15 Acteurs Shonda Rhimes ontslagen (omdat ze de productie schaden)

Inhoudsopgave:

15 Acteurs Shonda Rhimes ontslagen (omdat ze de productie schaden)
15 Acteurs Shonda Rhimes ontslagen (omdat ze de productie schaden)
Anonim

Showbusiness kan brutaal zijn, en zelfs als een acteur het gevoel heeft dat hij hoog zit in een succesvolle tv-serie of filmfranchise, kan het allemaal instorten. Budgetten, creatieve verschillen, gedrag op de set of capriolen achter de schermen kunnen slechts enkele van de redenen zijn waarom een acteur wordt opgestart.

Shonda Rhimes, de krachtpatser achter shows als Grey's Anatomy, How To Get Away With Murder en Scandal, kan ervoor zorgen dat haar castleden zich als familie voelen (wat gemakkelijk is als een show al 15 seizoenen draait, zoals Grey's), maar dat betekent niet dat ze ze niet kan verdrijven wanneer de gelegenheid - of de verhaallijn - daarom vraagt.

Een personage uit een show schrijven, ze doden of ze een gelukkig einde geven buiten het scherm zijn slechts enkele van de methoden die Rhimes heeft gebruikt om van een acteur af te komen. In haar vele shows zijn dit 15 acteurs die zijn ontslagen.

15 Brooke Smith (Grey's Anatomy)

Afbeelding
Afbeelding

Actrice Brooke Smith (en anderen die achter de schermen werkten) beweerden dat netwerkmanagers problemen hadden met de oriëntatie van haar personage, en daarom werd ze opgestart. Smith vertelde dat haar werd verteld dat ze "niet meer voor [haar] personage konden schrijven"! Rhimes, van haar kant, zei dat het personage "chemie" miste om verder te gaan.

14 Columbus Short (schandaal)

Afbeelding
Afbeelding

Een baas kan maar met zo veel omgaan, en Scandal's Columbus Short kwam in de problemen met de wet en met substanties in die mate dat Rhimes "hem een waarschuwing moest geven om zijn persoonlijke problemen op te lossen". Helaas kwam de acteur niet weer op het goede spoor en werd zijn personage van de show gedood. De acteur werd later veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf.

13 Patrick Dempsey (Grey's Anatomy)

Afbeelding
Afbeelding

Mysterie en geruchten zijn rondgegaan sinds Patrick Dempsey's Dr. Derek Shepherd werd vermoord in de laagst gewaardeerde aflevering van de hele serie. Sommigen zeiden dat zijn diva-gedrag de schuld was, terwijl anderen wezen op een vermeende flirt met een bemanningslid die zijn huwelijk bedreigde. Wat de echte reden ook is, Grey's - en zijn weduwe Meredith - zijn sindsdien verder gegaan.

12 Isaiah Washington (Grey's Anatomy)

Afbeelding
Afbeelding

In een schandaal dat de hele Grey's Anatomy-seizoenen weergalmde, kwam het ontslag van Isaiah Washington uit de show neer op zijn behandeling van zijn collega-castleden, met name costar T. R. Ridder. Washington gebruikte een smet tegen Knight en Rhimes liet snel de hamer vallen.

Na zijn ontslag zei de acteur tegen ABC News: "Ik ben gek als een hel en ik pik het niet meer."

11 TR Ridder (Grey's Anatomy)

Afbeelding
Afbeelding

De andere helft van het vertrek van Washington was T. R. Knight, die uit eigen beweging vertrok, maar onder even ongemakkelijke omstandigheden. Knight noemde zijn relatie met Rhimes een 'communicatiestoring' en had problemen met zijn gebrek aan schermtijd en zijn overtuiging dat Rhimes wilde dat hij langer in de kast bleef. Wat de waarheid ook is, hij werd op een tragische manier uit de show geschreven.

10 Sarah Drew (Grey's Anatomy)

Afbeelding
Afbeelding

Terwijl geruchten de ronde deden dat Sarah Drew uit Grey's werd gegooid vanwege de loonsverhoging van costar Ellen Pompeo, was dat niet het geval, en het werd uiteindelijk een beslissing van de productie.

Volgens een tweet van showrunner Krista Vernoff was het een "creatieve" keuze om Drew de show te laten verlaten, in plaats van een persoonlijke minachting.

9 Jessica Capshaw (Grey's Anatomy)

Afbeelding
Afbeelding

Naast Sarah Drew werd Jessica Capshaw (die Dr. Arizona Robbins speelde) eveneens uit de serie geschrapt aan het einde van het 14th seizoen. De andere helft van de "creatieve" beslissing, Capshaw ging naar haar IG-pagina om te zeggen dat ze bedroefd was door de beslissing, maar "getroost door het idee dat ze steeds verder zal leven in al onze gewetens en verbeeldingskracht."

8 Merrin Dungey (privépraktijk)

Afbeelding
Afbeelding

Twee keer opduikend in Grey's Anatomy dankzij een crossover-afleveringsboog met Private Practice, werd Merrin Dungey herschikt met Audra McDonald - en Shonda Rhimes nam er geen blad voor de mond.

Sprekend met USA Today in 2007, zei Rhimes: "We wilden Naomi een voorsprong geven die we duidelijker konden definiëren."

7 Bethany Joy Lenz (The Catch)

Afbeelding
Afbeelding

Deze moet pijn hebben gedaan! De serie The Catch kreeg een aantal grote casting-revisies voorafgaand aan de uitzending van de pilot-aflevering, en dat omvatte het helemaal afschaffen van het personage van Bethany Joy Lenz. In een zuur bericht op sociale media schreef Lenz: "Het lijkt erop dat ze een ander type nodig hebben voor ZOE, dus ik zal worden vervangen." The Catch duurde slechts twee seizoenen.

6 Jeffrey Dean Morgan (Grey's Anatom y)

Afbeelding
Afbeelding

Hou van hem of haat hem, Jeffrey Dean Morgan's personage Denny Duquette liet de acteur smeken om niet te worden vermoord, ondanks zijn duidelijke lot. In een interview in 2006 met de Los Angeles Times gaf Morgan toe dat hij Rhimes had gesmeekt om hem te laten leven en bedacht hij zelfs manieren om het mogelijk te maken.

Helaas, het mocht niet zo zijn, en Morgan was gekwetst en zei: "Ik ben er nog steeds niet overheen."

5 Dan Bucatinsky (schandaal)

Afbeelding
Afbeelding

Sommige acteurs zijn het niet eens met het lot van hun personages, en Scandal's Dan Bucatinsky was een van hen. Bucatinsky zei in 2014 tegen The Hollywood Reporter dat hij dacht dat zijn personage "het niet verdient te sterven", ondanks de redenering van Rhimes. Hij hoopte zelfs op terugkeer in flashbacks, maar het mocht niet in Shondaland zijn.

4 Tim Daly (privépraktijk)

Afbeelding
Afbeelding

Naar verluidt ontslagen om "budgettaire redenen" volgens Rhimes, verscheen Private Practice-acteur Tim Daly op mysterieuze wijze niet opnieuw voor het zesde seizoen van de show. De duistere reden achter zijn ontslag zonder plichtplegingen zorgde er echter voor dat veel fans zich afvroegen wat er werkelijk gebeurde met zo'n belangrijk personage gezien de schacht. Daly is sindsdien gaan schitteren in mevrouw de secretaris.

3 Eric Dane (Grey's Anatomy)

Afbeelding
Afbeelding

Politiek en professionaliteit gaan meestal niet goed samen, en dat was het geval voor Eric Dane vs. Shonda Rhimes. Nog een slachtoffer van “begrotingsverkrapping” volgens E! News, was er een vreemde interactie tussen de voormalige collega's op Twitter, toen Dane uithaalde naar zijn oude baas voor haar politieke meningen in een met krachttermen gevulde tweet.

2 Sara Ramirez (Grey's Anatomy)

Afbeelding
Afbeelding

In plaats van dat Rhimes deze keer de dienst uitmaakte, was het actrice Sara Ramirez die een tijdje vrij wilde van Grey's, waar ze Dr. Callie Torres speelde. Volgens Rhimes kwam ze pas achter de wens van Ramirez om "misschien drie dagen eerder" het grote publiek te verlaten. Callie uitschrijven was niet gepland, maar Rhimes was in staat om met de stoten te rollen.

1 Katherine Heigl (Grey's Anatomy)

Afbeelding
Afbeelding

Het bewijs dat je nooit de hand moet bijten die je voedt, het hoge paard van Katherine Heigl was wat haar in de problemen bracht en haar carrièretraject voor altijd veranderde. Nadat ze publiekelijk had geweigerd haar naam voor Emmy in overweging te nemen, kwam Heigl in conflict met Rhimes en het netwerk en werd haar personage geschrapt.

Sindsdien is Heigl er niet in geslaagd haar vroegere glorie terug te winnen.

Aanbevolen: