Full House': 10 keer de show behandeld met echte problemen

Inhoudsopgave:

Full House': 10 keer de show behandeld met echte problemen
Full House': 10 keer de show behandeld met echte problemen
Anonim

In de jaren '80 en '90 hadden familie-sitcoms iets met het maken van 'speciale naschoolse' afleveringen. Deze afleveringen gingen over zware en soms controversiële / taboe-onderwerpen en werden uitgezonden tijdens hun normale tijdvakken. De hoop van deze afleveringen dat families met elkaar zouden kijken en de aflevering zouden kunnen bespreken tijdens commercials en na afloop van de aflevering.

Als een van de meest populaire sitcoms van dit tijdperk, was Full House geen onbekende in het formaat van de "zeer speciale aflevering". De serie werd zelfs zo goed in deze "speciale afleveringen" dat ze moeilijke, echte problemen naadloos in hun plots konden weven zonder van de hele aflevering een naschoolse special te maken. Hier zijn tien keer dat Full House de kijker leerde dat het leven niet altijd voorspelbaar is.

10 Het verlies van een grootouderfiguur

Michelle knuffelt Papouli op de bus in Full House
Michelle knuffelt Papouli op de bus in Full House

Een van de meest hartverscheurende afleveringen van Full House vond plaats tijdens het zevende seizoen. Wanneer Jesse's grootvader "Papouli" op bezoek komt, krijgt hij vrijwel onmiddellijk een band met Michelle. Nadat ze een traditionele Griekse dans heeft geleerd, overtuigt Michelle Papouli om naar haar school te komen om haar klasgenoten les te geven. Papouli kan helaas niet aanwezig zijn omdat hij in zijn slaap overlijdt.

Hoewel het hele uitgangspunt van Full House draaide om de dood van een familielid, was dit de eerste keer dat Michelle echt verdriet ervoer. Met haar liefhebbende familie achter haar leerde Michelle dat er niet één manier is om te rouwen, maar dat het altijd belangrijk is om de herinnering aan iemand levend te houden.

9 Eetstoornissen/dieetcultuur

DJ Tanner met een ijsblokje op een ijslollystokje
DJ Tanner met een ijsblokje op een ijslollystokje

Terwijl Full House serie-onderwerpen had behandeld voordat "Shape Up" de eerste Full House-aflevering was die officieel de "zeer speciale afleveringstitel" verdiende. Nadat ze verneemt dat Kimmy een zwemfeestje geeft, maakt DJ zich zorgen over haar gewicht en besluit ze zichzelf uit te hongeren terwijl ze ook buitensporig traint.

Als oudste Tanner-dochter was DJ niet alleen een rolmodel voor haar zussen, maar ook voor de wereld van jonge kijkers die naar de show keken. "Shape Up" was echt bedoeld om de kijkers bij te brengen dat jezelf uithongeren en overmatig sporten geen manier was om een beter lichaamsbeeld te krijgen.

8 Angst

Stephanie zit op Danny's schoot terwijl hij met een kindertherapeut praat
Stephanie zit op Danny's schoot terwijl hij met een kindertherapeut praat

Af en toe pakte Full House problemen uit het echte leven op subtielere manieren aan, zoals ze deden toen ze angst onderzochten. In seizoen 3 ervaart San Francisco een aardbeving terwijl Danny aan het werk is en de meisjes thuis zijn. De aardbeving en Danny's afwezigheid zorgen voor een traumatische ervaring voor Stephanie die weigert haar vader uit het oog te verliezen.

Zoals veel ouders vindt Danny in het begin niets mis met Stephanie's aanhankelijke gedrag, maar realiseert zich al snel dat er iets groters aan de hand is. Vervolgens neemt hij Stephanie mee naar een kindertherapeut die haar helpt haar angst te begrijpen en ermee om te gaan.

7 Kindermishandeling

Stephanie werkt aan huiswerk met haar partner Charles
Stephanie werkt aan huiswerk met haar partner Charles

"Silence is Not So Golden" was de tweede en laatste aflevering van Full House die werd geclassificeerd als een "zeer speciale aflevering". De aflevering concentreert zich op Stephanie die is gekoppeld aan een klasgenoot, Charles, voor een groepsproject. Terwijl ze aan het project werkt, ontdekt Stephanie dat de vader van Charles hem af en toe misbruikt, maar zweert dat ze niets zal zeggen.

Stephanie komt eerst haar belofte na, maar realiseert zich al snel dat niet alle geheimen bewaard moeten worden en laat Jesse weten wat er met Charles aan de hand is. Dit was niet de eerste "zeer speciale aflevering" waarin kindermishandeling werd aangepakt, maar het was een primeur voor Full House, waardoor het een belangrijk moment voor de serie werd.

6 Stoppen met de middelbare school/terugkeren als volwassene

Jesse zit als volwassene in een klaslokaal op de middelbare school
Jesse zit als volwassene in een klaslokaal op de middelbare school

In de loop der jaren werd Jesse een favoriet bij fans op Full House, waardoor het besef dat hij de middelbare school nooit had afgemaakt des te belangrijker werd voor de kijkers. In plaats van Jesse te schande te maken, moedigt de familie Jesse aan om terug te keren naar de middelbare school om eindelijk zijn diploma te behalen.

Dit was een belangrijke aflevering omdat volwassenen die terugkeerden naar de middelbare school niet veel op televisie te zien waren. De verhaallijn van Jesse gaf mensen uit het echte leven de hoop dat ze terug naar school konden gaan en de mijlpaal in het leven konden bereiken die ze hadden gemist.

5 Roken

Stephanie krijgt een sigaret aangeboden in de meisjesbadkamer
Stephanie krijgt een sigaret aangeboden in de meisjesbadkamer

Het duurde verrassend lang voordat Full House de groepsdruk aanpakte waarmee echte tieners te maken hebben als het op roken aankwam. Tijdens seizoen zeven werd Stephanie het onderwerp van deze speciale aflevering wanneer ze door twee oudere meisjes onder druk wordt gezet om te roken in de badkamer van het meisje.

Stephanie zegt aanvankelijk nee, maar is bang dat haar beslissing ervoor zal zorgen dat ze verstoten wordt en nooit cool zal zijn. Uiteindelijk blijft ze bij haar keuzes en herinnert ze de kijkers eraan dat het altijd beter is om groepsdruk te weerstaan.

4 Drinken door minderjarigen

Jonge DJ met een blikje bier naast een foto van een oudere DJ die op haar bed zit met een kater Kimmy
Jonge DJ met een blikje bier naast een foto van een oudere DJ die op haar bed zit met een kater Kimmy

Drinken door minderjarigen was een hot-button-onderwerp op Full House dat toevallig twee afleveringen opleverde tijdens de acht seizoenen van de show. De eerste keer dat de show alcoholgebruik door minderjarigen aanpakte, was met DJ in seizoen drie, waar ze haar verliefdheid en andere middelbare scholieren betrapt op drinken in de gang van een schooldans. Toen, in seizoen acht, had DJ dit keer met Kimmy opnieuw te maken met alcoholgebruik door minderjarigen.

In beide afleveringen werd benadrukt dat alcoholgebruik door minderjarigen een slecht idee was. Dit was duidelijk omdat DJ nooit degene was die dronk, maar het morele kompas was voor de mensen om haar heen.

3 Ziekte van Alzheimer

DJ met Eddie in haar huis, biedt haar zijn arm aan om vast te houden
DJ met Eddie in haar huis, biedt haar zijn arm aan om vast te houden

Hoewel de representaties van handicaps en ziekte de afgelopen jaren beter zijn geworden, was dat in de jaren '80 en '90 niet het geval. Dat is een deel van de reden waarom "The Volunteer" zo'n baanbrekende aflevering van Full House was.

In de aflevering doet DJ vrijwilligerswerk bij een bejaardentehuis waar ze bevriend raakt met Eddy, een patiënt met de ziekte van Alzheimer. In de loop van de aflevering leert DJ wat Alzheimer is en hoe het iemands leven beïnvloedt. Een les die kijkers samen met DJ hebben geleerd.

2 Pesten

Michelle en Aaron knijpen elkaar naast een foto van Michelle en haar vriend W alter
Michelle en Aaron knijpen elkaar naast een foto van Michelle en haar vriend W alter

Pesten komt in alle vormen en vormen en Full House wist dit. Daarom heeft de serie pesten door de jaren heen in verschillende afleveringen aangepakt.

Full House pakte pesten harder aan tijdens seizoen drie, toen Stephanie en haar vrienden gemeen doen tegen een klasgenoot die hem 'Duck Face' noemt. Later pakten ze pesten opnieuw aan met Michelle, die een "terugvecht"-houding aannam. Aan het einde van beide afleveringen was het duidelijk dat Full House een zeer anti-pest aanpak hanteerde en dat zouden de kijkers ook moeten doen.

1 De gevolgen van het verliezen van een jonge moeder

Joey met Stephanie bij de moeder-dochter logeerpartij
Joey met Stephanie bij de moeder-dochter logeerpartij

Het hele uitgangspunt van Full House draaide om het verlies van Pam, de matriarch van de familie Tanner. Hoewel haar afwezigheid werd gevoeld, werd er niet altijd iets aan gedaan, behalve in zeldzame gevallen.

Een van de meest memorabele van deze afleveringen draait om een moeder-dochter slaapfeestje waar Stephanie raar van opkijkt. Het is een van de weinige afleveringen waarin het publiek kan zien hoe de kinderen hun verlies rond hun moeder verwerken op een leeftijdsgeschikte manier.

Aanbevolen: