Game Of Thrones: elke strijd van meest gehate tot beste, officieel gerangschikt

Inhoudsopgave:

Game Of Thrones: elke strijd van meest gehate tot beste, officieel gerangschikt
Game Of Thrones: elke strijd van meest gehate tot beste, officieel gerangschikt
Anonim

Toen HBO aankondigde dat ze een nieuwe televisieserie aan het ontwikkelen waren op basis van de romans A Song of Ice and Fire, waren veel critici niet onder de indruk. Die critici gingen ervan uit dat, aangezien de romans al vele jaren beschikbaar waren, de meeste mensen er niets om zouden geven omdat ze de uitkomst al wisten.

Het duurde maar een paar afleveringen van het eerste seizoen voordat die critici beseften dat ze het helemaal mis hadden. Game of Thrones is een van de beste kabeltelevisieprogramma's ooit geworden achter een geweldige cast en een aantal van de slimste teksten die we ooit op de kabel hebben gezien.

Er zijn zoveel redenen waarom deze show altijd als een van de beste aller tijden zal worden beschouwd. Het is onvoorspelbaar, goed geschreven en de personages zijn zo complex dat er geen goed of slecht is. De kijkers zien de personages als mensen in plaats van helden of schurken, wat op televisie niet gemakkelijk te realiseren is.

Maar een van de grootste redenen waarom Game of Thrones een van de beste shows op televisie is, zijn de gevechten. Het is een fantasieserie met draken, koninginnen, koningen, bordelen, achterbakse dingen, bedrog en gekonkel. Hoe konden ze niet de beste gevechten op televisie hebben?

Laten we meteen een kijkje nemen naar een officiële ranglijst voor elk gevecht in de show, inclusief seizoen acht.

Opmerking: spoilerwaarschuwing!!! Spoiler vooruit!!! Spoilers, Spoilers, Spoilers!!

27 De strijd tussen de vorken en het fluisterende hout

Afbeelding
Afbeelding

Toen Ned Stark erachter kwam dat Lysa Arryn de Lannisters beschuldigde van de dood van haar man, nam hij de beslissing om met koning Robert naar King's Landing te gaan om hem te helpen beschermen op een plek met mensen die hij niet kan vertrouwen. Daarbij bleef Robb Stark de verdediger van Winterfell over. Maar wanneer Ned Stark wordt gearresteerd wegens verraad, roept Robb zijn baniermannen op om ten strijde te trekken tegen het Lannister-leger en de vrijlating van zijn vader te eisen.

De slag bij Green Fork was zijn eerste slag en de belangrijkste omdat hij een deal moest sluiten met Walder Frey om met een van zijn dochters te trouwen om de rivier over te steken en Riverrun terug te nemen. De slag bij Whispering Wood leidde tot de gevangenneming van Jamie Lannister.

De slag bij Yellow Fork was weer een overwinning van Robb die ertoe leidde dat zijn leger sterker werd en zelfs dichter bij King's Landing.

26 Muiterij bij Craster's Keep

Afbeelding
Afbeelding

Nadat de Nachtwacht was gedwongen zich terug te trekken na de Slag om de Vuist van de Eerste Mannen, belandden ze bij Craster's Keep in de hoop dat hij hen zou helpen herstellen en hergroeperen. Maar ze stuiten op tegenzin en Craster doet heel weinig om ze te helpen, ook niet om ze te voeren. Dit leidde tot veel spanningen tussen Craster en de overlevende leden van de Nachtwacht.

Dan v alt een boswachter genaamd Bannen van de honger, wat ertoe leidt dat de mannen een staatsgreep plannen om Craster omver te werpen en de Keep en al zijn dochters in te nemen. De muiterij werd geleid door Karl Tanner, die klaagde over het brood dat ze kregen, wat leidde tot een woordenwisseling tussen Craster en hemzelf. Nadat Karl Craster had verslagen, probeerde Jeor Mormont tussenbeide te komen en de orde te herstellen, maar werd vervolgens brutaal in de rug gestoken door Rast.

25 Tweede belegering van Riverrun

Afbeelding
Afbeelding

Tegen de tijd dat we bij het Tweede Beleg van Stroomvliet aankomen, weten kijkers al dat House Frey allesbehalve goed of eerlijk is. Ze zijn het type dat een man in de rug steekt voordat hij een veldslag wint. Dit was duidelijk toen ze Riverrun niet konden vasthouden of zelfs niet konden vechten om het terug te krijgen.

Nadat ser Brynden 'de Zwartvis' Tully Stroomvliet had teruggenomen, hield hij het elke keer dat ze probeerden hen in te halen tegen het Frey-leger. Pas toen Jamie Lannister met zijn leger arriveerde, konden ze Riverrun terugnemen. In plaats van het met geweld te nemen, overtuigde Jamie Edmure Tully om zijn huis binnen te gaan en de Blackfish te overtuigen om af te treden.

De enige ondergang was de Blackfish terwijl hij het kasteel verdedigde. Hij zou zich nooit overgeven, maar hij wist dat hij lang genoeg zou kunnen vechten om hen af te leiden en Brienne van Tarth te laten ontsnappen.

24 Battle Of Oxcross

Afbeelding
Afbeelding

In een van de meest scheve veldslagen die we ooit hebben gezien in Game of Thrones, was de Battle of Oxcross een stiekeme aanval onder leiding van Robb Stark midden in de nacht, tijdens een regenbui, waardoor zijn soldaten tegenover duizenden stonden van slapende Lannister-soldaten in hun kampen.

Het Lannister-leger bij Oxcross werd geleid door ser Stafford Lannister, die ook bij de aanval werd verslagen. Deze strijd maakte koning Joffrey erg boos en hij haalde uit door Sansa Stark voor het koninklijk hof te martelen. De geruchten over de kracht van de Stark-legers en Robb Stark zelf begonnen zich door het koninkrijk te verspreiden, waardoor Robb een legitieme kandidaat voor de kroon werd.

23 Belegering van de rots van Casterly

Afbeelding
Afbeelding

De Lannisters hebben Casterly Rock al duizenden jaren verdedigd, zonder ooit te vallen, zelfs niet één keer. Dat was genoeg om van hen een doelwit te maken, aangezien niemand het zou zien aankomen. Het idee werd gepresenteerd door Tyrion terwijl hij met Daenerys en de rest van haar raad sprak. Hij suggereerde dat het Onbezoedelde leger ongemerkt naar binnen kon sluipen en het met geweld zou kunnen innemen.

Toen de Onbezoedelden arriveerden, deden ze precies dat. Ze namen het met geweld in nadat ze door een systeem van tunnels en geheime gangen waren geslopen. Maar toen ze eindelijk binnenkwamen en ze allemaal wegvaagden, merkten ze dat er niet veel soldaten waren die het verdedigden.

Dat komt omdat Jamie Lannister Casterly Rock gebruikte om ze af te leiden en ze op te zetten voor een val die Euron Greyjoy in staat zou stellen al hun schepen te vernietigen tijdens de aanval. Het heeft hen gevangen in de Westerlands.

22 Slag bij Yunkai

Afbeelding
Afbeelding

De slag om Yunkai was de eerste keer dat we Daario Naharis in actie konden zien en het was het wachten waard. Hij was in staat om zijn waarde voor Daenerys Targaryen te bewijzen door zijn invloed te gebruiken bij de bewakers van Yunkai om hen de poorten te laten openen. Toen ze dat eenmaal hadden gedaan, kon hij naar binnen gaan en ze allemaal uitschakelen, waardoor hij de poorten kon openen en Jorah en Grijze Worm binnen konden laten.

Ze werden meteen omsingeld door Yunkish-soldaten die ze gemakkelijk versloegen. Meer soldaten zouden hen omsingelen totdat ze deze soldaten konden overtuigen om hun wapens neer te leggen en zich bij hun leger aan te sluiten. Omdat de Yunkish-soldaten voornamelijk uit slaven bestonden, legden ze snel hun wapens neer en lieten Daenerys Yunkai meenemen.

21 De slag om Winterfell I

Afbeelding
Afbeelding

De slag om Winterfell leidde tot de ondergang van Stannis Baratheon nadat hij het leger van Lord Roose Bolton had onderschat. Deze strijd had nooit mogen plaatsvinden, maar op dit moment was Stannis zo wanhopig om een gevecht te winnen dat hij zijn troepen dwong om een sneeuwstorm in te trekken, waardoor zijn troepen zwak en uitgeput achterbleven zodra deze voorbij waren.

De laatste druppel was toen Stannis Melisandre toestond om in zijn gedachten te komen en zijn gedachten te verdraaien door te denken dat hij zijn enige dochter moest offeren om een einde te maken aan het koude weer en hen naar de overwinning te helpen leiden. Op dit punt ontvluchtten veel van zijn mannen deze waanzin, waaronder Melisandre. Nadat hij verslagen was, terwijl hij naast een boom lag, kwam Brienne van Tarth opdagen om Stannis te executeren.

20 De val van Winterfell

Afbeelding
Afbeelding

Theon Greyjoy werd behandeld alsof hij deel uitmaakte van de familie Stark, maar was technisch gezien nog steeds hun gijzelaar na de nederlaag van zijn vader in het Beleg van Pyke. Om de Heer van de IJzeren Eilanden te blijven, moest Balon Greyjoy Theon naar Winterfell sturen als hun gijzelaar en voogd.

Hij genoot van zijn tijd in Winterfell, maar voelde altijd een gevoel van wrok jegens Huis Stark. Na zijn terugkeer naar de Iron Islands besluit Theon een bemanning samen te stellen en Winterfell in te nemen om aan zijn vader te bewijzen dat hij het verdient om de volgende Lord of the Iron Islands te worden.

Om dit te doen, plant Theon een aanval op Torrhen's Square, wetende dat de Stark-troepen zich zouden haasten om het te verdedigen. Dat deden ze en hij was in staat om Winterfell gemakkelijk in te nemen, die hij vrij snel verloor van de troepen van Ramsay Snow.

19 Tweede belegering van Meereen

Afbeelding
Afbeelding

Toen Daenerys Targaryen de controle over Meereen overnam, werd ze gedwongen daar te blijven en veel lopende problemen op te lossen, waaronder de Sons of the Harpy. Terwijl ze manieren probeerde te bedenken om haar vijanden te verslaan en tegelijkertijd probeerde de ware koningin van Westeros te worden, vergde haar tijd op Meereen al haar aandacht en verloor ze de controle over Yunkai en Astapor.

Dan, na te zijn ontsnapt aan de aanval in Daznak's Pit op de rug van Drogon, verliet Daenerys Meereen zonder iemand te laten weten wanneer ze zou terugkeren. Haar afwezigheid leidde ertoe dat de slavenmeesters een belegering begonnen om Meereen te heroveren. Maar ze keert terug met Drogon en staat ook toe dat Rhaegal en Viserion, haar andere twee draken, de Meesters uitschakelen. Ze herstelde de orde en beëindigde het beleg niet lang nadat ze naar huis was teruggekeerd.

18 Strijd in de grot van de drieogige raaf

Afbeelding
Afbeelding

Bran heeft eindelijk een doel: de nieuwe Three-Eyed Raven worden en de wereld helpen verdedigen tegen het kwaad, inclusief de Nachtkoning en zijn leger van ondoden.

Maar terwijl hij leert hoe hij de raaf kan worden, heeft hij een visioen dat hem de waarheid achter de oorsprong van de White Walkers laat zien. Het waren de Children of the Forest die ze hebben gemaakt om hen te helpen in de oorlog van de First Men.

Zelfs nadat hij gewaarschuwd is dat niet te doen, blijft hij kijken en draait zich dan om om het leger van de ondoden te zien, inclusief de Nachtkoning, die zich omdraait om Bran aan te kijken en zijn arm grijpt. Dit markeerde Bran en stelde de White Walkers in staat de grot binnen te gaan, wat ze doen en ze doden alle Children of the Forest, die Bran proberen te beschermen.

Dit was de strijd waarbij Hodor v alt en de deur net lang genoeg vasthoudt om Bran en Meera te laten ontsnappen.

17 The Raid Of Highgarden

Afbeelding
Afbeelding

Toen Cersei de koningin werd, was een van haar grootste dringende problemen de hoeveelheid schuld die ze verschuldigd was aan de Iron Bank of Braavos. Om de schulden terug te betalen, bedenkt Jamie een plan om Highgarden en wat er nog over is van House Tyrell in te nemen. Door dit te doen, wist hij dat hij in staat zou zijn om al hun goud te nemen en het te gebruiken om hun schulden bij de IJzeren Bank te vereffenen.

Met de hulp van Huis Tarly versloeg het Lannister-leger gemakkelijk wat er nog over was van de Tyrell-troepen en noemde Lord Randyll Tarly de directeur van het zuiden. Deze positie ging normaal gesproken naar degene die het hoofd van House Tyrell was, maar nadat hij Highgarden had ontslagen, wist hij dat het zijn plicht was om die positie te vervullen met iemand die het waard was.

Het was ook de laatste keer dat we Olenna Tyrell te zien kregen, die een-g.webp

16 Zak van Astapor

Afbeelding
Afbeelding

Nadat Daenerys Pyat Pree, een van de Warlocks of Qarth, had verslagen en haar draken had gered van gevangenneming, ontdekte ze dat Qarth echt kapot was. Hun kluizen waren leeg en er was niets meer voor haar om te gebruiken. Dus ging ze naar Slaver's Bay en de stad Astapor, die de Unsullied had, een van de grootste legers die de wereld ooit heeft gezien. Ze wilde de slaven bevrijden en de Unsullied meenemen om te helpen bij haar mars naar King's Landing.

Toen ze eenmaal bij Astapor was, sloot ze een deal met Kraznys mo Nakloz om zijn hele leger van de Onbezoedelden te kopen. In ruil daarvoor gaf ze hem Drogon. Maar toen ze eenmaal het vertrouwen van de Onbezoedelden had gewonnen, gaf ze hen de opdracht om alle slavenmeesters te doden en wendde zich toen tot Drogon en zei haar meest beruchte bevel: "Dracarys!"

15 Muiterij in Castle Black

Afbeelding
Afbeelding

Een van de moeilijkste dingen die Jon Snow ooit heeft gedaan, was de wildlingen en de mannen van de Nachtwacht samenbrengen om een alliantie te vormen en de White Walkers als een verenigd front het hoofd te bieden, om ze op een dag te verslaan. Maar door dit te doen, zorgde het ervoor dat sommigen van de Nachtwacht een hekel kregen aan Jon Snow.

De Nachtwacht vecht al vele jaren tegen de wildlingen en toen hun Lord Commander ervoor koos om neutraal te zijn, begonnen mensen partij te kiezen. Velen van de Nachtwacht besloten dat Jon Snow een verrader was en dat ze hem als zodanig zouden behandelen, met een mes in het hart. Nadat ze Jon voor de gek hadden gehouden om naar buiten te komen, begon de groep muiters hem een voor een in het hart te steken, waardoor Jon Snow in de sneeuw viel.

14 Aanval op Dreadfort

Afbeelding
Afbeelding

Als Theon Greyjoy Winterfell verliest tijdens de Plundering van Winterfell, neemt Ramsay Snow hem gevangen en houdt hij hem gegijzeld in The Dreadfort. Ramsay begint Theon te martelen en breekt hem laag voor laag af, totdat hij Theon niet meer is, hij wordt Reek, een kapotte versie van Theon die meer op een hond dan op een Greyjoy lijkt.

In een poging hem van Ramsay te bevrijden, v alt Theon's zus Yara het Dreadfort aan en vindt haar broer slapend in een hondenkennel en weigert met haar mee te gaan. Hij was zo bang dat hij haar beet om hem los te laten en hem te laten blijven waar hij was, in de kooi. Er ontstaat een gevecht en Yara ontsnapt op de een of andere manier zonder Theon, die bij Ramsay blijft, die hij nu als zijn meester ziet.

13 Aanval op de Targaryen-vloot

Afbeelding
Afbeelding

Als Yara Greyjoy het bevel krijgt over de Targaryen-vloot door Daenerys na een ontmoeting met al hun bondgenoten op Dragonstone. Daenerys geeft Yara de opdracht om de vloot naar Dorne te brengen, te herstellen en weer op te bouwen, en Theon, Ellaria en de Sand Snakes mee te nemen voor de rit.

Tijdens het zeilen op open zee komt Euron echter opdagen en begint de hele vloot uit te schakelen. Hij landt op het dek van de Black Wind, Yara's schip, en begint alle mannen aan boord te bevechten in een poging om bij Yara te komen. Nadat hij iedereen die hij tegenkwam heeft verslagen, bereikt Euron eindelijk Yara en verwikkeld in een gevecht. Hij krijgt uiteindelijk zijn bijl en houdt hem tegen Yara's keel wanneer Theon opduikt om de dag te redden. Maar in plaats daarvan springt hij van het schip en ontvlucht het gevecht.

12 De rode bruiloft

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel het niet op een gevecht leek, was The Red Wedding een zeer belangrijke strijd die een einde maakte aan het conflict tussen House Stark en House Lannister nadat Walder Frey Robb Stark, zijn zwangere vrouw Talisa, Lady Catelynn Stark en de rest van het noordelijke leger, waaronder Grey Wind, Robb's schrikwolf.

Omdat The Red Wedding de ondergang van House Stark veroorzaakte en het hele noordelijke leger uitschakelde, werd het een van de belangrijkste gevechten in de show, en niet alleen vanwege de schokwaarde. Het maakte een einde aan de mars van Robb Starks naar King's Landing en gaf House Bolton en House Frey macht die geen van beiden ooit eerder had.

11 Opstand bij Daznak's Pit

Afbeelding
Afbeelding

Toen Daenerys Meereen innam, maakte ze onmiddellijk een einde aan de slavernij en de vechtkuilen, die als een vorm van vermaak voor de Meesters werden gezien, aangezien alleen slaven in de kuilen zouden vechten. Maar nadat de Wijze Meesters van Yunkai hun stad hebben teruggenomen en de vrije mensen weer tot slaaf hebben gemaakt, stuurt Daenerys iemand om een deal te sluiten. Als onderdeel van de deal stemden de Wijze Meesters ermee in om een einde te maken aan de slavernij als ze de gevechtsputten zou heropenen.

Tegelijkertijd organiseerden de Zonen van de Harpij en begonnen de stad omver te werpen, in de overtuiging dat het niet van haar was. Dus bedenkt ze zich en opent de vechtkuilen net op tijd voor de Grote Spelen.

Terwijl Daenerys vanaf haar troon naar de gevechten kijkt, laten de Sons of the Harpy zich door de menigte zien. Ze dwongen Daenerys het centrum van Daznak's Pit in en hadden haar omsingeld voordat Drogon opdook en haar in veiligheid bracht.

10 Battle Of Castle Black

Afbeelding
Afbeelding

De zelfverklaarde koning, Stannis Baratheon, was nog steeds aan het herstellen na zijn nederlaag in The Battle of the Blackwater, en viel in een diepe depressie toen hij terugkeerde naar Dragonstone. Nadat hij overtuigd is om naar het noorden te reizen en de Nachtwacht te helpen, beantwoordt hij de oproep om te helpen in de oorlog tegen de White Walkers.

Ondertussen waren de wildlingen gestationeerd buiten de muur, opgesloten in een gevecht met de Nachtwacht die leidde tot de dood van Ygritte. Omdat de wildlingen echter niet verwachtten dat iemand anders de Nachtwacht zou helpen, lieten ze zich onverdedigd achter op de oostelijke flank. Stannis arriveerde en veegde de wildling-soldaten gemakkelijk van de kaart.

Als gevolg hiervan werd Mance Rayder, koning van de Wildlings, gevangengenomen en geëxecuteerd door Stannis aan de muur.

9 Battle Of The Goldroad

Afbeelding
Afbeelding

Voor het eerst in de serie kwam Jamie Lannister oog in oog te staan met Daenerys Targaryen en haar draken. Voorafgaand aan de slag had Jamie Huis Tyrell veroverd en al hun goud meegenomen om de schuld van de kroon aan de IJzeren Bank van Braavos af te betalen.

Na hun gemakkelijke overwinning op het Tyrell-leger leidt Jamie het leger en het goud op de weg bij King's Landing, maar worden ze tegengehouden wanneer een draak naar beneden komt vliegen samen met een Dothraki-cavalerie van bijna 100, 000 mannen om tegen ze te vechten.

Daenerys verslaat gemakkelijk de Lannister-troepen en had Jamie Lannister kunnen verslaan, maar hij werd gered door Bronn seconden voordat Drogon hem in brand zou steken.

8 Massacre At Hardhome

Afbeelding
Afbeelding

Jon Snow's doel om de Nachtwacht en de wildlingen te verenigen, stuurde hem naar de stad Hardhome om te onderhandelen over een verdrag tussen de twee strijdkrachten om samen te werken en de White Walkers te bestrijden.

De ontmoeting begint slecht en Loboda, een Thenn-krijger, weigert samen te werken met een kraai. Jon, met de hulp van Tormund, overtuigt eindelijk de wildlingen om in te stemmen met een vredesverdrag en samen met hem terug te keren naar de muur terwijl ze zich voorbereiden op de strijd tegen het leger van de Nachtkoning.

Als ze echter op de boten beginnen en richting de muur gaan, verschijnen de White Walkers en beginnen ze aan te vallen. Jon Snow vecht uiteindelijk met een van de luitenant van de Nachtkoning en verslaat hem voordat hij ontsnapt op een roeiboot terwijl hij terugkijkt naar de Nachtkoning terwijl hij de wildlingen verandert in meer soldaten in zijn leger.

Aanbevolen: