20 Weinig bekende feiten over Winona Ryder's tijd aan vreemdere dingen

Inhoudsopgave:

20 Weinig bekende feiten over Winona Ryder's tijd aan vreemdere dingen
20 Weinig bekende feiten over Winona Ryder's tijd aan vreemdere dingen
Anonim

Winona Ryder was een icoon uit de jaren 80 en speelde het humeurige gothicmeisje van onze dromen, maar ze viel een paar jaar van de radar van beroemdheden voordat ze terugkeerde met een wraak in Stranger Things. De actrice casten in een op Spielberg geïnspireerde sciencefiction-tv-serie die zich afspeelt in de jaren 80 was een geniale zet van het creatieve team van de serie en werd meteen een hit bij het publiek.

In de rol van Joyce Byers, een alleenstaande moeder wiens zoon verdwijnt in het eerste seizoen van de show, gaat Winona's vertolking van hectische tranen tot innerlijke kracht, met wat romantische spanning met David Harbour's Jim Hopper voor goede maatregel. Het was een kans om het publiek eraan te herinneren hoe goed een actrice ze kan zijn.

Hier is een blik op enkele van de weinig bekende details over haar betrokkenheid bij de show.

20 Het kostte een vergadering van drie uur om haar te overtuigen om aan boord te komen

Volgens The Hollywood Reporter hielden seriemakers Matt en Ross Duffer en het productieteam, waaronder regisseur Shawn Levy, een drie uur durende ontmoeting met Winona om haar te overtuigen de rol op zich te nemen. Ze werd aanvankelijk voorgesteld door castingdirecteur Carmen Cuba, en met haar jaren 80-credo wisten ze dat ze haar moesten pakken.

19 Vreemde dingen hebben Winona's carrière weer op de rails gezet na een paar verontrustende jaren

Na een geweldige start eind jaren tachtig in eigenzinnige rollen als Lydia Deetz in Beetlejuice, verloor Winona's carrière zijn momentum. Ze had problemen met het vinden van rollen toen ze de dertig was gepasseerd. Toen, in 2001, werd ze gearresteerd voor winkeldiefstal in New York City en werden er drugsparafernalia in haar tas gevonden. Gelukkig kreeg ze haar leven op tijd weer op de rit om de pauze te krijgen die haar weer een ster zou maken.

18 Tijdens het eerste seizoen zegt Winona dat ze bijna elke dag huilde

Joyce Byers is al op het randje als haar zoon vermist wordt. Winona zegt dat ze een 'old school'-actrice is, en als het op emotionele scènes aankomt, moet ze er echt induiken. Ze heeft in interviews gezegd dat ze voor het eerste seizoen bijna elke dag huilde op de set.

17 Winona en David Harbor zijn BFFS op set en uit Jopper

Op de set en in de show ontwikkelen Joyce en David Harbour's Jim Hopper een ontluikende romance die fans gretig Jopper hebben genoemd. In het echte leven zijn Winona en David onafscheidelijke vrienden. Het blijkt dat ze elkaars werk bewonderen en samen uitgaan tijdens hun vrije uren.

16 In een interview speculeren Winona en David dat hun personages een affaire hadden op de middelbare school

De chemie op het scherm is heet tussen Joyce en Jim, waardoor veel fans speculeren dat ze misschien samen een verleden hadden op de middelbare school. Het blijkt dat de fans niet de enigen zijn die erover nadenken. Harbor noemde hun datingverleden in een Reddit-bericht en tijdens een interview speculeerden ze allebei over het achtergrondverhaal vóór de gebeurtenissen van seizoen 1.

15 Ze maakt zich zorgen over de industrie en haar jonge co-sterren

Na een tijdje weg te zijn geweest van de Hollywood-schijnwerpers, heeft Winona gesproken over de druk van roem tegenwoordig. Ze maakt zich zorgen over haar jonge co-sterren en hoe ze zullen omgaan met de controle die gepaard gaat met sociale media. In 1986, toen ze haar eerste filmrol kreeg, kreeg ze niet eens een interview.

14 Iemand moest Winona vertellen wat Jopper was

Winona heeft toegegeven achter te lopen op het gebied van technologie, en heeft geen enkele aanwezigheid op sociale media - zelfs niet om de serie te promoten. Ze had geen idee wat Jopper was, of hoe het tot stand kwam, totdat haar castgenoten haar erover vertelden. Nu is ze dol op het idee van Jopper.

13 Ze kan zichzelf er niet toe brengen haar eigen naam te Googlen

Ondanks haar ervaring, fan en kritische steun, weigert Winona nog steeds naar recensies te kijken. Ze heeft in interviews toegegeven dat ze haar eigen naam nog steeds niet kan googlen, uit angst voor wat ze zou kunnen zien. Zelfs met haar hernieuwde bekendheid en goede recensies, blijft ze uit de buurt van de critici.

12 Millie Bobby Brown vroeg Winona om advies over haar haar

Millie Bobby Brown moest haar hoofd scheren voor seizoen 1. Kort haar is in het begin geweldig, maar dan begint het te groeien. MBB vroeg Winona om advies tijdens die ongemakkelijke tussenfase. In de jaren 80 was Winona natuurlijk beroemd om haar schattige pixiesnit.

11 Winona vroeg haar moeder om advies over hoe Joyce te spelen

In het echte leven heeft Winona een aantal beroemde relaties gehad (zoals Johnny Depp en Matt Damon), maar ze heeft nooit kinderen gehad. Dus toen het tijd was om Joyce te spelen, keek ze naar haar eigen moeder voor advies. In een interview zei ze: 'Ik zei: "Mam, als alle logica je vertelt dat je kind weg is, zou je dan nog steeds [weigeren het te geloven]?" En ze zei: "Absoluut."

10 Noah Schnapp (Will Byers) heeft Winona Ryder om advies gevraagd

Noah Schnapp, die Will Byers speelt, sms'te Winona om advies te vragen over het spelen van een intense scène. "Ze kwam ongeveer anderhalf uur eerder binnen dan waarvoor ze was geroepen, en ze bracht me in haar trailer, en ze sprak met me", zei hij in een interview. "Ze gaf me tips en begeleidde me hoe ik de scène moest doen. En ze zei: 'Je zult het doen. Je zult het geweldig doen.'"

9 De Winona-paradox - als zichzelf is ze ook een icoon uit de jaren 80

Naast de plotwendingen speculeren fans over het personage van Winona in seizoen 4. Seizoen 4 vindt plaats in 1986, het jaar waarin een jonge Winona zelf haar eerste filmrol kreeg. Zal de serie die verwijst naar de iconische cultuur uit de jaren 80 ook verwijzen naar de ster uit de jaren 80?

8 Winona - en iedereen - maakte zich zorgen over MBB's Zit

Millie Bobby Brown heeft in een interview onthuld dat de cast overdag contact houdt via sms'jes. Op een dag kreeg ze een puistje in haar oor en Winona, de gebroeders Duffer en anderen bespraken deze belangrijke gebeurtenis gedurende de dag via sms.

7 Winona, David Harbour en Millie Bobby Brown zijn de best betaalde acteurs in de show

Netflix blijft de mond houden over salarissen, maar gepubliceerde rapporten zeggen dat Winona, David Harbour en Millie Bobby Brown allemaal hetzelfde verdienen als de best betaalde acteurs op de set. De drie zouden $ 350.000 per aflevering verdienen in een seizoen van 8 afleveringen.

6 Ter voorbereiding op één scène dronk ze water om te hydrateren zodat ze kon blijven huilen

In een interview beschreef regisseur Shawn Levy het werken met Winona aan seizoen 1, aflevering 3 - wanneer Joyce voor het eerst ontdekt dat ze via de lichten in huis kan communiceren met haar verloren zoon. Hij zegt dat hij de set stil hield, zodat ze zich kon concentreren, en Winona dronk de hele dag door water, zodat ze kon blijven huilen.

5 Het succes van de show verraste haar

Ondanks al haar vroege succes, was Winona realistisch over de kansen om het groot te maken toen ze de rol van Joyce op zich nam. Ze heeft in interviews toegegeven dat het enorme succes van de show en haar hernieuwde bekendheid in het digitale tijdperk haar volledig verrasten.

4 Het is de eerste keer dat Winona meemaakt in een populaire tv-show

Winona's had al vroeg in haar carrière haar deel van het Hollywood-succes. Maar tv was een nieuwe wereld toen ze zich voor het eerst aanmeldde voor de rol van Joyce. In haar interviews verontschuldigde ze zich voor het feit dat ze niet veel vragen kon beantwoorden vanwege het geheim van de serie over de plot.

3 Ze mist de cast als ze tussen de seizoenen zijn

Hoewel er geruchten gaan over gevechten en conflicten op de sets van veel tv-shows, kan de cast van Stranger Things met elkaar opschieten als één grote familie. Winona is zo hecht geworden met al haar castgenoten in Stranger Things dat ze zegt dat ze ze tussen de seizoenen door erg mist.

2 Winona's kostuums zijn fanfavorieten geworden voor hun jaren 80-stijl

Joyce's casual jaren 80-garderobe - zwaar op corduroy en denim - is een favoriet bij fans geworden. Er zijn discussiegroepen en Pinterest-pins - zelfs een Joyce Byer Halloween-kostuum-rage. Van Beetlejuice-goth tot wijde benen uit de jaren 80, Winona is altijd een stijlicoon geweest.

1 Ze werd aanvankelijk tot het verhaal aangetrokken vanwege het echte ontvoeringsverhaal van Polly Klaas

Het verhaal had een speciale betekenis voor Winona. In 1993 werd Polly Klaas, een 12-jarige, ontvoerd uit haar huis in Petaluma, CA, en later vermoord teruggevonden. Winona, die als kind in Petaluma woonde, bood $ 20K voor informatie. "Ik heb uit de eerste hand dat tastbare verdriet gezien, je kunt letterlijk voelen dat het uit de poriën van de ouders komt", zei ze in een interview over de parallellen tussen de zaak en haar karakter.

Aanbevolen: