10 Feiten achter de schermen over 'Mare Of Easttown' van HBO

Inhoudsopgave:

10 Feiten achter de schermen over 'Mare Of Easttown' van HBO
10 Feiten achter de schermen over 'Mare Of Easttown' van HBO
Anonim

Als je Mare Of Easttown nog niet hebt gezien, mis je een thriller op het puntje van je stoel. De show bouwt spanning op als geen ander en het verhaal en de personages zijn intens en verslavend. Kate Winslet is geweldig als Mare en hoewel haar uiterlijk anders is, zijn haar acteervaardigheden net zo goed als altijd. Net als je denkt dat je de show doorhebt, is er een nieuwe wending die je vasthoudt voor de volgende aflevering.

Winslet steelt zeker de show, maar er zijn genoeg andere personages die net zo interessant zijn. De setting van het verhaal en alle realistische details maken het een genot om naar te kijken. Mensen kunnen er niet over praten, maar er is meer aan de show dan wat je in één oogopslag ziet. Hier zijn tien feiten achter de schermen over de show.

10 Easttown is een echte plek

In tegenstelling tot veel films en films die instellingen gebruiken op basis van verzonnen plaatsen, is Easttown een echte locatie. Het is een klein stadje aan de rand van Pennsylvania. Het is de thuisbasis van ongeveer 10.500 mensen en terwijl de show de stad eruit laat zien alsof het moeilijke tijden doormaakt en de bewoners ongelukkig zijn, is de echte Easttown heel anders. Mensen wonen graag in het kleine stadje en het heeft veel banen en kansen voor degenen die het hun thuis noemen.

9 Lokaal voedsel werd gebruikt in de show

Productplaatsing wordt vaak gebruikt in shows en films en dat was bij deze niet anders. Het grote verschil hier is dat veel van het eten en drinken in de film eigenlijk van lokale plaatsen komt. Benzinestations, restaurants en andere kleine bedrijfjes kwamen ook in de film aan bod en zijn eigenlijk echte plekken die in of rond de echte Easttown te vinden zijn.

8 Winslet's haar is met opzet slecht gedaan

Hoewel ze een uitgebreide filmlijst heeft, denken de meeste mensen aan Kate Winslet uit de Titanic-film. In Titanic speelde ze een mooie, rijke jonge vrouw die prachtige jurken en dure sieraden droeg en haar haar en make-up altijd op punt had. Kate's personage in Mare of Easttown ziet er heel anders uit. Omdat Kate zo opvallend is, moet het haar- en make-upteam haar er opzettelijk ruw uit laten zien om bij het uiterlijk van haar personage te passen.

7 Een castlid stierf tijdens het filmen

Hoewel er veel doden en moorden waren in de verhaallijn, was er ook een echte dood tijdens het filmen van de show. Phyllis Somerville, die Betty Carroll speelde in de show, stierf in haar huis van natuurlijke oorzaken terwijl het product in de wacht werd gezet.

6 Mare's personage is gebaseerd op een echte politiedetective

Hoewel het personage Mare fictief is, was ze gebaseerd op een echt persoon. Christine Bleiler, een detective uit Chester County, heeft een vergelijkbare persoonlijkheid en pit als haar. Kate zegt zelfs dat ze haar inspiratiebron voor haar personage was en dat ze haar vaak belde en haar om hulp vroeg bij de rol en om haar te vragen hoe ze met een situatie zou omgaan of wat ze vond van haar vertolking van het personage.

Kate legde uit: Ik zou haar eerlijk om 5 uur 's ochtends bellen en zeggen: 'Christine, het spijt me zo. Ben je wakker?'

5 Winslet had nog nooit een pistool vastgehouden voor de show

Hoewel Kate in de loop der jaren veel personages heeft gespeeld en veel geweldige levenservaringen heeft gehad, had ze nog nooit een pistool vastgehouden totdat ze Mare speelde. Ze moest niet alleen leren om het vast te houden, maar ook leren richten en schieten, zodat ze de scènes er realistisch uit kon laten zien.

4 Evan Peters filmde ook WandaVision

Evan Peters nagelde meteen aan rollen. Hij speelde niet alleen rechercheur Zabel in Mare of Easttown, maar hij filmde tegelijkertijd ook WandaVision. Het kan niet gemakkelijk zijn om terug te schakelen en te forceren tussen twee verschillende rollen of dubbele tijd te investeren om deel uit te maken van beide verhalen.

3 De maker van de show groeide op in de buurt van Easttown

Hoewel de maker van de show niet opgroeide in de stad Easttown, groeide hij wel op tot aan de weg in de stad Berwyn. Hoewel het verhaal en de gebeurtenissen niet waar zijn, baseerde hij veel van de personages op mensen die hij kende toen hij opgroeide en de gewoonten van de mensen uit de kleine stad.

Gerelateerd: Kate Winslet trekt de aandacht van critici in nieuwe HBO Limited-serie 'Mare Of Easttown'

2 Winslet woonde een maand in de filmsetting om er gevoel voor te krijgen

Kate wilde haar rol heel graag vastleggen en ze moest erachter komen hoe het was om op de plek te wonen die Mare haar thuis zou noemen. Ze bracht een maand door in de omgeving en praatte met mensen om een echt gevoel voor de sfeer te krijgen en om meer te leren over het gebied en hoe de mensen die hun leven leiden hun dagelijks leven inrichten.

1 De politie van Easttown hielp de show realistischer te maken

De show deed er alles aan om de gebeurtenissen realistisch te laten lijken en ze hadden zelfs David Obzud, hoofd van de Easttown Police Department, een adviseur op de set. De politiechef bekeek het script en hielp bij het uitleggen van procedures en andere dingen, zodat de show alles goed kon krijgen.

Aanbevolen: