorbraakrol in Hollywood als Cora in de Barry Jenkins-productie, The Underground Railroad. Voor haar rol als Cora ontving Mbedu een Hollywood Critics Association Award. In april werd aangekondigd dat Mbedu samen met haar idool Viola Davis zou schitteren in Woman King.

9 Nomzamo Mbatha

In 2012 verliet Nomzamo Mbatha haar geboorteplaats, Durban, zonder enig idee hoe de toekomst eruit zou zien. Zonder enige acteerervaring deed Mbatha auditie voor een rol op Isibaya en werd uiteindelijk een deel van de hoofdcast. In 2019 maakte Mbatha de overstap naar Los Angeles en kreeg ze een rol in Coming to America. In juli werd aangekondigd dat Mbatha naast Bruce Willis zou spelen in Soul Assasin.

8 Pearl Thusi

Pearl Thusi is een bekend gezicht in de Zuid-Afrikaanse entertainmentscene, die haar carrière halverwege de jaren 2000 begon. In haar thuisland staat ze bekend om haar optreden in shows zoals Zone 14 en Isidingo. Ze was ook de gastheer van een aantal shows, waaronder Lip Sync Battle Africa en Behind the Story. In 2009 verscheen Thusi op The No. 1 Ladies' Detective Agency, en in 2016 werd ze een vaste serie in Quantico. Thusi schreef geschiedenis als de ster van Netflix' eerste Afrikaanse Original, Queen Sono, en zal verschijnen in de streamers Wu Assasins: Fistful of Vengeance.

7 Maggie Benedict

Geboren en getogen in Pretoria, waar ze haar acteercarrière begon, kreeg Maggie Benedict erkenning voor haar vertolking van Akhona Miya in de toonaangevende Soap Opera, Generations. Haar rol als Violet in Ashes to Ashes leverde haar een Zuid-Afrikaanse film- en televisieprijs op. In 2017 maakte Benedict de overstap naar Amerika en is sindsdien verschenen in The Good Doctor, Super Wings!, De Romanoffs en Random Acts of Flyness.

6 John Kani

Beroemd om zijn verschijning als hoofdrolspeler in de baanbrekende film Sarafina!, is John Kani een manusje van alles. Hij is een acteur, een auteur, een toneelschrijver, wiens werken door de jaren heen bekendheid hebben gekregen, en een regisseur. Zijn meest iconische rol tot nu toe is die van T'Chaka in Black Panther van MCU. Kani sprak ook Rafiki uit in de remake van The Lion King 2019 en verscheen in Murder Mystery en Captain America: Civil War.

5 Phumzile Sitole

Phumzile Sitole beschouwt zichzelf als een acteur die van fotografie houdt. Ze voegt zich bij de lange keten van Zuid-Afrikaanse acteurs die hun A-game naar de tafel brengen in Hollywood, nadat ze de rol van Captain Ndoye in Star Trek speelde. Sitole heeft ook rollen gehad in The Good Fight en de veelgeprezen serie van Netflix, Orange Is the New Black.

4 Lemogang Tsipa

Oorspronkelijk uit KwaZulu-Natal, luisterde Tsipa naar zijn vak aan de South African School of Motion Picture Medium and Live Performance. Hij studeerde in 2012 af aan de instelling. Tsipa kreeg bekendheid door zijn vertolking van het ribbenkrakende personage Dini Masilela in de dramaserie Traffic!. In 2019 verscheen hij op Netflix's The Boy Who Harnessed the Wind, gebaseerd op een boek van William Kamkwamba en Bryan Mealer met dezelfde naam.

3 Kim Engelbrecht

Kim Engelbrecht werd bekend als Lolly van Onselen in Isidingo. Haar carrière gaat helemaal terug tot 1994 toen ze de rol van Sarah speelde in Sarahsara. Lokaal is ze door de jaren heen in tal van films verschenen, waaronder Boy Called Twist en Bunny Chow. Haar Hollywood-overname omvat optredens in Dominion, The Flash en Raised by Wolves.

2 Connie Chiume

Chiume nadert de leeftijd van 70 en heeft een mooie carrière gehad, maar het is alsof ze nog maar net begint. In Zuid-Afrika, haar acteerkredieten omvatten optredens in shows zoals Rhythm City, Zone 14 en Blessers. In Hollywood is Chiume verschenen in de MCU-cultklassieker Black Panther, naast Kenia's Lupita Nyong'o, wijlen Chadwick Boseman en Danai Gurira. In 2020 verscheen Chiume in Beyonce's iconische muziekfilm, Black is King, naast Nandi Madida en Warren Masemola

1 Terry Pheto

Terry Pheto kwam door puur geluk in het reguliere acteren. Ze was toevallig op het juiste moment op de juiste plaats. Op 21-jarige leeftijd maakte Pheto deel uit van een theatergroep, toen de castingdirecteur van de Academy Award-winnende film Tsotsi haar uitkoos. Sindsdien is ze verschenen in tal van films en tv-shows, waaronder Goodbye Bafana, Catch a Fire, The Bold and the Beautiful en Mandela: Long Walk to Freedom.

Aanbevolen: