Star Wars: 25 Sith van zwakste tot meest krachtige, officieel gerangschikt

Inhoudsopgave:

Star Wars: 25 Sith van zwakste tot meest krachtige, officieel gerangschikt
Star Wars: 25 Sith van zwakste tot meest krachtige, officieel gerangschikt
Anonim

Voordat Marvel Comics een geheel nieuwe manier creëerde om van films te genieten door het Marvel Cinematic Universe te ontwikkelen, ook wel bekend als de MCU, was er Star Wars, een verhaal over goed versus kwaad en de strijd die bestaat tussen het beheersen van macht en misbruiken voor uw eigen persoonlijk gewin. Het is een verhaal dat de kijkers midden in het gevecht tussen de Jedi en Sith plaatst, dat al duizenden jaren aan de gang is voorafgaand aan de eerste Star Wars-film.

(Opmerking: de Star Wars-franchise heeft 11 films geproduceerd met een brutowinst van $ 4,2 miljard in eigen land, vergeleken met het Marvel Cinematic Universe, dat 21 films heeft gemaakt met een opbrengst van $ 7,2 miljard.)

De Sith werden geboren toen een malafide Jedi tot het besef kwam dat een Jedi, om hun volledige kracht te bereiken, zich volledig op de duistere kant van de kracht moet concentreren om hun volledige potentieel te ontsluiten. De malafide Jedi probeerde zijn kennis te delen met de Jedi High Council, maar werd genegeerd en snel uit de Jedi gezet. De verleiding van de duistere kant was echter zo sterk dat vele anderen hem volgden en samen vormden ze de Sith.

Nadat het tijdperk van de Honderdjarige Duisternis eindigde, groeiden de Sith door de melkweg totdat ze uiteindelijk volledig werden vernietigd tijdens de invasie van Naboo, althans dat dachten de Jedi. Ze zouden terugkeren tijdens de Clone Wars waar hun geheim bekend werd. De Sith was teruggekeerd en zou nog heel lang sterker en sterker worden.

Dat is genoeg over de geschiedenis van de Sith. Laten we eens kijken naar de 25 meest krachtige Sith, van zwakste tot meest krachtige.

25 Kylo Ren

Afbeelding
Afbeelding

Er wordt gewoon niet genoeg aandacht besteed aan de kracht van Kylo Ren. Hij is de eerstgeboren zoon van Han Solo en prinses Leia, waardoor hij een bloedverwant is van Luke Skywalker. Met andere woorden, hij heeft het vermogen om net zo sterk te worden als Luke, hij hoeft het alleen maar te benutten en te begrijpen hoe hij zijn emoties onder controle kan houden.

Zijn grootste ondergang is zijn innerlijke strijd tussen de donkere en lichte kant van de Force. Die strijd weerhoudt hem ervan om de machtige Sith Lord te worden waartoe hij wordt opgeleid. De lichte kant van de Force weerhoudt hem ervan de volledige kracht van de Force te ontketenen, die hij heeft maar niet heeft kunnen beheersen zoals hij zou moeten.

We gaan waarschijnlijk eindelijk een glimp opvangen van de krachtige kant van Kylo Ren met de nieuwste film, Episode IX, die eind 2019 wordt uitgebracht.

24 Darth Tenebrous

Afbeelding
Afbeelding

Als afstammeling van Darth Bane, werd Darth Tenebrous geboren in de Sith met zijn wetenschappelijke intelligentie die hij onder de knie had in een poging om de toekomst vorm te geven. Hij dacht dat hij de wetenschappelijke manier kon bedenken om de toekomst van de wereld te veranderen en was erdoor geobsedeerd.

Een van zijn meest memorabele ideeën was de ontwikkeling van een virus dat hij op de Jedi kon richten om hun verbinding met de Force te verbreken. Hij heeft een aantal jaren besteed aan het ontwikkelen van dit concept, maar zonder het ooit tot leven te hebben gebracht.

Maar de meeste mensen wisten niet eens dat hij een Sith Lord was. Hij stond bekend als Rugess Nome, een legendarische ontwerper van ruimteschepen in alle sterrenstelsels.

23 Darth Krayt

Afbeelding
Afbeelding

Hoe graag we ook zouden aannemen dat alle leden van de Sith erin zijn geboren, dat waren ze niet. Veel van hen waren eigenlijk aan het trainen om Jedi Master te worden, maar werden uiteindelijk verleid door de duistere kant van de Force. Dit geldt voor Darth Krayt, die ooit een generaal was in de Galactische Republiek die zijn troepen naar de overwinning leidde in talloze beroemde veldslagen.

Tijdens de Clone Wars raakte Darth Krayt bevriend met Anakin Skywalker, lang voordat hij Darth Vader werd. Zijn relatie met Darth Vader leidde tot veel wrok nadat Vader Sith Lord werd genoemd, hoewel het Darth Krayt was die de Sith naar de vernietiging van de Jedi leidde, niet Vader.

Hij zou uiteindelijk een confrontatie hebben met Obi-Wan Kenobi en merkte dat hij aan de buitenkant naar binnen keek. Dus begon hij de One Sith om de Sith Order te herbouwen.

22 Darth Talon

Afbeelding
Afbeelding

Nadat Darth Krayt de One Sith had gemaakt, begon hij zijn strijdmacht op te bouwen en een van zijn sterkste leden was een vrouwelijke Lethan Twi'lek, Darth Talon genaamd. Haar lichaamstatoeages werden na elk gevecht door Darth Krayt aan haar gegeven. Haar loyaliteit aan Darth Krayt hielp haar zijn tophand te worden. Kort nadat ze de Hand aan Darth Krayt was genoemd, begon ze aan haar missies om Jedi te vangen.

Er waren ook momenten dat andere Sith probeerden de rol van Darth Krayt als leider van de One Sith en Darth Talon over te nemen die aan zijn zijde vastzaten en hem hielpen om ze allemaal te verslaan. Ze dook zelfs onder nadat hij was gevallen in de Slag bij Coruscant.

21 Darth Malak

Afbeelding
Afbeelding

Darth Malak speelde een belangrijke rol bij de overwinning van de Galactische Republiek in de Mandoloriaanse Oorlogen toen hij hen hielp leiden samen met zijn vriend, Darth Revan. De twee mannen werden allebei Jedi Knights en hadden de twee machtigste Jedi ooit kunnen worden, maar werden voor de gek gehouden door te geloven dat de duistere kant van de Force de juiste keuze was.

Hij ging op jacht naar de Star Forge, nadat hij destijds het bevel had gekregen van de Sith Emperor, die zou worden gebruikt om de rest van de Jedi te vernietigen. Het was tijdens dit tijdperk dat hij opkwam met een nieuw Sith-rijk, naast Darth Revan, met plannen om de tirannie van de Jedi uit te roeien.

Hij verloor zijn kaak tijdens een lichtzwaardduel met Darth Revan en liet een permanente robotkaak achter.

20 Darth Tyranus

Afbeelding
Afbeelding

Als Jedi-meester leerde graaf Dooku de wegen van de Force door Yoda, maar hij besloot de Jedi-orde te verlaten vanwege zijn politieke idealen. Hij was in de war over wat hij wilde doen, maar vond dat hij naar huis moest terugkeren en opnieuw moest beginnen zonder betrokken te zijn bij de Jedi. Hij zwoer toen zijn trouw aan Darth Sidious en begon in het geheim te trainen als zijn geheime leerling.

Hij hielp de Sith tijdens de Clone Wars en zou een zeer sterke Sith-meester zijn geworden, afgezien van één probleem: er was een kind genaamd Anakin Skywalker, die door Darth Sidious het hof werd gemaakt om Darth Tyranus te verslaan en zijn nieuwe te worden leerling. Hij is een ander verhaal van een Sith die meer potentieel had dan ze ooit konden laten zien.

19 Darth Maul

Afbeelding
Afbeelding

Als het gaat om het Star Wars-universum, zijn er duizenden en duizenden verhalen die al zijn verteld, omdat het duizenden jaren teruggaat en zich over een groot aantal sterrenstelsels uitstrekt. Dus zelfs als we een lijst met de meest krachtige Sith maken, zijn er nog veel meer waar we nog over moeten lezen of zelfs moeten zien.

De films hebben geprobeerd hun best te doen om de Sith te eren, maar er zijn gewoon zo veel minuten dat ze hun verhaal kunnen vertellen. We worden dus maar op een beperkt aantal getrakteerd. Een van hen, Darth Maul, is misschien wel de beste creatie van de hele George Lucas-databank.

Hij droeg niet alleen de beste rood-zwarte gezichtsverf, hij had hoorns en was een ervaren lichtzwaard-duellist, wat de reden was dat hij een lichtzwaard met dubbele bladen bezat, de enige die we ooit op de grote scherm.

18 Darth Cognus

Afbeelding
Afbeelding

Tijdens een missie om Darth Bane van prinses Serra van Ambria op te sporen, vond Darth Cognus, die vooral bekend was onder haar moordenaarsnaam The Huntress, een manier om hem te vernietigen met behulp van een senflax-gif. Het was een dosis die sterk genoeg was om hem onder controle te houden, maar hem niet te vernietigen zodat ze hem terug kon brengen naar de Stenen Gevangenis op Doan.

Maar tijdens dit proces veranderde er iets in haar en begon ze naar de donkere kant te worden geslingerd, waardoor Darth Bane uiteindelijk uit de gevangenis kon ontsnappen als hij beloofde haar zijn leerling te maken. Maar toen ze terugkeerden naar Ambria, daagde Darth Zannah hem uit om de Sith Master te worden. Darth Cognus beloofde haar loyaliteit aan de winnaar van de strijd, die uiteindelijk Darth Zannah werd.

17 Naga Sadow

Afbeelding
Afbeelding

Een van de meest interessante tijden voor de Sith in het Star Wars-universum was tijdens de Great Hyperspace War toen Naga Sadow het Sith Empire leidde in de strijd tegen de Galactische Republiek voor volledige wereldheerschappij. Als Sith Magician was Naga Sadow een van de machtigste in de geschiedenis van de Sith. Hij was in staat om zijn capaciteiten te gebruiken om de Galactische Republiek bijna te verslaan en de Grote Hyperspace Oorlog te winnen.

Echter, net als bij veel van de Sith-leiders, werd hij neergehaald door zijn eigen leerling, Gav Daragon, die zijn meditatie tijdens de oorlog verstoorde. Naga Sadow was geïsoleerd in een Sith-meditatiesfeer en leidde de krachten met behulp van illusionaire beesten en schepen. Zodra Gav zijn concentratie verbrak, veranderde de oorlog en keerde zich om voor de Republiek.

Hij ontsnapte uiteindelijk naar Yavin 4 en bleef jarenlang geïsoleerd om alchemie te studeren voordat Freedon Nadd hem vond en hem vernietigde.

16 Darth Gean

Afbeelding
Afbeelding

Darth Gean was de Sith-leerling van Dark Lord of the Sith Darth Gravid. Ze was een Twi'lek-vrouw die erg gevoelig was voor de Force, wat ertoe leidde dat ze uiteindelijk aan de macht kwam in de Sith Order. Maar het kwam met een prijs, zoals het bijna altijd doet voor de Sith.

Haar meester, Darth Gravid, was een beetje in de war geraakt over de wegen van de Force en begon te proberen alle Sith-artefacten en leringen te vernietigen die iets met de Sith te maken hadden door een Force-schild rond zijn fort te bouwen. Darth Gean was de enige persoon die door het schild kon dringen en tegen Darth Gravid kon vechten om die doctrines en boekdelen te beschermen, die allemaal de geschiedenis van de Sith bevatten.

Haar gevecht met Darth Gravid leidde ertoe dat ze onder andere haar arm verloor, en dat ze protheses nodig had.

15 Darth Traya

Afbeelding
Afbeelding

Voordat hij een Sith Master werd, was Darth Traya een Jedi-historicus en Jedi Master die de leraar was van een andere beroemde Sith, Darth Revan. Hij was haar padawan en toen hij ging vechten in de Mandalorian Wars, volgden veel van haar studenten hem. Deze actie dwong de Jedi Hoge Raad om haar te verbannen. Ze verliet de Jedi Order en besloot Revan te gaan zoeken, wat ze deed op de Trayus Academy. Het was toen dat ze zich naar de duistere kant van de Force wendde en haar ascentie naar Sith Master begon.

Ze werd uiteindelijk omvergeworpen door de Sith en ook van hen verbannen. Dit leidde tot haar besluit om te gebruiken wat ze van beide kanten van de Force wist en ze allebei voorgoed uit de melkweg te vegen. Darth Traya was zo krachtig dat ze drie Jedi Masters op Dantooine kon verslaan. Haar macht verblindde haar om te zien dat haar eigen leerling van plan was haar te verraden, wat ze deed op Malachor V.

14 Darth Zannah

Afbeelding
Afbeelding

Als kind toonde Darth Zannah het vermogen om de Force te besturen in die mate dat de Jedi haar rekruteerden voor hun Army of Light, dat werd gebruikt tijdens de Ruusan-campagne in de Sith Wars. De Jedi gingen ervan uit dat ze omkwam tijdens het gevecht, maar ze werd gered door Laa, die haar beste vriend werd. Dus toen een paar Jedi-verkenners Laa uitschakelden, was er niet veel voor nodig om een boze vrouw te creëren met veel kracht tot haar beschikking.

Darth Zannah had laten zien dat ze telekinese kon gebruiken, wat haar hielp haar krachten te beheersen tijdens het vechten. Het was ook een zwakte omdat het haar een verdedigende vechter maakte in plaats van een agressor. Dus moest ze vertrouwen op haar andere vaardigheden, zoals het kunnen gebruiken van Sith-magie. Ze was in staat om spreuken te gebruiken om haar vijanden gemakkelijk te verslaan.

13 Darth Sion

Afbeelding
Afbeelding

Je krijgt de titel Lord of Pain niet zonder er zelf veel van te hebben meegemaakt. Darth Sion verdiende die naam tijdens het vechten voor Exar Kun's Sith Empire in de Great Sith War. In plaats van te vallen in de strijd, was hij in staat zijn pijn en strijd te gebruiken om onsterfelijkheid te bereiken. Maar de prijs was om de pijnlijke pijn van het overlijden een miljoen keer te moeten doorstaan. Hij kwam echter niet om.

Hij slaagde erin zichzelf lang genoeg in leven te houden om het Sith Triumvirate te vormen met Darth Traya en Darth Nihilus. Ze wijdden hun leven aan het herstellen van de Sith Order terwijl ze de Jedi uitschakelden, een voortdurende strijd die elke Sith in zichzelf heeft.

Hij kwam om nadat hij meerdere keren werd verslagen door Meetra Surik en uiteindelijk opgaf en zichzelf liet gaan.

12 Darth Malgus

Afbeelding
Afbeelding

Op zeer jonge leeftijd werd Darth Malgus naar de Sith Academy gestuurd nadat hij zijn duistere kant had laten zien door een van de dienaren van zijn geadopteerde vader te elimineren. Zijn opleiding in de academie veranderde hem in een Sith Warrior en commandant van het keizerlijke leger. Maar toen ontmoette hij een Twi'lek-meisje genaamd Eleena Daru, en werd verliefd. Dit zou later zijn grootste zwakte worden.

Later kwam hij op een punt waarop hij het leven van zijn liefde moest vernietigen om zichzelf te redden en zijn krachten te behouden. Hij gebruikte die beslissing om het elimineren van zoveel mogelijk politici van het rijk te rechtvaardigen die verantwoordelijk waren voor het in leven houden van de Republiek al die jaren. Hij gebruikte zijn pijn om nog sterker te worden, maar werd uiteindelijk toch verslagen tijdens de Koude Oorlog.

11 Freedon Nadd

Afbeelding
Afbeelding

Veel fans zouden kunnen beweren dat Freedon Nadd eigenlijk veel hoger op deze lijst zou moeten staan, omdat zijn krachten bijna goddelijk van aard waren. Freedon Nadd was eigenlijk een Jedi voordat hij zijn meester elimineerde en vluchtte naar de Sith Order, waar hij de leerling zou worden van Sith Lord Naga Sadow.

Zijn krachten waren sterk en hij kon sterker worden onder zijn leraar, Naga Sadow. Hij zou hem uiteindelijk verslaan nadat hij zich realiseerde dat hij hem niet meer kon gebruiken en meer manieren wilde vinden om zijn krachten te vergroten. Hij was bijna als een tovenaar met krachten die veel Sith niet hebben kunnen beheersen.

10 Ulic Qel-Droma

Afbeelding
Afbeelding

Er zijn maar weinig mensen in het Star Wars-universum die kunnen zeggen dat ze ooit een Jedi Knight, een krijgsheer en een Dark Lord of the Sith waren. Ulic Qel-Droma is een van de weinige die zo'n claim kan maken omdat hij een Jedi Knight begon voordat hij werd vergiftigd door Satal Keto, een Krath-krijgsheer.

Ulic Qel-Droma was een Jedi-ridder die een team leidde op een missie om de Krath te verslaan toen alle Jedi waarmee hij reisde door hen werden uitgeschakeld. Hij besloot toen dat hij undercover zou gaan en de Krath zou infiltreren om ze van binnenuit neer te halen. Maar dat was een vreselijke zet en Satal Keto veranderde hem in een Dark Jedi die op een dag zijn voormalige vrienden in de Jedi zou verslaan.

Zijn macht was waar toen hij werd ontdaan van zijn verbinding met de Force en alleen moest vertrouwen op zijn beheersing van het lichtzwaard.

9 Darth Nihilus

Afbeelding
Afbeelding

Er is nog nooit een menselijke man geweest die in staat was om een superwapen te overleven dat gemaakt was om zijn hele planeet, Malachor V, te vernietigen. Ze gebruikten een Mass Shadow Generator-superwapen om alles en iedereen te vernietigen die op die planeet leefde, behalve voor Darth Nihilus. Zijn overleving van dit wapen leidde tot zijn behoefte om de duistere kant van de Force te bereiken. Hij snakte naar de Force-energie, was nooit tevreden en wilde altijd meer kracht.

Zijn zwakte was ook zijn ondergang. Darth Nihilus had Force-energie nodig om zijn kracht te vergroten. Zonder dat zou hij uiteindelijk zwak worden en gemakkelijk verslagen worden. Dus hij was in staat om die kracht te benutten door overal in de melkweg planeten te vinden die vol waren van de Force. Hij was in staat om hele planeten te reinigen, zich voedend met de Force terwijl hij zijn kracht liet toenemen.

Hij zou worden verslagen terwijl hij vecht tegen Surik, Marr en Canderous Ordo. Suriks vermogen om zich te voeden met de Force was veel sterker dan dat van hem en het weerhield Darth Nihilus ervan zijn krachten te vergroten. Hij werd gemakkelijk verslagen.

8 Darth Bane

Afbeelding
Afbeelding

Meer dan duizend jaar voor de Clone Wars woedde de strijd tussen goed en kwaad tussen de Jedi en de Sith. Dit was de Jedi-Sith-oorlog en er was maar één Sith die deze strijd overleefde, Darth Bane. Hij herbouwde in zijn eentje de hele Sith na dit bloedbad, met dien verstande dat ze moesten stoppen met elkaar te bevechten of dat de Jedi ze gemakkelijk konden verslaan.

Tijdens zijn reformatie van de Sith kwam hij met de Rule of Two, waarin staat dat er maar één Sith Master en een leerling tegelijk kan zijn. De Jedi geloofden dat ze tijdens dit gevecht alle Sith hadden weggevaagd, maar Darth Bane overleefde en was in staat om ze in het geheim weer op te bouwen.

The Rule of Two speelde een belangrijke rol bij de reformatie van het Sith Empire, dat tijdens de Clone Wars aan de rest van de melkweg bekend werd gemaakt toen Darth Sidious de leiding had.

7 Darth Vader

Afbeelding
Afbeelding

Als je willekeurig een vreemdeling zou vragen om een beroemde filmschurk te noemen, is er een kans van 75% dat ze Darth Vader zullen noemen, omdat hij een van de meest populaire filmschurken van allemaal was en nog steeds is tijd.

Darth Vader is de hele reden dat we zelfs Star Wars-films hebben. Hij was in het origineel en wordt nog steeds genoemd in de meest recente films, ook al is hij al vele jaren weg. Zijn potentieel was erg rauw, maar ook erg gestapeld. Stel je een NFL-quarterback voor die het voetbal verder, sneller en beter zou kunnen gooien dan wie dan ook, maar nooit in staat was zijn gereedschap te slijpen om een legende te worden.

Dat is Darth Vader. Hij had meer potentieel dan elke andere Sith, maar was niet in staat om dat ooit volledig te benutten en er een kracht van te maken die hij kon beheersen. Hij stond toe dat zijn hart hem ervan weerhield de Sith Master te worden die hij ooit zou worden.

6 Darth Revan

Afbeelding
Afbeelding

Heb je ooit Star Wars: Knights of the Old Republic gespeeld toen de originele Xbox nog een ding was? Zo ja, dan heb je gewacht om de naam van Darth Revan op deze lijst te zien verschijnen. En om heel eerlijk te zijn, waren we verheugd om eindelijk een excuus te hebben om over Darth Revan te praten.

Als kind werd Revan naar de Jedi gebracht en werd al snel een van hun meest veelbelovende studenten ooit. Hij had een dorst naar kennis en deed er alles aan om tijdens zijn opleiding zoveel mogelijk te leren. Hij werd uiteindelijk een Jedi-ridder en leidde samen met zijn beste vriend Malak de Jedi naar de overwinning op de Mandalorians.

Tijdens hun overwinning in de Mandalorian Wars werden Darth Revan en Malak echter verleid door Sith Emperor Vitiate en werden ze onmiddellijk lid van de Sith. Dat is waar we zijn verhaal stoppen voor het geval je nog nooit KOTR hebt gespeeld.

Aanbevolen: