Friends': feiten achter de schermen over het personage van Maggie Wheeler, Janice

Inhoudsopgave:

Friends': feiten achter de schermen over het personage van Maggie Wheeler, Janice
Friends': feiten achter de schermen over het personage van Maggie Wheeler, Janice
Anonim

De legendarische sitcom Friends zegende onze schermen voor het eerst in september 1994, en vanaf dat moment resoneerde het met miljoenen over de hele wereld, met een impact die bijna twee jaar aanhoudt tientallen jaren. Zoals de meeste shows, had het zowel lieve als vervelende personages. Maar misschien was het meest irritante van allemaal: Janice Hosenstein Hou van haar of haat haar, Janice was onmiskenbaar dat ze een belangrijk onderdeel van de serie was.

Het personage gespeeld door Maggie Wheeler stond bekend om haar prikkelbare, nasaal hoge stem en haar kenmerkende slogan: "Oh mijn god!" Janice bracht de hele 10 seizoenen door met het kwellen van de zes hoofdpersonen met haar weerzinwekkende gelach en aanmatigende aanwezigheid - met een speciale focus op Chandler Bing. Ze had ook een enigszins unieke breuk met Joey Tribbiani. Ondanks haar vele capriolen was er veel meer aan het karakter van Janice dat veel kijkers niet wisten.

10 Janice moest geen terugkerend personage zijn

Janice bleef bij fans van seizoen 1 ― waar Chandler verschillende mislukte pogingen had om het uit te maken ― tot de seizoensfinale ― waar ze op wonderbaarlijke wijze de toekomstige buurvrouw van Chandler en Monica bleek te zijn. Dat mocht echter niet het geval zijn.

Wheeler vertelde dat ze alleen auditie deed voor een eenmalige gastrol, maar het bleek dat de makers haar altijd in de buurt wilden houden. Hoewel ze bang was dat elke aflevering waarin ze speelde haar laatste zou zijn, sloten de makers van de show de deur voor Janice nooit helemaal tot het einde toe.

9 Er was bijna een spin-off van Janice

Vanwege Janice's invloed op de kijkers, werd het idee van een spin-off gebaseerd op haar personage gekoesterd. Wheeler herinnerde zich dat het bijna werkelijkheid werd nadat een Britse schrijver haar benaderde om de serie te pitchen. Janice zou therapeut worden in de nieuwe spin-off. Helaas hebben de makers van de show het idee niet gekocht. Desalniettemin blijft Wheeler hoopvol en bereid om de rol opnieuw te spelen als ze ooit wordt gevraagd. Het zou zeker een show zijn om naar uit te kijken!

8 Janice was verborgen voordat ze in een aflevering verscheen

Maggie Wheeler
Maggie Wheeler

Van alle terugkerende gastpersonages ontving Janice de meeste liefde van fans, hoewel ze een hekel had aan alle hoofdpersonages, vooral Joey. Het was echter geen toeval dat haar aanwezigheid tot gejuich van het live publiek losbarstte wanneer ze op de set stapte, en daar was een speciale reden voor. Wheeler onthuld:

7 Janice had op het Joey-vervolg kunnen zijn

Hoewel fans geen spin-off van Janice konden krijgen, kregen ze een vervolg genoemd naar het personage van Matt LeBlanc, Joey, voordat het in 2006 werd geannuleerd. Gezien de hilarische rivaliteit tussen Joey en Janice, hoopte Wheeler dat Janice dat wel zou doen. verschijnen in het vervolg.

De actrice suggereerde dat het leuk zou zijn om Joey te ergeren en uiteindelijk de laatste man in het trio in bed te leggen. Helaas accepteerden de makers haar ideeën niet - wat een gemiste kans!

6 De inspiratie achter de iconische lach van Janice

Janice's irritante gekakel was een van de hoogtepunten van haar prikkelbare karakter, en het blijkt dat het werd geïnspireerd door niemand minder dan Matthew Perry. Perry speelde Janice's aan en uit minnaar, Chandler Bing.

Tijdens Friends: The Reunion verscheen Wheeler verrassend naast de hoofdcast en onthulde dat Perry haar aan het lachen had gemaakt. Ze vertelde dat ze in lachen uitbarstte toen ze Perry hoorde praten omdat hij zo grappig klonk. Op dat moment werd de iconische lach geboren.

5 Wheeler was bij de seizoensfinale

Janice verscheen voor het laatst op Friends in de 15e aflevering van seizoen 10, 'The One Where Estelle Dies'. In de aflevering waren Chandler en Monica op zoek naar een huis en ontdekten ze dat Janice hun toekomstige buurman is. De enige manier waarop ze haar konden overtuigen om zich terug te trekken, was door te liegen dat Chandler nog steeds gevoelens voor haar heeft.

Hoewel dat het einde was voor Janice, was Wheeler persoonlijk aanwezig bij de opnames van de laatste aflevering. De actrice herinnerde zich dat ze op de set was en zich overweldigd voelde door emoties die ze samen met de andere castleden huilde.

4 Wheeler direct verbonden met Janice

Maggie Wheeler bij Central Perk
Maggie Wheeler bij Central Perk

Het kostte Wheeler niet veel moeite om de Janice in haar naar boven te halen, omdat ze zich onmiddellijk met het personage verbond op een manier die ze nog nooit eerder had gedaan. Bij het lezen van het script, dat "beschreven werd als een snel pratende New Yorker", had Wheeler het gevoel dat ze haar hele leven voor de rol had gerepeteerd.

Ze merkte op dat Janice zich een combinatie voelde van alle vrouwen die ze ooit had ontmoet en meegemaakt toen ze opgroeide in New York, dus het was niet moeilijk om ze te imiteren en alles in één personage te gieten.

3 Wheeler heeft wat Janice-rekwisieten bewaard

Verschillende beroemdheden vertrekken vaak met iets memorabels van de filmset om hun karakter aan te herinneren. Wheeler was hierop geen uitzondering en ze pakte een paar uitzonderlijke items als memorabilia.

De 59-jarige gaf toe dat ze de sleutelhanger bewaarde die voor haar was gemaakt uit de aflevering waarin Chandler haar van het bed duwde nadat ze een advies van Ross over knuffelen had opgevolgd. Ze bewaarde ook een aantal iconische kleding zoals Janice's kenmerkende gouden broek en een erwtgroene corduroy broek. Wheeler hoopt op een dag zelfs de gouden broek te rocken!

2 Wheeler werd ontslagen bij de Ellen DeGeneres Show

Voor haar grote doorbraak op Friends was Wheeler een ster in de eerste aflevering van The Ellen DeGeneres Show. Destijds heette de overdag comedy talkshow These Friends of Mine. Helaas werd Wheeler ontslagen. Hoewel ze er kapot van was, channelde ze haar teleurstelling in de richting van het creëren van Janice. Ze herinnerde zich:

1 Wat doet Wheeler nu?

Afbeelding
Afbeelding

Het is 17 jaar geleden dat de NBC-sitcom eindigde en Wheeler heeft sindsdien aan verschillende projecten gewerkt. Haar acteercredits omvatten The Parent Trap, Californication, Will & Grace en Everybody Loves Raymond. Naast acteren is Wheeler de zangleider van het Golden Bridge Choir in Californië. Wat haar persoonlijke leven betreft, is de actrice gelukkig getrouwd met de beroemde beeldhouwer Donnie Wheeler. Het stel stapte in 1990 in het huwelijksbootje en is de trotse ouders van twee prachtige dochters, Juno en Gemma.

Aanbevolen: