Westworld: wat de meeste fans niet weten over de Delos-parken

Inhoudsopgave:

Westworld: wat de meeste fans niet weten over de Delos-parken
Westworld: wat de meeste fans niet weten over de Delos-parken
Anonim

HBO's originele serie Westworld eerste seizoen ging in première in 2016 en kreeg lovende kritieken en toejuichingen van het publiek. De show, vaak vergeleken met ABC culturele krachtpatser Lost, vanwege zijn gevoel voor intriges, mysterie en dubbelzinnigheid, evenals J. J Abrams als uitvoerend producent. Met eindeloze wendingen in de afgelopen drie seizoenen van showrunners, man-vrouw duo Jonathan Nolan en Lisa Joy, zijn er veel vragen en theorieën in de hoofden van Westworld-fans.

De serie speelt Evan Rachel Wood als gastheer Dolores, Thandie Newton, Jeffrey Wright, James Marsden (seizoen één), Tess Thompson, Anthony Hopkins (seizoen één en twee), Luke Hemsworth, Simon Quarterman (seizoen één en twee) en een nieuwe toevoeging voor seizoen drie, Aaron Paul. Het netwerk bevestigde seizoen vier in april 2020. Het is tijd om een paar details over de Delos-parken en hoe ze werken te sorteren …

16 De Delos-parken, hoewel ze een thema hebben, zijn gebaseerd op Las Vegas

Angela in seizoen twee, aflevering twee
Angela in seizoen twee, aflevering twee

Hosts bevolken alle Delos Parks, gecreëerd door Arnold (Wright) en Ford (Anthony Hopkins) en worden gedreven door historische verhalen voor gasten. Afgezien van de themaparkervaring, heeft Delos de parken gemodelleerd naar entertainment in Las Vegas om een toegeeflijke sfeer te creëren, volgens IMDb.

15 De parken zijn een dochteronderneming van het grotere bedrijf

Delos Bedrijfskaart
Delos Bedrijfskaart

In de eerste afleveringen van Westworld ziet het publiek hoe William de Man In Black wordt en het Westworld-park financiert via het bedrijf van zijn schoonvader, Delos Incorporated. Menselijke werknemers bij Westworld zijn technisch aannemers voor Delos.

14 William redde de parken van faillissement

Logan Delos met zijn toekomstige zwager
Logan Delos met zijn toekomstige zwager

De reden waarom William Delos steunt, was dat de parken moeite hadden om winst te maken, ondanks de boeiende ervaring. William financierde de parken grotendeels voor zijn eigen jaarlijkse avontuur. The Man In Black houdt misschien niet van zijn boog in seizoen drie, maar het komt allemaal voort uit zijn keuze om de plaats te financieren.

13 Een groot deel van het personeel is gastheer

Stubbs, directeur van de beveiliging
Stubbs, directeur van de beveiliging

In ieder geval totdat het tegendeel is bewezen, zijn de meeste Body Shop-technici mensen bij Westworld, zoals Felix Lutz (Leonardo Nam) in seizoen één. Het publiek dacht dat Stubbs, hoofd van de parkbeveiliging, een mens was, tot de grote onthulling.

12 De opzichters en Delos-arbeiders controleren de gastreizen

De parkcontrolekamer
De parkcontrolekamer

De mensen hebben de illusie dat de parken een "kies je eigen avontuur"-deal zijn. Toch leidt het uitgebreide toezicht en de verzameling van gegevens ertoe dat het grootste deel van de ervaring zwaar wordt gecontroleerd door de opzichters, die de hosts beheren.

11 Mensen KUNNEN sterven in het park

Verhaalmeester Lee Sizemore
Verhaalmeester Lee Sizemore

Een van de meest verwoestende momenten van Westworld komt in seizoen twee, wanneer Lee Sizemore (Simon Quarterman) zichzelf opoffert om Maeve (Newton) te helpen. Naast het verlies van een geweldig personage, deed het publiek beseffen dat mensen kunnen sterven in het park.

10 Westworld en aangesloten parken kosten minimaal $ 40, 000 per dag

Emily, de dochter van William, in de Raj
Emily, de dochter van William, in de Raj

Het is duur om een plek als Delos Destinations draaiende te houden, van werknemers, beveiliging tot mechanica, parkuitbreiding, bewaking en hostonderhoud. Dat gezegd hebbende, is het verbijsterend dat een dag in het park begint bij 40.000 dollar en omhoog gaat, afhankelijk van de toeters en bellen die worden toegevoegd.

9 Hoe verder van Sweetwater, hoe moeilijker het spel wordt

De stad Sweetwater op Westworld seizoen één
De stad Sweetwater op Westworld seizoen één

In seizoen één leidt Logan Delos (Ben Barnes) zijn toekomstige zwager, William (Simpson), weg van het centrale centrum van Sweetwater, en legt uit dat het spel donkerder en moeilijker wordt naarmate de twee verder reizen. William komt terug als een veranderd man.

8 De bestemmingen van Delos huisvesten zes verschillende parken

De krijgers van park twee
De krijgers van park twee

Tijdens seizoen 1 betreedt het publiek Westworld en ervaart de diepte van het park. In seizoen 2 bezoekt William's dochter The Raj and Maeve, Shogun World. Na hun introductie wordt het duidelijk dat er meer parken zijn dan wat het publiek heeft gezien.

7 Slechts vier zijn in actief gebruik, terwijl de andere twee parken zijn toegewezen voor andere activiteiten

Maeve en Lee in de Shogun-wereld
Maeve en Lee in de Shogun-wereld

Park 1 is Westworld, het verhaal van het Oude Westen. Park 2 speelt zich af in het feodale Japan, Shōgunworld. Seizoen drie introduceert Park 3, of Warworld, het verhaal van de Tweede Wereldoorlog. Het meest recente seizoen zinspeelt ook op Park 4 als Middeleeuwse Wereld, dankzij een paasei. Park 5 is te huur en wordt gebruikt door het leger. Eindelijk, The Raj is Park 6.

6 Westworld was het eerste park dat werd gebouwd, wat de quote van seizoen drie van Dolores verklaart

Dolores gedeeltelijk gebouwd
Dolores gedeeltelijk gebouwd

Westworld werd het prototype voor de rest van de parken, met aanpassingen aan het thema. Het mainframe van de host blijft hetzelfde, gebaseerd op de programmering van Dolores (Wood), de oorspronkelijke werkende host.

5 Verhaallijnen spiegelen zich door parken

Gastheren uit alle parken
Gastheren uit alle parken

Zoals de meeste technologie bouwen uitvindingen voort op wat al bestaat. Dolores werd het model voor alle toekomstige hosts, aangezien de verhaallijnen in Westworld, gecreëerd door Lee Sizemore (Quarterman), met kleine wijzigingen over parken worden overgebracht.

4 Hostproductie is gemodelleerd naar autoproductie

De hosts voor de parken bouwen
De hosts voor de parken bouwen

Henry Ford vond in 1913 de assemblagelijn uit om de productiviteit te verhogen en het werk te stroomlijnen. Robert Ford (Hopkins) modelleerde de hostproductie op een onbepaalde datum in de toekomst op hetzelfde proces.

3 De bedrijfsnaam van Westworld is een paasei

James Delos, oprichter van het bedrijf
James Delos, oprichter van het bedrijf

Westworld is beladen met symboliek en verborgen betekenis. De naam van het moederbedrijf van het fictieve park, Delos, verwijst naar de oude Griekse mythologie; Delos was de naam van het eiland waar het illegaal was voor iedereen om te sterven. In de parken van Delos kunnen gasten niet doodgaan (als de parken correct draaien tenminste).

2 De parken zijn niet in de Verenigde Staten, maar op een eiland

Beveiliging bestormt het strand
Beveiliging bestormt het strand

Er waren talloze aanwijzingen in seizoen één en twee dat de Delos-parken niet in Californië waren, zoals hun hoofdkwartier, maar op een eiland. Het beveiligingsteam in seizoen twee komt uit een offshore tanker.

1 De locatie is ten zuiden van China

Bernard wijst Westworld aan op de kaart
Bernard wijst Westworld aan op de kaart

In seizoen drie is een duidelijk ding op de kaart dat Bernard ergens in de Zuid-Chinese Zee wijst. Ingezoomd zweeft zijn vinger boven een echte eilandenketen in de regio die de Spratly-eilanden wordt genoemd. Deze kleine afgelegen eilanden zijn door China gecontroleerd gebied, wat zou passen bij de informatie over de locatie van het park.

Aanbevolen: