Star Trek: elke speelfilm van slechtst tot beste, officieel gerangschikt

Inhoudsopgave:

Star Trek: elke speelfilm van slechtst tot beste, officieel gerangschikt
Star Trek: elke speelfilm van slechtst tot beste, officieel gerangschikt
Anonim

Een onofficieel feit dat waarschijnlijk waar is - negen op de tien wereldburgers met een televisie kennen de volgende vier woorden en wat ze betekenen: "Ruimte, de laatste grens." De openingszin van de Star Trek is een onuitwisbare bron van vrolijkheid in de popcultuur sinds de oprichting van de franchise in 1966. Sindsdien bracht de originele serie zes verschillende tv-shows voort, allemaal met wisselend succes. Gezien het feit dat de originele serie amper drie seizoenen duurde, is het een behoorlijk eerbetoon aan maker Gene Roddenberry en zijn oorspronkelijke visie.

Iets minder dan een decennium nadat de Original Series eindigde, Kirk, Spock, Bones en de rest van de bemanning van de U. S. S. Enterprise ging naar het grote scherm en we gingen naar de races. Trillend, maar toch op naar de races. Fans van Star Trek zijn enkele van de moeilijkste popcultuurfans om te behagen, maar ze zijn ook de meest loyale. Ze zullen altijd naar buiten komen om de nieuwe film te bekijken, of het nu de veel verguisde "oneven genummerde" films zijn, of de zogenaamd spectaculaire "even genummerde films".

De volgende aflevering is voor onbepaalde tijd uitgesteld, wat jammer is voor onze huidige franchisevriendelijke filmcultuur. Maar aangezien de serie een nieuw leven krijgt met Discovery, kan dat op elk moment veranderen. Met zoveel fans die altijd om nieuwe content schreeuwen, is het slechts een kwestie van tijd voordat iemand besluit The Next Generation opnieuw op te starten of de Dominion Wars voort te zetten. De mogelijkheden zijn en zullen altijd onbeperkt zijn. Wat betreft de huidige hoeveelheid films: hier is elke Star Trek-speelfilm, van slechtst tot beste, officieel gerangschikt.

15 Star Trek V: The Final Frontier

Afbeelding
Afbeelding

Er is een hoop drama achter de schermen dat heeft geleid tot deze zak met ruimteafval van een film. In wezen waren de twee grootste problemen dat het werd geschreven tijdens een schrijversstaking en William Shatner dacht dat hij net zo goed zou zijn in de regisseursstoel als Kirk in die van de kapitein.

Captain Kirk neemt het op tegen God in een film die zo slecht was dat het bijna de franchise beëindigde. Als de zakelijke beslissing van Paramount Studios er niet was geweest om het opnieuw te proberen voor het 25-jarig jubileum, was The Final Frontier misschien de laatste film in de serie geweest.

14 Star Trek Nemesis

Afbeelding
Afbeelding

Tom Hardy als kwaadaardige kloon van Picard klinkt als een wonderbaarlijk concept. Maar de laatste reis van de bemanning van The Next Generation begon als tweede voor de J. Lo clunker, Maid In Manhattan. Is de filmwereld aan Star Trek voorbijgegaan? Wat ging er mis?

Meestal een slecht geconstrueerd verhaal geregisseerd door iemand die, volgens een deel van de cast, nog nooit een aflevering van de show heeft gezien. Vermoeidheid van slechte reis na reis maakte de weg vrij voor dit de laatste Trek ooit voordat de serie opnieuw werd opgestart.

13 Star Trek Into Darkness

Afbeelding
Afbeelding

Met JJ Abrams aan het roer van elke film, is de kans dat het slecht is nihil. Maar de malaise en de alledaagsheid van Into Darkness toonden zich. Combineer dat met de "gehuld in geheimzinnigheid" onzinmarketing van de film over "wie is John Harrison?" Dit was niet echt een mysterie toen zowat elke trailer voor de film deze film had over de iconische ondergangsscène van Khan.

Behalve dat het mysterie werd geruïneerd voordat de film zelfs maar debuteerde, probeerden Abrams en de schrijvers iedereen ervan te overtuigen dat John Harrison geen Khan is. Liegen tegen het publiek omdat ze slimmer zijn dan je dacht dat ze waren en het doorhadden voordat de film begon, is wat een verder behoorlijke actiefilm helemaal onderaan de lijst plaatst.

12 Star Trek: Insurrection

Afbeelding
Afbeelding

Om eerlijk te zijn, zou het voor Trek moeilijk zijn geweest om na het eerste contact op te volgen. Combineer dat met twee Trek-shows die op dat moment op tv draaiden en je had een solide film nodig om boven alle vooropgezette ideeën uit te stijgen. Wat fans kregen was een uitgebreide aflevering van The Next Generation.

De bemanning ontdekt een samenzwering binnen Starfleet om de Son'a-race te helpen aanvallen en de regeneratieve eigenschappen van de Ba'ku te stelen. Wat hier interessant is, is dat dit een solide aflevering van de show was. Maar dit moest een groots avontuur worden, geen uurtje televisie.

11 Star Trek (1979)

Afbeelding
Afbeelding

In de jaren tussen het debuut van de originele serie (1966) en het debuut van de originele film in 1979, kwamen twee iconische sciencefictionwerken uit: 2001 en Star Wars. Tegen de tijd dat Star Trek The Motion Picture uitkwam, wilden fans (en studio's) meer actiegerichte gerechten. De film was verstoken van enige actie.

Het was niet alleen licht op de actie, maar het naderende onheil kwam ook in de vorm van een wolk. De slechterik van het eerste filmavontuur was een bedrieglijke ruimtewolk.

10 Star Trek III: The Search For Spock

Afbeelding
Afbeelding

The Search For Spock begint direct nadat Khan was gestopt. De Enterprise rapporteert terug naar de aarde, maar Saavik en David Marcus onderzoeken de Genesis-planeet en realiseren zich dat er een baby Spock op de planeet staat. Spock legde zijn geweten in McCoy, en er is ook een of andere gekke Klingon die op jacht is naar het Genesis-project.

Het is een race om Spock en McCoy (die zullen sterven als hij Spocks geweten te lang met zich meedraagt) te redden in de beste van de oneven Trek-films.

9 Star Trek Generations

Afbeelding
Afbeelding

Met The Original Series-cast zeilend naar de eerste ster rechts en rechtdoor tot de ochtend, was het tijd voor de bemanning van The Next Generation om hun hand op het grote scherm te proberen. Generations kenmerkte de eerste en enige ontmoeting op het scherm tussen Kirk en Picard. Dat alleen al is het bekijken van de film waard.

De andere reden is dat Roddy McDowell zijn ding doet als de wraakzuchtige Soran, een El-Aurian die zijn weg terug wil vinden naar de Nexus - een energielint dat buiten de ruimte-tijd bestaat en Kirk opeiste als een van zijn slachtoffers.

8 Star Trek Beyond

Afbeelding
Afbeelding

Its Trek ontmoet The Fast And The Furious terwijl Justin Lin, de regisseur van die franchise, het roer overneemt van JJ Abrams. Niemand zou ooit kunnen beweren dat deze film licht is van de actie. Het heeft een aantal belachelijke actiescènes.

Kral, een krachtige vijand, heeft de Enterprise aangevallen en bijna vernietigd en veel van zijn bemanningsleden gedood of gevangengenomen. Het is aan de overgeblevenen en een nieuwe bondgenoot, de aaseter Jaylah, om te voorkomen dat Krall een oud wapen gebruikt om de burgers van de basis Yorktown uit elkaar te halen.

7 Star Trek IV: The Voyage Home

Afbeelding
Afbeelding

Vraag het aan iedereen die ook maar enigszins bekend is met de serie en ze zullen je vragen of vertellen dat The Voyage Home "degene met de walvissen" is. In het slot van het verhaal dat in Khan begint, gaat de bemanning terug in de tijd naar de jaren tachtig. In hun tijd ontvingen ze een signaal van een sonde die erop uit was de aarde te vernietigen. Maar bultruggen kunnen ermee praten.

Omdat ze in hun tijd uitgestorven zijn, gaat de bemanning terug naar het San Francisco van 1980. Ze moeten navigeren door een tijd die voor hen primitief lijkt, de walvissen vinden en ze allemaal terug aan boord van een gevorderd Klingon Roofvogel krijgen.

6 Star Trek (2009)

Afbeelding
Afbeelding

Na jaren van zogenaamde bedompte verhalen vertellen en geploeterfilms, had Star Trek dringend een soort reboot nodig om te overleven in het Marvel-tijdperk. Zet die-hard Star Wars-fan, J. J. Abrams om wat opwinding terug te brengen in de franchise.

Door de serie terug te brengen naar het begin en te laten zien dat de hele crew voor het eerst samenkomt, kon een nieuwe generatie getuige zijn van de ontluikende relaties tussen deze personages waar eerdere generaties al decennia van op de hoogte waren.

5 Star Trek: eerste contact

Afbeelding
Afbeelding

Het beste van de beste film van The Next Generation, zonder twijfel, kan alleen hun grootste vijand bevatten: de Borg. Picard, die nog steeds niet volledig is hersteld van zijn beproeving om te worden geassimileerd, gaat volledig kapitein Ahab en zal voor niets stoppen om de Borg voor eens en voor altijd te beëindigen.

Ondanks dat zijn bemanning zich zorgen om hem maakt, hebben ze dat beetje wraak nodig als ze willen voorkomen dat de technocratie terug in de tijd reist om niet alleen First Contact met de Vulcan-race te stoppen, maar ook om te voorkomen dat ze zich assimileren de hele mensheid en verander ons lot voor altijd.

4 Star Trek VI: Het onontdekte land

Afbeelding
Afbeelding

Nicholas Meyer keerde terug naar de serie om zijn claim als de beste Trek-regisseur aller tijden in te zetten. Na de regie van Khan is The Undiscovered Country een bijna even goede en totaal andere film. In plaats van twee kapiteins die vastbesloten zijn elkaar te vernietigen, krijgen we de sciencefiction analoog aan wat er op dat moment in onze wereld gaande was.

Met de val van de Berlijnse Muur en Rusland en de VS die een vriendschap probeerden op te bouwen, zo ook Starfleet en de Klingons. Maar er zijn er binnen beide facties die hebben samengespannen om er een einde aan te maken.

3 Star Trek II: The Wrath Of Khan

Afbeelding
Afbeelding

Khan ontsnapt aan zijn ballingschap op Ceti Alpha V en wil wraak op Kirk en de Enterprise. Hij is op zoek naar een terraforming tool, toepasselijk Genesis genaamd. Het is het ultieme kat-en-muisspel in de ruimte, niet alleen de beste Star Trek aller tijden, maar ook een van de beste sciencefictionfilms aller tijden.

De film wordt benadrukt door de optredens van Ricardo Montalban, Shatner en Nimoy; het debuut van de Kobayashi Maru en de vroegtijdige ondergang van Spock om de bemanning te redden.

2 Galaxy Quest (eervolle vermelding)

Afbeelding
Afbeelding

Voor veel toegewijde Star Trek-fans staat Galaxy Quest in hun top zeven van favoriete Trek-films. Het heeft niets te maken met de franchise, behalve dat het er een parodie op is en de nerdcultuur in het algemeen. Maar het behandelt het materiaal ook met een dwaze ernst die elke fan doet denken dat dit is wat Shatner, Nimoy en het bedrijf zouden kunnen doen als een buitenaards ras echt naar hen toe zou komen voor hulp.

Dat is wat er in de film gebeurt. Een buitenaards ras komt naar de aarde om commandant Quincy Taggart en de bemanning van de NSEA Protector te vinden om hen te helpen een binnenvallende dreiging te bestrijden. Het enige is echter dat de bemanning van de Protector slechts acteurs zijn die schitterden in de serie Galaxy Quest.

1 Het beste van twee werelden, deel 1 en 2 (eervolle vermelding)

Afbeelding
Afbeelding

Er waren verschillende afleveringen met de Borg vóór de finale van seizoen drie van TNG, het beste van twee werelden, deel 1. Maar geen enkele was schrijnender dan te zien hoe de technocratie Picard pakte en hem assimileerde. In de laatste momenten van deel 1 vertelt Locutus de Enterprise: "Resistance Is Futile", en Riker doet de harde oproep om het vuur op zijn vriend te openen. Het is een van de beste uren tv die je ooit zult zien.

Deel twee vond plaats als de vierde seizoensopener en de zoektocht om Picard terug te krijgen zou de kapitein en zijn bemanning voor altijd achtervolgen, helemaal tot aan de gebeurtenissen van First Contact. Gecombineerd zorgt anderhalf uur of zo voor een van de meest meeslepende Trek-reizen ooit.

Aanbevolen: