Boy Meets World': alle problemen uit het echte leven die de show heeft aangepakt

Inhoudsopgave:

Boy Meets World': alle problemen uit het echte leven die de show heeft aangepakt
Boy Meets World': alle problemen uit het echte leven die de show heeft aangepakt
Anonim

Als het ging om familie-/tienertelevisie in de jaren 90 en 2000, stond geen enkele show ooit bovenaan ABC's Boy Meets World. De serie liep zeven seizoenen en volgde Cory Matthews (Ben Savage) van een beïnvloedbare zesdeklasser tot een volwassen man die door de hoogte- en dieptepunten van de universiteit en het huwelijk navigeert.

In de zeven seizoenen heeft Boy Meets World allerlei afleveringen uitgezonden, van hilarische afleveringen met personages in absurde situaties tot afleveringen die een beetje te echt werden. "Speciale afleveringen" waren toen heel gewoon en Boy Meets World nam ze heel serieus als het ging om het opleiden van hun publiek. Hier zijn tien keer dat Boy Meets World zijn kijkers leerde dat het leven niet altijd gemakkelijk is.

10 Vreemdgaan

Cory kust iemand anders in het skigebied
Cory kust iemand anders in het skigebied

Zoals de meeste sitcoms had Boy Meets World een iconisch stel waar fans niets aan konden doen. En in de loop van zeven seizoenen gingen Cory en Topana uit elkaar en kwamen vaak weer bij elkaar!

Ondanks hun aan-uit-weer-status, was het niet te ontkennen dat deze twee "eindspel" waren en daarom was het zo schokkend dat Cory Topanga bedriegt tijdens seizoen vijf. In plaats van Topanga de waarheid te vertellen, liegt hij en zo begint een enorm probleem voor het jonge stel om mee om te gaan.

9 Kindermishandeling

Cory praat met Claire bij hem thuis
Cory praat met Claire bij hem thuis

"Special Episodes" waren extreem gebruikelijk in de jaren 90 en een onderwerp dat ze regelmatig behandelden was de zeer reële effecten van kindermishandeling. Boy Meets World trad in de voetsporen van sitcoms voor hen en zond ook een hele aflevering uit over dit onderwerp.

In de aflevering van seizoen vier raakt Shawn bevriend met Claire, een jong meisje wiens vader gewelddadig is. Shawn denkt dat hij het juiste doet door haar in zijn huis te laten crashen en haar privéleven geheim te houden, maar hij komt er al snel achter dat dat helemaal niet het geval is.

8 Cults

Shawn met de leider van de sekte
Shawn met de leider van de sekte

Cults worden niet vaak op televisie verkend en daarom was het zo baanbrekend dat Boy Meets World er tijdens het vierde seizoen van de show naartoe ging.

Nadat hij zich verloren voelt, struikelt Shawn in een sekte die hem het gevoel geeft dat hij er eindelijk bij hoort. Helaas doet deze sekte meer kwaad dan goed voor Shawn, die op een harde manier een lesje moet leren. Deze aflevering was echt baanbrekend en leerde kijkers over de gevaren die kunnen ontstaan in sektes.

7 Langeafstandsrelaties

Cory knuffelt een kletsnatte Topanga in zijn keuken
Cory knuffelt een kletsnatte Topanga in zijn keuken

Langeafstandsrelaties zijn niet ongewoon in de televisiewereld, maar wel als het om jonge liefde gaat. Tijdens seizoen vier wordt de liefde van Cory en Topanga op de proef gesteld wanneer haar ouders verhuizen naar Pittsburg en haar meenemen.

De scheiding raakt Cory en Topanga hard, waarbij ze allebei uithalen naar de mensen om hen heen. Uiteindelijk loopt het mis als Topanga wegrent om bij Cory te zijn. Gelukkig komt het goed voor deze twee, maar het is een harde herinnering dat afstand echt een relatie kan beïnvloeden, hoe verliefd een stel ook is.

6 Seksueel geweld

Shawn kleedde zich als een meisje; Topanga in de kamer met Stuart
Shawn kleedde zich als een meisje; Topanga in de kamer met Stuart

Over seksueel geweld werd in de jaren 90 en 2000 niet veel gesproken op televisie, althans niet zoveel als tegenwoordig wordt besproken met de MeToo-beweging. Dat weerhield Boy Meets World er echter niet van om het onderwerp niet één maar twee keer te onderzoeken.

De eerste keer was dat Shawn als meisje undercover ging om te ervaren dat jongens het woord 'nee' niet serieus namen. In latere seizoenen ging de serie all-in toen Topanga onder druk werd gezet door een leraar die zijn gezag gebruikte om haar onder druk te zetten.

5 De dood van een ouder

Shawn bezoekt zijn vader in het ziekenhuis
Shawn bezoekt zijn vader in het ziekenhuis

De dood is een onderdeel van het leven en als zodanig is het een onderdeel geworden van de beste televisieprogramma's, waaronder Boy Meets World. Tijdens seizoen zes moest Shawn de zeer harde realiteit van het verliezen van een ouder doorstaan en het is nog steeds een van de treurigste afleveringen van de hele show.

Shawn en zijn vader waren misschien niet altijd op dezelfde pagina, maar het v alt niet te ontkennen dat ze van elkaar hielden, wat deze aflevering zo veel moeilijker maakt. Hoewel het triest is om te zien, herinnert het je eraan dat het oké is om te rouwen en dat rouwen er voor iedereen anders uitziet.

4 Drinken/Alcoholisme door minderjarigen

Cory op een feestje wandelend door Topanga
Cory op een feestje wandelend door Topanga

Cory Matthews was er trots op dat hij een goed kind was en een goed rolmodel voor iedereen om hem heen, wat het zo moeilijk en echt maakte toen hij van dat paard viel.

Na de breuk met Topanga in seizoen 5, wendt Cory zich tot alcohol om zijn pijn te verdoven. Voor het eerst waren fans getuige van een duistere kant van Cory die gelukkig niet lang duurde dankzij zijn ondersteunende familie.

3 Groepsdruk

Cory en Topanga als koning en koningin van het bal
Cory en Topanga als koning en koningin van het bal

Peer pressure is een onderdeel van opgroeien en daarom is het geen verrassing dat Boy Meets World het onderwerp op verschillende manieren heeft aangeroerd. Van toegeven aan wat de coole kinderen de druk willen voelen om je maagdelijkheid te verliezen, de serie liet geen middel onbeproefd.

Een van de meest iconische afleveringen van groepsdruk vond plaats in het vijfde seizoen, tijdens de prom-aflevering van de show. Cory en Topanga voelen de druk om met elkaar te slapen en proberen allebei de nacht perfect te maken voordat ze beseffen dat ze er absoluut nog niet klaar voor zijn.

2 Vroeggeboorte

Cory, Shawn en Topanga bezoeken Cory's kleine broertje in de NICU
Cory, Shawn en Topanga bezoeken Cory's kleine broertje in de NICU

Er zijn talloze televisie-afleveringen geweest over de bevalling sinds het begin van de televisie, maar weinigen kiezen ervoor om de negatieve kant van de bevalling te laten zien. Boy Meets World wilde precies dat doen met de geboorte van het vierde kind van Matthew.

Na te vroeg geboren te zijn, wordt het nieuwste kind van Amy en Alan gedwongen om de eerste paar dagen van zijn leven in de NICU door te brengen, aangesloten op machines om hem te helpen in leven te blijven. Deze aflevering toonde echt de kracht van hoop en familie wanneer het grootste moment van iemands leven in een nachtmerrie verandert.

1 Vandalisme

Meneer Feeny komt naar buiten en ziet dat zijn huis vernield is
Meneer Feeny komt naar buiten en ziet dat zijn huis vernield is

"Life Lessons" is een aflevering van seizoen drie die niet alleen gaat over vandalisme, maar ook over groepsdruk. Nadat ze boos zijn geworden op meneer Feeny voor een inspannende examenweek, halen de studenten van John Adams High uit en beginnen actie te ondernemen.

Hoewel Cory en Topanga oorspronkelijk de enigen zijn die Mr. Feeny's leven niet echt zuur maken, voegt Shawn zich uiteindelijk bij de goede kant nadat hij zich realiseert dat vandalisme hen nergens zal brengen. Het trio leert veel in deze aflevering, maar uiteindelijk doen ze het juiste en komen ze op voor een oude vriend: Mr. Feeny.

Aanbevolen: