8 Minder bekende feiten over het leven van Robert Downey Jr. We wedden dat je het niet wist

Inhoudsopgave:

8 Minder bekende feiten over het leven van Robert Downey Jr. We wedden dat je het niet wist
8 Minder bekende feiten over het leven van Robert Downey Jr. We wedden dat je het niet wist
Anonim

Robert Downey Jr. is een van de meest populaire acteurs ter wereld, vooral bekend om zijn rol in Iron Man, maar er zijn verschillende interessante en minder bekende feiten over de acteur die niet veel mensen weten.

Robert Downey Jr. komt uit een kunstenaarsgezin en zijn moeder is actrice, terwijl zijn vader een bekende filmmaker was. Na in verschillende films als bijrol te hebben gewerkt, leverde zijn jongensachtige uiterlijk en charme hem hoofdrollen op in komedies voordat hij dramafilms probeerde, wat hem zijn eerste Academy-nominatie voor Chaplin opleverde. Downey's carrière heeft verschillende wendingen en veranderingen ondergaan, maar met vastberadenheid en het vermogen om in zichzelf te geloven, keerde de acteur terug naar huis via zijn films.

Downey is een begrip geworden als de geestige en drooggehumeurde Tony Stark en wordt beschouwd als een pijler bij het bepalen van de toekomst van de MCU-superheldenfilms. Hij heeft astronomisch succes geboekt in zijn filmcarrière, maar veel feiten over de acteur zijn onbekend bij zijn fans. Laten we eens kijken naar enkele van de minder bekende feiten over Robert Downey Jr. die veel mensen niet weten.

8 Hij speelde een puppy in zijn eerste rol op het scherm

De eerste filmrol van RDJ, genoemd als een van de machtigste acteurs in Hollywood, was enigszins absurd. Hij speelde in 1970 als een puppy in de film als een vijfjarige. Zijn vader bood zelfs zijn tweede rol aan voordat hij begon te vertakken.

7 Hij werd als een 'risico' beschouwd toen hij werd gecast als Iron Man

Robert Downey Jr. is een belangrijke figuur in het succes van het Marvel Cinematic Universe sinds zijn film Iron Man uit 2008 de koers voor de toekomst uitstippelde. Tijdens de castingaankondiging voor de film probeerde de acteur zijn publieke imago te versterken na jaren van drugsmisbruik, alcoholisme en arrestaties. Regisseur en vriend Jon Favreau steunde hem sterk voor de rol, maar Kevin Feige beschouwde het als een risico dat zich uiteindelijk in meerdere plooien uitbetaalde.

6 Hij werd gearresteerd, maar koos ervoor om zijn leven te veranderen

Het einde van de jaren 90 was een moeilijke periode voor de acteur, aangezien hij tussen 1996 en 2001 op verschillende accounts werd gearresteerd vanwege problemen met middelenmisbruik. Zijn arrestaties namen toe in aantal, maar hij miste de door de rechtbank bevolen illegale substantietests, waardoor hij tot drie jaar gevangenisstraf werd veroordeeld. Na een jaar in de gevangenis te hebben gezeten, werd Downey vervroegd vrijgelaten en besloot hij zijn leven binnen een paar jaar te veranderen.

5 Hij was één seizoen lang een SNL-castlid

Saturday Night Live is een bijnaam en startpunt geworden voor comedians en acteurs die wereldwijd erkend willen worden voor hun werk. In 1985, tijdens de spartelende kijkcijfers van de show, besloot Lorne Michaels een paar opkomende acteurs in te huren die geen komieken waren om de cast te laten groeien, waaronder RDJ. De kijkcijfers gingen echter niet omhoog en Michaels liet Downey na één seizoen los. Het bleek op de lange termijn een geweldige zet te zijn, aangezien de acteur begon te zoeken naar filmrollen.

4 Hij beoefent vechtsporten om een gezonde levensstijl te leiden

Robert Downey Jr. is sinds 2003 nuchter en wat echt hielp zijn leven te veranderen, was vechtsport. De acteur beoefent al vele jaren vechtsporten, met name Wing Chun, een vechtsport die ooit werd beoefend door Bruce Lee, die vervolgens zijn Jeet Kune Do-techniek uitvond. De training viel samen met zijn herstel en hielp hem geaard, open voor anderen en gevoeliger te worden.

3 Zijn carrière nam een positieve wending na een Elton John-muziekvideo

Tijdens de tumultueuze jaren van RDJ's carrière, lieten studio's hem uit rollen vallen vanwege zijn conflicterende imago bij het publiek. Gedurende deze tijd trad Elton John op om hem te helpen een positieve boog voor zijn carrière te krijgen. In 2001 wilde Elton John dat Downey zou schitteren in zijn videoclip voor I Want Love. De acteur kreeg een tijdelijke vrijlating uit de afkickkliniek om de video in Frankrijk op te nemen. Het werd binnen een dag geregisseerd door Sam Taylor-Johnson en werd een kritische succesfactor.

2 Hij bracht in 2004 een album uit genaamd 'The Futurist'

Robert Downey Jr. wordt vaak gezien met een deuntje tijdens zijn filmrollen. Toch weten maar weinigen dat hij in 2004 stilletjes een album met hedendaagse muziek voor volwassenen had uitgebracht, getiteld The Futurist. Het album werd uitgebracht rond de tijd dat hij geen vaste filmrollen kreeg en personages kreeg aangeboden die hij niet interessant vond. Het album bevatte tien nummers en zijn levenservaringen beïnvloedden elk nummer.

1 Hij vecht al vele jaren tegen klimaatcrisis met Footprint Coalition

Nadat Robert Downey Jr. zichzelf door nuchterheid heen had geholpen, kwam hij opdagen om de planeet te helpen redden. Net als Iron Man zet de acteur zich in om nieuwe technologie te gebruiken om een duurzame toekomst op te bouwen. Hij introduceerde The Footprint Coalition, een organisatie die hij mede heeft opgericht om de planeet schoon te maken. De acteur heeft ook een boekdeal getekend om een boek uit te brengen dat mensen zal helpen hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

Robert Downey Jr. staat ook bekend als het onofficiële lid van de Brat Pack uit de jaren 80, een titel die hij overwon nadat hij uitdagende rollen op zich had genomen. In de loop der jaren beschrijft de lijst enkele van de meest transformerende manieren waarop Robert Downey Jr. het leven heeft veroverd door zijn arbeidsethos en geloof in zichzelf.

Aanbevolen: