10 weinig bekende feiten over 'Grey's Anatomy'-ster Jesse Williams

Inhoudsopgave:

10 weinig bekende feiten over 'Grey's Anatomy'-ster Jesse Williams
10 weinig bekende feiten over 'Grey's Anatomy'-ster Jesse Williams
Anonim

Amerikaanse acteur Jesse Williams kreeg zijn eerste acteeroptreden in 2006 toen hij in een aflevering van Law & Order verscheen. Het was echter tot 2009, toen hij een rol kreeg in ABC's medische dramaserie Grey's Anatomy, dat zijn carrière omhoogschoot.

Voor de lijst van vandaag hebben we besloten om enkele van de meest interessante, maar niet zo bekende feiten over Grey's Anatomy's hartenbreker Jesse Williams te verzamelen. Van waar hij had gewerkt voordat hij acteerde tot waarom hij gepassioneerd is door activisme - blijf scrollen om te zien wat de lijst heeft gemaakt!

10 Jesse Williams ging naar Temple University

Afbeelding
Afbeelding

Een ander interessant feit over Jesse Williams is dat hij eigenlijk een universitair diploma heeft - hij ging naar de Temple University in Philadelphia, waar hij afstudeerde met een dubbele major in Afro-Amerikaanse studies en film- en mediakunst. In 2019 keerde Williams terug naar zijn alma mater om deel te nemen aan een discussie over sociale rechtvaardigheid en diversiteit.

9 Hij werkte vroeger als leraar

Afbeelding
Afbeelding

Voordat hij begon met acteren, had Jesse Williams een echte fulltime baan - hij was zes jaar leraar. In een interview gepubliceerd in The Guardian, onthulde Williams dat hij het leuk vond om als leraar te werken - zelfs meer dan om als acteur te werken. "Ik vond het heerlijk om leraar te zijn. Het is het beste wat ik ooit heb gedaan. Mijn favoriete baan ooit. Ik mis het elke dag", legt Williams uit.

8 Hij heeft twee kinderen

Afbeelding
Afbeelding

Als het om zijn persoonlijke leven gaat, weten zelfs enkele van zijn grootste fans niet veel over de acteur. Een daarvan is het feit dat hij eigenlijk twee kinderen heeft met zijn ex-vrouw Aryn Drake-Lee - een zoon, Maceo, en een dochter, Sadie. Nadat ze vorig jaar hun scheiding hadden afgerond, kwamen Williams en Drake-Lee overeen om gezamenlijk de voogdij over hun twee kinderen te krijgen.

7 Williams verscheen in verschillende muziekvideo's

Afbeelding
Afbeelding

Als acteur is Jesse Williams niet bang om nieuwe dingen uit te proberen - daarom maakt hij films, tv-series en zelfs muziekvideo's. Sinds het begin van zijn carrière heeft hij gewerkt met enkele van de grootste zangers die er zijn en hij verschijnt in vijf muziekvideo's. Hij speelde in Rihanna's videoclip voor "Russian Roulette" en in Demi Lovato's video voor "Tell Me You Love Me."

6 Hij is erg gepassioneerd over activisme

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel Jesse Williams erg betrokken is bij activisme in het algemeen, is hij vooral toegewijd aan raciale rechtvaardigheidskwesties. In een interview dat hij gaf voor Essence Magazine, onthulde de Grey's Anatomy-acteur waarom hij zo gepassioneerd is door activisme.

"Ik vond deze ongelooflijke kloof tussen twee van de vele Amerika's die we hebben. Ik kreeg een veel betere opleiding en middelen vanwege mijn postcode," zei Williams. "Ik wilde deel uitmaken van de oplossing, dus begon ik in mijn gemeenschap te werken toen ik op Temple University zat"

5 Hij won zelfs een humanitaire prijs

Afbeelding
Afbeelding

In 2016 ontving Jesse Williams BET's Humanitarian Award voor zijn activisme. Tijdens zijn toespraak zei de acteur: "Deze prijs is niet voor mij. Dit is voor de echte organisatoren in het hele land - de activisten, de burgerrechtenadvocaten, de worstelende ouders, de families, de leraren, de studenten die zich realiseren dat een systeem dat is gebouwd om ons te verdelen en te verarmen en te vernietigen, niet stand kan houden als we dat doen."

4 Williams wil burgerrechtenadvocaat worden

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel hij erin is geslaagd om succes te behalen in de film- en tv-industrie, onthulde Jesse Williams dat hij als kind verschillende ambities had - hij wilde burgerrechtenadvocaat of voetballer worden. In een interview met The Guardian zei de acteur: Dat was het plan. Het zou nog steeds heel goed het plan kunnen zijn. Ik kon er nog steeds aan toe komen om de bar te nemen. Het is waar ik van hou en waar ik om geef. Daarom word ik wakker.”

3 Hij is momenteel aan het daten met Taylor Paige

Afbeelding
Afbeelding

Sinds september 2018 heeft Williams een relatie met actrice Taylour Paige. In een interview met GQ onthulde de acteur dat ze elkaar hadden ontmoet tijdens het Emmys-feestje van Williams.

Hij zei: “Ik was in het midden van een gesprek met een zeer goede vriend, en ze liep langs. Alles werd stil. Ik stopte dat gesprek en zei: 'Ik ben zo terug.' Ik zoomde gewoon op haar in. De rest van de nacht waren we zo dicht bij elkaar, pratend, lachend, dansend en eindigden we samen in gesprek tot zes uur 's ochtends."

2 Williams heeft een geschatte netto waarde van $12 miljoen

Afbeelding
Afbeelding

Volgens Celebrity Net Worth heeft Jesse Williams een geschat vermogen van $ 12 miljoen verzameld. Dat zou echter niet echt als een verrassing moeten komen, kijk maar eens naar zijn filmografie. Naast Grey's Anatomy speelde Williams ook in andere succesvolle projecten zoals The Cabin in the Woods en The Butler. Oh, en volgens gerechtelijke documenten van zijn echtscheidingsprocedure heeft Williams een maandsalaris van $ 521.000.

1 Hij doet ook stemacteren

Afbeelding
Afbeelding

Drie jaar geleden, tijdens Sony's E3 2017-persconferentie, werd aangekondigd dat Jesse Williams zou schitteren in een videogame - hij zou stemacteren en motion capture doen voor een personage in een avonturenvideogame Detroit: Become Human. William verscheen ook in de basketbalvideogame NBA 2K21, die vorig jaar werd uitgebracht.

Aanbevolen: