Assepoester: 10 leuke weetjes over de Disney-prinses die de meesten niet weten

Inhoudsopgave:

Assepoester: 10 leuke weetjes over de Disney-prinses die de meesten niet weten
Assepoester: 10 leuke weetjes over de Disney-prinses die de meesten niet weten
Anonim

Eén Disney-prinses lijkt populairder dan de rest en haar naam is Assepoester. Haar verhaal gaat helemaal over het overwinnen van tegenspoed en daarom is het buitengewoon krachtig. De hoofdpersoon van het verhaal is een jonge vrouw waar kijkers van nature voor willen wortelen. Ze is zachtaardig, aardig en verdient liefde.

Er zijn tal van interessante feiten en details te ontdekken over de razend populaire en geliefde Disney-prinses die bekend staat om haar elegantie in haar glinsterende blauwe jurk. Disney-prinsesjurken zijn meestal altijd mooi, net als het inspirerende verhaal van Assepoester.

10 Het allereerste Assepoester-verhaal werd verteld in de 1e eeuw voor Christus

De eerste keer dat een verhaal over Assepoester werd verteld, was helemaal terug in de 1e eeuw voor Christus. Het verhaal is duizenden keren verteld en opnieuw verteld, waarbij details overal veranderen.

Het klassieke verhaal draaide altijd om een weesmeisje dat werd opgevoed door slechte mensen. Het meisje kan uiteindelijk een nieuw leven beginnen met een man die van haar houdt en voor haar zorgt. Het verhaal van vodden naar rijkdom is een klassieker.

9 Assepoesters pantoffels waren niet altijd van glas

Er waren eens de pantoffels van Assepoester eigenlijk gemaakt van goud of bont. In de moderne versie van het verhaal dat de meeste mensen kennen en waarderen, zijn haar pantoffels gemaakt van glas. Glazen pantoffels klinken meer dan oncomfortabel, maar de moderne Assepoester heeft ze laten werken!

In oudere versies van het verhaal waarin ze pantoffels van goud of bont droeg, ging het verhaal nog steeds hetzelfde. Ze verloor er een en kreeg die van de prins terug.

8 Met 19-20 jaar oud is Assepoester een van de oudste prinsessen

De meeste Disney-prinsessen zijn jonge tieners, maar Assepoester is een beetje anders omdat ze ouder is. Sneeuwwitje is bijvoorbeeld veertien jaar oud! Assepoester daarentegen is rond de 19 of 20.

Het feit dat ze ouder is, draagt ertoe bij dat ze een wijzer en volwassener prinsessenpersonage is. Ze behandelt haar levenssituatie met gratie en evenwicht. Haar volwassenheid heeft daar veel mee te maken.

7 In de Grimm-versie van Assepoester van de broer sneden de stiefzusters delen van hun voeten af

The Brother's Grimm-versie van sprookjes is altijd veel donkerder, enger en gruwelijker. In het geval van Assepoester zijn de stiefzusters van het verhaal zo wanhopig om hun voeten in de glazen muiltjes te laten passen dat ze delen van hun voeten schoon afsnijden!

The Brother's Grimm-versie van sprookjes lezen is niet voor bangeriken. De manier waarop ze verhalen tot duisternis brengen, kan erg schokkend en alarmerend zijn voor iemand die onvoorbereid is.

6 Emma Watson speelde bijna Assepoester in de film van 2015

Lily James kreeg de hoofdrol van Assepoester voor de live-actionversie van de film uit 2015. Wie had gedacht dat Emma Watson als eerste in aanmerking kwam voor de rol? Ze nam de rol niet op zich om prinses Belle te spelen in de live-actionversie van Beauty & the Beast.

Lily James speelde Assepoester perfect en Emma Watson speelde Belle perfect, dus het werkte allemaal zoals het moest.

5 Assepoester's schoenmaat? Een Dames 4.5

De schoenmaat van Assepoester is meer dan klein, maar dat maakte deel uit van wat de prins zo leuk aan haar vond. Toen hij haar probeerde te vinden, probeerde hij haar pantoffel op elke vrouwelijke voet in het koninkrijk te leggen, maar alle vrouwenvoeten waren te groot.

Assepoester's kleine, delicate voetje past probleemloos in de slipper. Dat komt omdat ze schoenmaat 4,5 heeft en de meeste volwassen vrouwen gemiddeld rond de 8,5 zitten.

4 Lily James bestudeerde de animatiefilm in voorbereiding

Lily James beschreef haar voorbereidingstijd om Assepoester te spelen toen ze zei: "Een van de belangrijkste dingen die ik uit de animatie wilde halen, was die gratie en dat gemak en die beweging, maar ik wilde toch dat het echt voelde. Ik wilde niet dat het leek alsof ze een balletdanseres was, die rondstuiterde. Ik hield van de lichamelijkheid in de film."

Het feit dat ze de animatiefilm voor inspiratie en meer heeft gebruikt, is heel logisch. De animatiefilm is gevuld met zoveel simpele schoonheid.

3 Disney nam de vrijheid om dierenfiguren aan de animatiefilm toe te voegen

Jaq en Gus waren Assepoesters muizenvrienden, Bruno was haar hond en Lucifer was de gemene kat van haar stiefmoeder. Als Disney als bedrijf niet de vrijheid had genomen om deze dierenfiguren aan de mix toe te voegen, zou niemand ooit van hen hebben gehoord. Dierenhulpjes van Disney zijn de beste.

De dierlijke karakters hebben een grote impact op de algemene verhaallijn van de geanimeerde versie van de film. Assepoesters muizenvrienden naaien bijvoorbeeld zelfs een baljurk voor haar zodat ze de prins kan ontmoeten.

2 Dezelfde stemactrice voor The Evil Stepmother Stemmen Maleficent

Eleanor Audley vertolkte de stem van Lady Tremaine in de geanimeerde versie van Assepoester. Het spelen van de slechte stiefmoeder was gemakkelijk voor haar omdat ze daarna werd uitgenodigd om een ander kwaadaardig personage uit te spreken. Ze gaf ook een stem aan Maleficent in Doornroosje.

De kilte in haar stem was genoeg om Disney-producenten ervan te overtuigen dat niemand anders nog een kwaadaardige stiefmoederrol kon spelen! Angelina Jolie speelt Maleficent in de live-action versie.

1 De geanimeerde versie van Assepoester kostte slechts $ 3 miljoen om te maken, maar verdiende meer dan $ 85 miljoen

Assepoester heeft zeker een behoorlijk deel van het geld verdiend voor Disney als bedrijf. Het kostte Disney slechts $ 3 miljoen USD om het geanimeerde verhaal tot leven te brengen, maar de film heeft in ruil daarvoor meer dan $ 85 miljoen USD binnengehaald.

De winst van deze film is ongelooflijk. Het is geen verrassing dat ze de film in de loop der jaren meerdere keren in de bioscoop hebben uitgebracht… In 1957, 1965, 1973, 1981, 1987 en in 2013. Van een succesvolle Disney-prinses gesproken!

Aanbevolen: