Wie zijn de 12 achterkleinkinderen van de koningin?

Inhoudsopgave:

Wie zijn de 12 achterkleinkinderen van de koningin?
Wie zijn de 12 achterkleinkinderen van de koningin?
Anonim

Met frequente schandalen en roddels lijkt de Britse koninklijke familie altijd in het nieuws te zijn. Onlangs vierde koningin Elizabeth haar platina jubileum, waarmee ze een indrukwekkende 70 jaar op de troon markeerde. De viering van de mijlpaal was een familieaangelegenheid, met officiële optredens van de directe familie van de koningin en haar uitgebreide familie. Naast de koninklijke aandacht, waren er tijdens het jubileum vele optredens van beroemdheden en muzikale acts van gerenommeerde muzikanten en zangers.

Hoewel ze misschien de koningin van Engeland is, is Elizabeth ook de moeder van vier kinderen: prins Charles, de troonopvolger, prinses Anne, prins Andrew en prins Edward. De koningin heeft acht kleinkinderen, variërend van haar oudste, Peter Philips, 43 jaar, tot James, burggraaf Severn, 13 jaar oud. Zes van de kleinkinderen hebben hun eigen kinderen, van wie velen zijn opgetreden als ringdragers of bloemenmeisjes op koninklijke bruiloften of de schijnwerpers hebben gestolen tijdens officiële evenementen.

12 Savannah Phillips

11-jarige Savannah Phillips is de oudste van de achterkleinkinderen van de koningin. Ze is de dochter van Peter en Autumn Phillips. Peter is de zoon van prinses Anne. Haar ouders zijn helaas in 2021 gescheiden, maar blijven in der minne in het co-ouderschap van hun twee koninklijke kinderen.

11 Isla Phillips

Isla is de jongere zus van Savannah Phillips. Ze is tien jaar oud en wordt vaak gefotografeerd terwijl ze speelt en rondrent met haar oudere zus, die net iets meer dan een jaar ouder is dan zij.

10 Prins George

Prins George is de derde in lijn voor de troonopvolging en zal hoogstwaarschijnlijk op een dag koning van Engeland worden. Hij is prins William en Kate, de oudste zoon van de hertogin van Cambridge. George is pas acht, maar hij neemt al koninklijke taken op zich en verschijnt naast zijn ouders professioneel op officiële evenementen. Hij draagt vaak kostuums in het openbaar, wat zijn koninklijke status weerspiegelt en toch controverse veroorzaakt vanwege zijn jonge leeftijd.

9 Mia Tindall

Mia Tindall is de dochter van Zara en Mike Tindall. Haar moeder is de dochter van prinses Anne en haar vader is een voormalig professioneel rugbyspeler voor Engeland. Ze is acht jaar oud en is onlangs begonnen met het maken van openbare optredens, zoals het dienen als bloemenmeisje op de bruiloft van prinses Eugenie.

8 Prinses Charlotte

Prinses Charlottes is het middelste kind van prins William en Kate Middleton. Ze is de vierde in lijn voor de troon. De media beschouwen haar als de lieveling van de jongere royals, omdat ze constant de show steelt met haar evenwichtige uiterlijk en goed gedrag voor een zevenjarige. Tijdens het platina jubileum probeerde Charlotte op hilarische wijze het gedrag van jongere broer prins Louis bij de parade te corrigeren.

7 Prins Louis

Tijdens het Platinum Jubileum werd prins Louis de favoriete royal van het weekend. Hij stak op een gegeven moment zijn tong uit en legde zijn handen over zijn oren tijdens de Trooping of the Colours, waardoor hij behoorlijk herkenbaar leek. Hij is de jongste zoon van William en Kate op vierjarige leeftijd en de 5e in lijn voor de troon.

6 Lena Tindall

Lena is de driejarige dochter van Zara en Mike Tindall. Haar middelste naam is Elizabeth, een knipoog naar haar overgrootmoeder, de koningin. Tijdens de viering van het platina jubileum van de koningin maakte Lena haar eerste officiële publieke optreden. Ze zat met haar oudere zus en neven en nichten in de koninklijke loge bij de Platinum Jubilee Pageant.

5 Archie Harrison Mountbatten-Windsor

Archie is de zoon van prins Harry en Megan Markle. Hij is drie jaar oud en werd geboren kort voordat zijn ouders besloten af te treden als werkende royals. In 2021 werd hij onderwerp van gesprek toen zijn ouders opgelucht waren dat ze in afwachting van zijn geboorte racistische kritiek kregen binnen de koninklijke familie. Megan en Harry voeden Archie op in Californië, buiten de publieke belangstelling.

4 augustus Philip Hawke Brooksbank

Augustus is het eerste en enige kind van prinses Eugenie en Jack Brooksbank. Hij werd geboren in februari 2021 en maakte enkele weken na zijn geboorte zijn eerste "verschijning" op Instagram. Prinses Eugenie is een van de weinige Britse royals die een actief persoonlijk Instagram-account heeft en ze deelt regelmatig foto's van August en haar man.

3 Lucas Philip Tindall

Lucas is ook iets meer dan een jaar oud en is het jongste kind van Zara en Mike Tindall. Hij maakte zijn eerste publieke optreden op de Queen's Platinum Jubilee samen met zijn oudere zus Lena. Mike Tindall besprak de unieke omstandigheden van de geboorte van Lucas op de podcast, The Good, The Bad & The Rugby, en verlichtte daarbij dat Zara beviel op de badkamervloer, bijgestaan door Mike. Lucas is de jongste achterkleinzoon van de koningin.

2 Lilibet "Lili" Diana Mountbatten-Windsor

Tijdens het jubileumweekend hebben prins Harry en Megan Markle de eerste officiële foto vrijgegeven van hun eenjarige dochter Lilibet of kortweg Lili. Lilibet is geboren in de Verenigde Staten en heeft naar verluidt de koningin voor het eerst ontmoet tijdens het platina jubileum. Ze is vernoemd naar de overleden moeder van koningin Elizabeth en Harry, prinses Diana.

1 Sienna Elizabeth Mapelli Mozzi

Queen Elizabeth's jongste achterkleinkind is Sienna, de acht maanden oude baby van prinses Beatrice en Edoardo Mapelli Mozzi. Ze moet nog in het openbaar verschijnen, omdat haar ouders haar buiten de publieke belangstelling houden. Edoardo heeft nog een zoon, Christopher of "Wolfie", uit een eerdere relatie, maar hij heeft geen aanspraak op de troon.

Aanbevolen: