15 weinig bekende feiten over de tijd van Dr. Oz op tv

Inhoudsopgave:

15 weinig bekende feiten over de tijd van Dr. Oz op tv
15 weinig bekende feiten over de tijd van Dr. Oz op tv
Anonim

Professor of Surgery aan de Columbia University, en directeur van het Cardiovascular Institute and Complementary Medicine Program in het New York Presbyterian Hospital, Dr. Oz is een getalenteerde chirurg die nog steeds hartoperaties uitvoert in zijn praktijk. Ondanks de referenties is hij echter veel beter bekend in zijn rol als presentator van de Dr. Oz Show en als vriend van mediagigant Oprah.

Toen zijn regelmatige optredens in de show van Oprah een van de hoogtepunten werden, hielp Oprah Oz in 2009 zijn eigen show te lanceren via haar Harpo-producties. Door de jaren heen heeft The Dr. Oz Show zijn aandeel van controverses doorstaan, waaronder het federale onderzoek tegen een van zijn gasten dat resulteerde in zijn beruchte verschijning voor het Congres in 2014. Toch gaat de Dr. Oz Show door, nu in zijn 11e seizoen.

Achter de schermen zijn verhalen moeilijk te vinden, met strenge beveiliging op de set en een geheimhoudingscontract met alle medewerkers. Toch zijn door de jaren heen, door middel van interviews met Mehmet Oz zelf, en ook in sommige van de documenten die tijdens het onderzoek bij overheidsinstanties zijn ingediend, een paar interessante details naar voren gekomen over zijn tijd in de schijnwerpers.

Hier is een kijkje achter het gordijn van enkele van de weinig bekende feiten over Dr. Oz en zijn opkomst tot tv-faam.

15 Hij smokkelde menselijke organen door de beveiliging van Oprah

In 2003 verscheen Dr. Oz voor het eerst in de Oprah-show. Zoals hij zei in een interview met de Hollywood Reporter, kwam haar verzoek op het laatste moment met een bepaling: "Breng wat organen mee." Oz zegt dat hij een praatje heeft gemaakt met de bewakers om ze af te leiden van de kleine koelbox gevuld met menselijke organen die hij bij zich had.

14 Hij creëerde zijn kenmerkende look per ongeluk

Het was die eerste verschijning in de Oprah-show die niet alleen zijn mediacarrière lanceerde, maar ook zijn kenmerkende look - blauwe scrubs. Is het een bewuste keuze geweest? Ja en nee. Dr. Oz zegt dat hij de scrub over zijn pak gooide om het schoon te houden toen hij de orgels naar het gebouw bracht waar haar show werd opgenomen. De look bevestigde zijn reputatie als Oprah's tv-dokter.

13 Zijn vrouw Lisa vertelde Oprah om hem "America's Doctor" te noemen

In een interview met The New Yorker gaf Dr. Oz toe dat het zijn vrouw, Lisa, was die de titel "America's Doctor" had bedacht. In feite, tijdens zijn vroege dagen als een frequente gast in de Oprah-show, stelde Lisa Oprah voor dat ze de bijnaam voor Oz zou gaan gebruiken. “Dat is wat je representeert naar mensen toe. Dus als je dat echt gelooft, zeg het dan, 'herinnerde hij zich dat ze tegen Oprah zei.

12 Zijn teams plaagden hem omdat hij een prompt nodig had om hem eraan te herinneren vragen te stellen

Toen hij begon, gaf Oz toe dat hij zich meer zou concentreren op het formuleren van de volgende vraag dan op het luisteren naar het antwoord dat werd gegeven. Hij herinnert zich dat de bemanning grapjes maakte over zijn behoefte aan een souffleur. "Dus maakten we al vroeg grapjes dat ik een souffleur nodig had om me te vertellen: "Je gast huilt, vraag haar waarom?" (Lacht.) Ze lachten me uit."

11 Hij laat met opzet een stille pauze tussen vragen om meer druk uit te oefenen op gasten

Dr. Oz sprak over zijn interviewstijl en hoe deze zich ontwikkelde in een interview met de Hollywood Reporter. Hij zei dat, hoewel hij soms aarzelde om de juiste vragen te stellen, hij leerde dat een paar tellen nalaten eigenlijk een beter antwoord kan krijgen. "En een extra slag stilte legt een ongelooflijke druk op een gast om de waarheid te vertellen."

10 Achter de schermen, zelfs hij gelooft niet alles in zijn show

In de show zien we Dr. Oz een hele reeks onderwerpen behandelen, maar een positieve draai betekent niet dat hij echt verkocht is aan een van de ideeën of producten die hij presenteert. Toen een verslaggever aan Dr. Oz vroeg: "Geloof je 100 procent in alles in je show?" zijn antwoord was duidelijk. "Nee, natuurlijk niet."

9 Dr. Oz maakt optimaal gebruik van zijn zakelijke partnerschappen

In de show praat Dr. Oz alleen over gezondheid en welzijn, en lijkt hij de belangen van zijn publiek voor ogen te hebben. Van Wikileaks weten we echter dat Dr. Oz achter de schermen in zijn e-mails ook contact opneemt met potentiële bedrijfssponsors om hun connecties uit te breiden door hun producten in zijn show te presenteren.

8 Dr. Oz gaat achter bedrijven aan die valse beweringen doen over zijn goedkeuring

De glimlachende en zachtaardige reality-tv-presentator verandert in een uiterst waakzame bewaker van zijn naam en merk. Volgens rapporten houdt zijn PR-team regelmatig elk product of elke fabrikant bij die beweert te zijn goedgekeurd door Dr. Oz - zelfs als hij het in de lucht heeft genoemd - en zijn juridische team vervolgt ze.

7 De statistieken liegen er niet om - Dr. Oz houdt van zijn adverteerders

Hoe krijgt een product een aanbeveling van Dr. Oz? We hebben misschien geen insider's mening, maar een rapport in de He alth News Review wijst op een sterke relatie tussen de inhoud van de Dr. Oz-show en zijn adverteerders. Iets minder dan 70 procent van de advertenties die tijdens de show werden vertoond, had betrekking op onderwerpen die tijdens de show aan bod kwamen. Iets minder dan 58 procent werd genoemd op merknaam.

6 Zijn producenten namen contact op met een 'specialist' die was onderzocht door de staat Texas

Volgens documenten die zijn ingediend bij de Federal Trade Commission (FTC), namen producenten van de Dr. Oz-show contact op met een man die was aangeklaagd door het kantoor van de procureur-generaal van Texas om gastdeskundige te zijn in de show. De man, Lindsay Duncan, zei ja, ook al wist hij op dat moment niets van groene koffiebonen. Duncan was een natuurgeneeskundige, maar noemde zichzelf routinematig een "Dr." en tot overmaat van ramp wordt het college waaraan hij afstudeerde niet erkend door de staat.

5 Een producer van Dr. Oz laat een gast het script voor zijn segment bewerken

Lindsay Duncan is de gezondheidsexpert die Dr. Oz (en een verschijning voor het Congres!) voor veel problemen zorgde vanwege zijn beweringen over groene koffiebonen en gewichtsverlies. Nadat hij Duncan in de show had gekregen, gaf de producer van het segment hem een kopie van het script om te bewerken - inclusief het toevoegen van de zoektermen die kijkers rechtstreeks naar de bedrijven zouden leiden waarin hij had geïnvesteerd.

4 Een gast kocht aandelen in het product dat hij goedkeurde

Meteen nadat hij had toegestemd in de show, en onbekend bij producenten, kocht Duncan aandelen in bedrijven die groene koffiebonen promootten en distribueerden als een wonder van gewichtsverlies. Duncan en zijn partners zouden $ 50 miljoen hebben verdiend. Hij kreeg later een boete van $ 9 miljoen van de FTC omdat hij zijn duidelijke belangenverstrengeling niet openbaar had gemaakt.

3 Dr. Oz geeft toe dat hij voorzichtiger werd na zijn verschijning voor het congres

In recentere interviews had Dr. Oz toegegeven dat zijn optreden voor het Congres in 2014 de manier waarop hij het maken van de show benaderde, veranderde. Achter de schermen wordt er meer aandacht besteed aan de producten en diensten waarover hij praat, en sindsdien zijn er geen soortgelijke juridische problemen geweest.

2 Hij heeft Oprah niet verteld dat hij het zou hebben over haar gasgeven in de lucht

Het was tijdens een optreden in Oprah's show dat Dr. Oz besloot een risico te nemen. Hij zei tegen het publiek: "Als je eerlijk bent, hebben jullie allemaal gas gepasseerd." Toen besloot hij er helemaal voor te gaan en voegde eraan toe: "Ik wed dat onze gastheer gas heeft gegeven." Hij wist niet zeker of Oprah de grap zou waarderen, maar in interviews herinnerde hij zich dat ze naar hem knipoogde, dus hij wist dat het oké was.

1 Oprah vroeg hem openhartig naar zijn roem tijdens een pauze

Na ongeveer twee jaar in haar show te zijn verschenen, zegt Dr. Oz dat Oprah hem een merkwaardige vraag heeft gesteld tijdens een van de pauzes in de opnames. "Is het al gebeurd?" zij vroeg. Volgens Oz vroeg hij haar wat ze bedoelde. "De verandering wanneer iedereen je herkent en je niet weet wie ze zijn!"

Aanbevolen: