We zouden deze 15 acteurs niet kennen als Netflix er niet was

Inhoudsopgave:

We zouden deze 15 acteurs niet kennen als Netflix er niet was
We zouden deze 15 acteurs niet kennen als Netflix er niet was
Anonim

De afgelopen jaren heeft Netflix bewezen dat het meer is dan je reguliere videostreamingbedrijf. Toegegeven, in het begin leverde het alleen klassieke televisieprogramma's en films op. Het werd echter al snel duidelijk dat het bedrijf ook in staat is om zijn eigen originele inhoud te creëren.

Netflix' zoektocht naar het ontwikkelen van eigen content begon met de veelgeprezen serie 'House of Cards'. Met in de hoofdrollen Kevin Spacey, Robin Wright, Kate Mara, Michael Kelly, Jayne Atkinson en Constance Zimmer, ontving de show 56 Emmy-nominaties en zeven prijzen. In het licht van aantijgingen tegen Spacey kondigde het bedrijf in 2017 echter aan dat hij niet langer deel zou uitmaken van de serie.

Ondanks deze ontwikkeling bleef Netflix vastbesloten om meer originele inhoud te produceren. En door de jaren heen hebben de shows ook geholpen om de carrières van nieuwe acteertalenten te promoten.

15 Millie Bobby Brown is een echte doorbraakster in vreemdere dingen

Netflix
Netflix

Brown heeft misschien enkele gastrollen gehad in tv-series zoals 'Once Upon a Time in Wonderland', 'NCIS', 'Intruders', 'Modern Family' en 'Grey's Anatomy', maar het is haar rol in Netflix's " Stranger Things " waardoor ze erkend werd in de entertainmentindustrie. Sindsdien is Brown ook gecast in de filmfranchise 'Godzilla'.

14 Mensen namen kennis van Lana Condor nadat ze in de hoofdrol speelde bij alle jongens van wie ik eerder hield

Netflix
Netflix

Tieneractrice Condor speelde misschien in "X-Men: Apocalypse" als Jubilee, maar ze was nog steeds een relatief onbekende actrice totdat ze werd gecast in de Netflix-film "To All the Boys I've Loved Before" uit 2018. Sindsdien speelde ze ook in het vervolg "To All the Boys: P. S. I Still Love You” en de film “Alita: Battle Angel.”

13 KJ Apa maakte zijn Amerikaanse debuut op Riverdale

KJ Apa
KJ Apa

Voorafgaand aan de hoofdrol in "Riverdale" van Netflix, was Apa een relatief onbekende acteur die alleen had gespeeld in tv-shows in Nieuw-Zeeland, zoals "Shortland Street" en "The Cul De Sac". "Sinds hij Archie Andrews begon te spelen, is Apa ook verschenen in films als "A Dog's Purpose", "The Hate U Give", "The Last Summer", "Altar Rock" en "I Still Believe".

12 Claire Foy is meeslepend als koningin Elizabeth in de kroon

Claire Foy
Claire Foy

Voor Foy heeft het uitbeelden van een monarch zeker meer deuren geopend. Sinds haar Golden Globe-winnende rol in 'The Crown', speelde de actrice in films als 'First Man', 'Unsane' en 'The Girl in the Spider's Web. Desalniettemin vertelde Foy over haar tijd in de show aan Entertainment Weekly: "Ik zal er altijd ongelooflijk dankbaar voor zijn."

11 Samira Wiley is beroemd geworden nadat ze in Orange is gegoten, is het nieuwe zwart

Samira Wiley
Samira Wiley

Zonder twijfel heeft de Netflix-show "Orange Is the New Black" ons kennis laten maken met veel nieuwe, getalenteerde acteurs. Een daarvan was Wiley die werd gecast om Poussey Washington te spelen. Sindsdien speelde Wiley in verschillende tv-series, waaronder 'You're the Worst', 'Ryan Hansen Solves Crimes on Television' en 'The Handmaid's Tale'.

10 We zouden Finn Wolfhard niet kennen als er geen vreemdere dingen waren

Netflix
Netflix

Wolfhard is een andere doorbraakster die beroemd werd nadat ze was gecast in de Netflix-hitserie 'Stranger Things'. Sindsdien speelde de inwoner van Vancouver ook in films als 'It Chapter Two', 'The Goldfinch' en 'The Turning'. Afgezien hiervan was Wolfhard ook de stem achter Player in de Netflix-animatieserie Carmen Sandiego.

9 Elizabeth Lail is een echte ster voor jou

Elizabeth Lail
Elizabeth Lail

Natuurlijk, Lail heeft misschien rollen gehad in tv-series als 'Once Upon a Time' en 'Dead of Summer'. Maar het is haar rol als Guinevere Beck in de Netflix-serie "You" waar ze het meest bekend om staat. Sindsdien speelde Lail ook in films zoals de thrillers " Unintended " en " Countdown ".

8 Noah Centineo werd bekend door verschillende Netflix-rom-coms, waaronder The Perfect Date

Noah Centineo
Noah Centineo

Iedereen weet dat Centineo tegenover Condor speelde in de Netflix-rom-com "To All the Boys I've Loved Before" en het vervolg. Afgezien hiervan speelde Centineo ook in andere Netflix-films, zoals " Sierra Burgess Is a Loser " en natuurlijk " The Perfect Date."Sindsdien speelde Centineo ook in de film uit 2019, " Charlie's Angels.”

7 Logan Browning steeg naar bekendheid vanwege lieve blanke mensen

Logan Browning
Logan Browning

Browning speelde misschien in series als 'Summerland', 'Ned's Declassified School Survival Guide', 'Meet the Browns' en 'Hit the Floor', maar het is haar rol in de Netflix-serie ' Dear White Mensen” die haar lovende kritieken bezorgden. Sindsdien speelde de actrice ook in de thriller " The Perfection."

6 Katherine Langford is ongelooflijk om naar te kijken in 13 redenen waarom

Netflix
Netflix

We leerden Langford voor het eerst kennen nadat ze was gecast om de rol van Hannah Baker te spelen in de Netflix-serie '13 Reasons Why'. Sindsdien speelde ze ook in de film Knives Out uit 2019, naast een sterrencast met onder meer Daniel Craig, Jamie Lee Curtis, Don Johnson, Christopher Plummer, Toni Collette en Chris Evans.

5 Joey King lanceerde haar carrière met The Kissing Booth van Netflix

Joey King - Kissing Booth
Joey King - Kissing Booth

King bestaat misschien al een tijdje, maar het publiek heeft haar echt opgemerkt na de hoofdrol in de Netflix-film 'The Kissing Booth' uit 2018. In hetzelfde jaar verscheen ze ook in films als 'Summer '03', 'Radium Girls', 'Slender Man' en 'The Lie'. Sindsdien speelde ze ook in de tv-series "The Act" en "Life in Pieces".

4 We ontmoetten Tituss Burgess voor het eerst in de onbreekbare Kimmy Schmidt

Netflix
Netflix

Burgess heeft in het verleden misschien een paar tv-gastrollen gescoord, maar het was de Netflix-serie " The Unbreakable Kimmy Schmidt " die een echte carrièrestart bleek te zijn. Sindsdien speelde hij ook in films als "Set It Up", "Then Came You", "I Hate Kids" en "Dolemite is My Name".”

3 Comedian Ali Wong werd populairder na Baby Cobra en wees altijd mijn misschien

Ali Wong
Ali Wong

Toen Netflix besloot om stand-upcomedy te gaan streamen, was een van de shows die werd uitgezonden 'Ali Wong: Baby Cobra'. Sindsdien is Wong ook gaan schitteren in de Netflix-film 'Always Be My Maybe'. Dit jaar schittert Wong ook als Ellen Yee in de film " Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn."

2 Master Of None hielp bij het lanceren van de carrière van Lena Waithe

Netflix
Netflix

Waithe heeft in het verleden misschien een paar gastrollen gehad, maar " Master of None " is de eerste keer dat Waithe een prominente rol in een tv-serie kreeg. Sindsdien is ze ook te zien in tv-shows zoals "This zijn Us", "Dear White People", "Truth to Power" en "A Black Lady Sketch Show.”

1 De mannen van Queer Eye zijn nu gecertificeerde beroemdheden

Queer Eye
Queer Eye

Voor de reboot was "The Queer Eye for the Straight Guy" al enkele jaren uit de lucht. Gelukkig besloot Netflix de populaire show terug te brengen. En nu zijn castleden Bobby Berk, Karamo Brown, Tan France, Antoni Porowski en Jonathan Van Ness echte sterren geworden. Sterker nog, de show is zojuist vernieuwd voor een zesde seizoen.

Aanbevolen: