10 weinig bekende feiten over de actrice die Zola speelt in 'Grey's Anatomy

Inhoudsopgave:

10 weinig bekende feiten over de actrice die Zola speelt in 'Grey's Anatomy
10 weinig bekende feiten over de actrice die Zola speelt in 'Grey's Anatomy
Anonim

Grey's Anatomy is al heel lang in de lucht. Het ging in première in maart 2005 en sindsdien heeft de show zeventien seizoenen en 380 afleveringen gehad. Slechts twee primetime televisiedrama's - Law & Order: Special Victims Unit en NCIS - hebben meer afleveringen uitgezonden sinds 2005, en Grey's Anatomy is de langste- lopend primetime medisch drama aller tijden.

In de zeventien seizoenen dat Grey's Anatomy op televisie is geweest, zijn er honderden acteurs in de serie verschenen. Van die honderden acteurs zijn er veel kinderen geweest (waaronder enkele vrij bekende namen), maar geen enkele kindacteur is in meer afleveringen van Grey's Anatomy verschenen dan Aniela Gumbs. Gumbs speelt Zola Grey Shepherd, de dochter van Dr. Meredith Gray en Dr. Derek Shepherd. Gumbs is al een aantal jaren te zien in de show, maar ze blijft een relatief onbekende actrice. Hier zijn tien dingen die u moet weten over Grey's Anatomy's Aniela Gumbs.

10 Ze begon Zola te spelen in 2015

Aniela Gumbs begon voor het eerst met het spelen van Zola tijdens seizoen elf van Grey's Anatomy in 2015. Seizoen elf is opmerkelijk omdat het het seizoen is waarin (Spoiler Alert) Dr. Derek Shepherd sterft. Daarom is het logisch dat Zola dat seizoen een prominentere rol begon te spelen in de show toen zij en haar familie de dood van haar vader verwerkten.

9 Ze speelt graag in 'Grey's Anatomy'

Optreden in een zeer succesvolle tv-show klinkt als een droombaan voor iedereen, en Aniela Gumbs is het daar zeker mee eens. Ze post regelmatig op haar Instagram-account hoeveel ze van Grey's Anatomy houdt en hoe opgewonden ze is om naar haar werk te gaan. Ze onderschrijft haar berichten over het werken aan de show vaak met de hashtag "BestShowEver."

8 Ze is niet de enige actrice die Zola Grey Shepherd speelt

Voordat Aniela Gumbs werd gecast voor Grey's Anatomy, werd de rol van Zola gespeeld door de tweeling Jael Moore en Jela K. Moore. De tweeling speelde Zola vanaf haar eerste optreden in seizoen zeven tot Gumbs de rol overnam in seizoen elf. Tv-shows herschikken vaak kindacteurs wanneer hun personages oud genoeg worden om sprekende rollen op zich te nemen, en dat lijkt de reden te zijn waarom de Moore-tweeling werd herschikt. Veel fans dachten oorspronkelijk dat kinderactrice Heaven White in 2014 was gekozen als de nieuwe Zola, maar het bleek dat ze net was gecast om in één aflevering te verschijnen als "Future Zola" tijdens een alternatieve realityreeks.

7 'Grey's Anatomy' was haar eerste tv-rol

Volgens haar IMDB-pagina is Grey's Anatomy de eerste en enige televisieserie waarin Gumbs is verschenen. In feite is het haar enige professionele acteerkrediet op IMDB (hoewel ze volgens haar Instagram-account ooit verscheen als achtergronddanseres op Jane the Virgin). Gumbs is sinds 2015 regelmatig te zien in Grey's Anatomy, dus het is niet verwonderlijk dat ze geen tijd heeft gehad om andere rollen op zich te nemen. Ze is nog maar twaalf jaar oud, dus het is zeer waarschijnlijk dat er meer rollen in haar toekomst zullen zijn als haar tijd op Grey's Anatomy erop zit.

6 Ze is een van de weinige kinderen op 'Grey's Anatomy' die geen tweeling is

Veel van de kinderen in Grey's Anatomy worden gespeeld door een tweeling, zoals vaak het geval is in film- en televisieproducties. Zola's broers en zussen, Bailey en Ellis, worden beide gespeeld door een tweeling. Bailey, de jongere broer van Zola, wordt gespeeld door Ryder en Brody Goodstadt. Eliis, het jongste Grijze Herder-kind, wordt gespeeld door Ella en Grace Faris.

Related: 'Grey's Anatomy'-ster Eric Dane verscheen ooit in deze Marvel-film

5 Ze heeft meer dan veertig afleveringen van 'Grey's Anatomy' gespeeld, meer dan welke andere kinderacteur dan ook

Volgens IMDB is Aniela Gumbs verschenen in vierenveertig afleveringen van Grey's Anatomy. Dat betekent dat Zola veel vaker in de show is verschenen dan alle andere Grey's Anatomy-kinderen, zoals Leo Hunt en Sofia Robbin Sloan Torres. Gumbs is zelfs in meer afleveringen verschenen dan bijna elke andere acteur in een terugkerende rol in Grey's Anatomy. De enige andere acteurs die in meer afleveringen hebben gezeten zonder dat ze als hoofdrolspelers werden genoemd, zijn Jaicy Elliot, die Dr. Taryn Helm (58 afleveringen) speelt, en Debbie Allen, die Dr. Catherine Fox (70 afleveringen) speelt.

4 Ze mocht nooit acteren in een scène met haar vader op het scherm

Patrick Dempsey verliet Grey's Anatomy in 2015, hetzelfde jaar dat Aniela Gumbs zich bij de cast voegde. Daarom, hoewel Gumbs vaak moet acteren in scènes over haar tv-vader, heeft ze nooit de kans gekregen om in een scène met hem te acteren. Zelfs het afgelopen jaar, toen Dempsey kort terugkeerde naar de show, kon Gumbs nog steeds niet met hem op het scherm verschijnen. De jonge actrice heeft echter nog steeds veel bewondering voor haar tv-vader en ze heeft verschillende keren over hem gepost op haar Instagram-account.

Gerelateerd: fans zijn nog steeds aan het wroeten voor een spin-off van Grey's Anatomy, en Jesse Williams verhoogt de hype

3 Ze is een grote fan van Giacomo Gianniotti, A. K. A. Dr. Andrew DeLuca

Vanuit een snelle blik op Aniela's Instagram-account, is het duidelijk dat ze een grote fan is van Giacomo Gianniotti, die Dr. Andrew DeLuca speelde in de show. Gianniotti's personage ging uit met Zola's moeder en woonde ook kort in haar huis, dus Gianniotti speelde uiteindelijk in tal van scènes met Aniela Gumbs.

2 Ze houdt van dansen – net als haar moeder op het scherm

Aniela Gumbs heeft verschillende posts op haar Instagram-account geplaatst om te laten zien hoeveel ze van dansen houdt - ze gebruikte letterlijk het bijschrift "Love to dance" in een recent bericht. Door haar liefde voor dans past ze precies in Grey's Anatomy. Haar co-ster Debbie Allen is een beroemde danseres, choreograaf en dansleraar, en haar tv-moeder, Dr. Meredith Grey, staat erom bekend dat ze dol is op danssessies tot laat op de avond.

1 Ze keert terug als Zola in seizoen achttien

Zola was een belangrijk personage in elk van de afgelopen zeven seizoenen van Grey's Anatomy, dus fans moeten niet verbaasd zijn dat Aniela Gumbs terugkeert om haar rol in seizoen achttien opnieuw op te nemen. Hoewel ABC geen officiële castinginformatie over het komende seizoen heeft vrijgegeven, bevestigde Gumbs bijna dat ze zou blijven verschijnen toen ze "we coming back season18" op haar Instagram-account plaatste onder een foto die het achttiende seizoen van de show aankondigde.

Aanbevolen: